Astăzi Luna din semnul Gemenilor formează opoziție cu Jupiter și cuadratură cu Neptun, ceea ce generează pe parcursul primei părți a zilei, situații tensionate, neclarității și posibile încurcături, mai ales dacă este vorba despre acte, sau relații cu oamenii legii. Situaţiile neaşteptate pot apare în contextul în care acţionăm indecis, dual, fără a ne implica prea mult, evitând deciziile. În acest caz pot apare asocierile nefaste, pericolul de a ne implica în activităţi care nu ne sunt pe măsura valorii noastre. Cu acest aspect coexistă activitatea la nivel fizic şi tensiunea la nivel psihic. Din dinamica acestei stări putem alege să înţelegem că nici un efort nu este în van, nici un sacrificiu făcut pentru a ne atinge idealurile nu este fără sens, roadele aşteptate vor apare după un timp. Pentru toate acestea avem nevoie de descoperire, cercetare, valorificare, asumare şi responsabilitatea, adică devotament pentru reuşită, mai ales supunere în faţa obligaţiilor sociale. Deci este momentul de început al sfârşitului în care trebuie ca fiecare dintre noi, funcţie de tema natală să-şi asume responsabilităţi, sacrificându-şi propriile dorinţe pentru binele semenilor. Este vorba de gândirea creativă, la nivelul stăpânirii şi purificării emoţiilor. Este important să nu fim agitaţi şi să folosim cât mai raţional această zi. Vom învinge numai demonstrând adevărul, iar dreptatea îşi va spune cuvântul în sensul cel mai larg al cuvântului.

Abia spre seară se face simțită conjuncția Lunii cu Venus care aduce mai mult calm sau relaxare. Cu toate acestea să nu uităm că Luna se află într-o poziție foarte delicată, înainte de Luna Nouă, este o perioadă de maximă închidere a tot ceea ce înseamnă inspirația și intuiția, deobicei venindu-ne cele mai negre sau întunecate gânduri. Este nepotrivită luarea deciziilor, căci le vom lua fără sprijinul îngerilor, doar cu mintea și cu siguranță influențați de social sau de ceea ce ne sugerează cei din jur. În schimb este un moment potrivit de autoanaliză, de introspecție sinceră, de discuții cu propriul suflet.

Din punct de vedere astral, chiar dacă nu sunt aspecte importante, la nivel subtil şi în profundul fiinţei noastre apar tensiuni datorate necesităţi, pe care o conştientizăm sau nu, de a face schimbări. Acestea ţin mai mult de dorinţa de a ne transforma personalitatea, dar, este evident că acest lucru nu se poate realiza fără a ne extinde cunoaşterea de sine şi fără a ne dezvolta cunoaşterea spirituală.

În plan concret este important să ne stăpânim egoismul, în acest fel deblocând multe perspective, putând sesiza şi valorifica oportunităţile importante.

Într-o vreme a vieţii sale, Sfântul Antonie se simţea tare deprimat. Şi aşa, răpus de lipsă de energie şi de gânduri negre, Sfântul s-a rugat la Dumnezeu pentru ajutor. În scurt timp, în curtea Sfântului s-a arătat un înger. Şi iată că îngerul stătea într-un colţ, deprimat întocmai ca Sfântul şi, la fel ca el, se scufunda în gânduri negre. Numai că, după un timp, îngerul a început să se roage. Şi a stat aşa - în rugăciune - un timp, după care s-a ridicat de la locul său şi-a început să umble prin ogradă şi să adune nuiele pentru coşuri... Apoi îngerul s-a pus pe împletit coşuri cât era ziulica de lungă. De îndată ce era destul de istovit şi transpirat, îngerul se ducea în chilie, se ruga şi apoi adormea copios. Şi aşa, zi de zi, îngerul Domnului îi dăduse Sfântului Antonie leacul pentru deprimare...

Istovirea în rugăciune era leacul pentru minte, iar istovirea în muncă era leacul pentru trup. "Uite, aşa să faci", părea să-i spună îngerul! "Să te rogi, să stai cu gândul la Dumnezeu, să fii atent... la Dumnezeu şi să ţii mintea departe de gândurile ei omeneşti! Să te istoveşti în trup prin muncă, împletind coşuri şi apoi să te odihneşti îndeajuns". Leacul îngerului conţinea trei... "pastile"; munca intensă, odihna îndestulătoare şi rugăciunea, care împiedică mintea să se intoxice. Leacul îngerului ar putea fi un leac bun pentru oricare dintre noi, fie că suntem deprimaţi, supăraţi din pricini omeneşti obişnuite sau răpuşi de grijile vieţii de zi cu zi.

Nimeni nu scapă într-o viaţă de povara minţii sale negative. Cum bine vedem, nici sfinţii n-au scăpat. Poate că ei au fost mai abitir ţinta minţii negative, căci aşa face gândul rău; precum păduchele, trage la capul curat. Cum noi, oamenii obişnuiţi, putem fi uşor ţinta toxicităţii mentale, cum viaţa de zi cu zi, cu ale ei încercări şi lipsuri ori poveri nenumărate ne încearcă la tot pasul. Şi mintea ne-o poate lua uşor peste brazde. Gândurile negre ne dezenergizează, ne devitalizează, ne iau puterea. Energia noastră vitală se duce de râpă numai şi dacă ne petrecem 10 minute sau un ceas în gânduri nefericite. Nu contează dacă avem dreptate să ne simţim nefericiţi. Nu contează dacă gândurile noastre negre se leagă de poveşti de viaţă din care pare că nu avem scăpare. Nu contează dacă avem dreptate să insistăm în gândul nostru dureros sau numai ne imaginăm răul... Energia vitală ne părăseşte oricum.

Şi leacul pe care îngerul i l-a adus Sfântului Antonie este la fel de bun pentru oricare dintre noi. Să-ţi istoveşti trupul prin muncă şi să-ţi ţii mintea conectată la rugăciune. Să te odihneşti apoi îndeajuns. Dar prima dintre toate este... rugăciunea. Căci în ea şi prin ea mintea îşi uită starea de victimă. Prin rugăciune, mintea-şi mută atenţia - dar şi energia - de la debusolare la speranţă. De la suferinţă la încredere. De la caznă la milă. De la rău la... bine. De la frigul sufletesc la căldura diafană a fiinţei. De la întâietatea omului la întâietatea divinului. Acesta-i cel mai mare dar pentru propria minte; s-o deconectezi de preocuparea ei febrilă pentru suferinţă. Să gândeşti cu ea gândurile lui Dumnezeu mai degrabă decât gândurile lumii. Şi numai rugăciunea singură te întăreşte, prin ea îţi revine puterea, forţa vitală, dorinţa de a trăi. Căci, de îndată ce mintea se trezeşte în gândurile dătătoare de viaţă, prinde şi trupul viaţă. Şi, atunci când trupul şi mintea sunt destul de ocupate cu munca, când trupul şi mintea se istovesc îndeajuns, Viaţa prinde aripi.

Să ne amintim mereu de leacul îngerului şi, în orice stare ne-am afla, să facem aşa cum el i-a arătat Sfântului Antonie. Iar dacă deprimarea ne duce uneori prea jos, atât de jos încât ne pierdem chiar puterea de a ne ruga, atunci să citim rugăciuni. În cele din urmă, prin râvnă şi concentrare, vom putea merge pe cărarea Sfântului, care a fost cărarea vindecării!


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte