Mercur intră în mișcarea aparent retrogradă în semnul Leului și în perioada de Lunii fără direcție ți în plus în perioada cu Nodurile lunare directe, în traducere se poate spune că atâta vreme cât Mercur se va afla în mișcarea aparent retrogradă, adică până pe 1 august, fiecare dintre noi va trebui să rezolve cu sine multe probleme. Situațiile din exterior pot părea ciudate, dificile, greu de înțeles sau suportat, dar, doar pentru că noi avem de lucrat în interiorul nostru. Ca un fel de confirmare, Mercur retrogradează pe gradul lui Saturn, ceea ce semnifică că este nevoie de multă concentrare și atenție spre dezvoltarea sufletească, este ca și cum trecem printr-un proces de șlefuire a informației, de rafinare a ei, de înțelegere și acceptare, de maturizare.

Apoi Mercur este însoțit în retrogradare, la început, de Marte, de aceea este posibil să avem de lucru cu orgoliu și vanitatea, cu dorințele și bârfa, cu indiscreția și lipsa de tact. Cel puțin până pe 16 iulie perioada este extrem de provocatoare. În plus Marte este în cuadratură cu Uranus iar Soarele este în opoziție cu Pluton. Apoi cumva forțați de împrejurări, ne obișnuim să ne concentrăm doar pe dezvoltarea sufletească și devenim mult mai liniștiți.

Pe 19 iulie Mercur revine prin retrogradare în semnul Racului, ceea ce cu siguranța ne va determina să rezolvăm anumite datorii din trecut, să apară posibile descărcări karmice, să ne apară amintiri sau nostalgii. În schimb cred că este perfect să ne folosim de acest prilej pentru a începe să schimbăm totul. Cum? În primul rând analizând tot ceea ce ne-a făcut rău în trecut, apoi încercând să înțelegem cauzele să reducem la zero posibilitatea ca lucrurile să se repete. Schimbarea presupune în primul rând a vedea perspectiv. și aici primul pas este decizia și înțelegerea de a numai repeta șabloanele din trecut.

Pe 21 iulie avem conjuncția inferioară dintre Mercur și Soare, un moment de început al schimbării, un moment important prin faptul că însăși nevoia de înțelegere și lămurirea perspectivei este extrem de importantă. Eu cred că cele mai mari probleme ale noastre se datorează faptului că nu avem perspectivă. Perspectiva nu este o chestiune de genul, păi stai că tu poți că ai avut condiții. Nu. Perspectiva presupune să vrei să îți asculți sufletul, și să și îl asculți. Înseamnă să crezi, să vrei să ai o relație cu Dumnezeu. Ce să vezi conjuncția inferioară este tot în gradul guvernat de Saturn, ceea ce ne sugerează că înțelegerea și realizarea perspectivei ne va ajută să construim lucruri solide și pe termen lung. În acest moment apare transformarea, schimbarea. Conjuncția Lună Neptun din semnul Peștilor, din momentul conjuncției, poziționată în casa a IV a ne ajută să percepem și să cernem ceea ce ne este nociv și ne împiedică să schimbăm. Poate că apare sentimentul de golire, dar este constructiv, căci nu poți schimba ceva pe elemente vechi. Această golire aduce Lumină și implicit perspectivă. Deci o zi importantă în care este importantă analiza personală.

Pe 25  iulie Mercur în mișcare aparent retrogradă se întâlnește cu Venus, un moment interesant, căci ca orice fel de conjuncție ne ajută să ne ordonăm valorile, să ne înțelegem valoarea dar mai ales să ne iubim trecutul, să ne împăcăm cu el, tocmai pentru că ne ajută să numai greșim. Conjuncția această se petrece în gradul guvernat de Venus și ne indică sensul acestei conjuncții, și anume de a înțelege valoarea personală și de a o exprima, ca un pas important al schimbării.

Pe scurt, este important să analizăm foarte atent evenimentele pe care le trăim pentru că ele deschid un nou capitol în viaţa noastră dar şi în cunoaşterea pe care ar trebui să o căpătăm.

Sensul tuturor lucrurilor pare a fi acela de a ne aminti că există undeva, un răspuns la orice întrebare. Unii preferă să caute toate răspunsurile în cărţi, iar alţii apelează la experţi şi specialişti. Dar fiecare om poate să găsească singur răspunsul de care are nevoie. Cartea Vieţii este la îndemâna oricui, înscrisă în sufletul fiecăruia, şi trebuie doar să ştim să o citim - ceea ce nu se învaţă în şcoli, din păcate. Dacă privim cu calm în sufletul nostru, eliberaţi de prejudecăţi şi dorinţe, şi atunci vom putea vedea limpede răspunsul căutat.

 

Iată ceva sublim pentru a exprima poate cel mai bine starea noastră actuală, sunt gândurile lui Khalil Gibran: I-am zis odată unei sperietori: ” Cred că te-ai săturat să tot stai în câmpul ăsta pustiu”. Iar ea îmi răspunse: ”Plăcerea de a înspăimânta pe alţii este adâncă şi durează; nu mă plictisesc niciodată.”

După un moment de cugetare îi spun: ”  Aşa e căci şi eu am cunoscut plăcerea asta”.

”Doar cei ce sunt umpluţi cu paie o pot cunoaşte”, spuse ea. Apoi am plecat gândindu-mă dacă îmi făcuse un compliment ori mă jignise. După un an sperietoarea devenise filozof.

Şi când am trecut din nou pe acolo, am văzut două ciori făcându-şi cuib sub pălăria ei.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte