Tranzitul lui Lilith în semnul Leului nu este, aparent, spectaculos. În schimb el va lucra într-un mod profund asupra noțiunii de valoare personală. Nu aș putea spune că este simplu, dar poate că se întâmplă firesc în sensul că oricum această șlefuire lăuntrică va avea loc. Lilith ne fugărește în evoluția noastră, aduce neliniște și mișcare ca să ne trezească din letargie și pentru a ne restabili echilibrul lăuntric, asta indiferent de semnul pe care-l tranzitează. Probabil că cel mai provocator moment în care fiecare dintre noi, va înțelege la nivel personal ce anume are de rezolvat urgent în această perioadă, este cel de la momentul de Lună Nouă din 21 ianuarie 2023 când Lilith este în opoziție cu Soarele și Luna. De aceea voi posta primul acest articol după care cel de Lună Nouă. De aceea este important să ne notăm toate trăirile pe care le avem începând cu 19 ianuarie, acestea vor fi semnele furtunilor interioare pe care le vom traversa. Pe de altă parte acest tranzit ne vorbește și despre unificarea cu propriile noastre posibilități, unificarea cu oamenii semnificativi ai lumii noastre lăuntrice, în această relație descoperim astfel și propria noastră împlinire, chiar dacă aceasta presupune a trece prin adevărate furtuni emoționale.

Semnul Leului ne vorbește și despre creativitate, care este specifică, unică și ne ajută să fim stăpânii propriei vieți, mai ales dacă înțelegem importanță Legii Iubiri despre care ne-a vorbit Hristos. Cine iubește în acest sens seamănă viață și bucurie și combate suferința și moartea. Când iubirea se transformă în atașament, ea devine o povară și pentru cei din jur, instalându-se egoismul degradant. Unul dintre cuvintele cheie ale semnului Leului este generozitate, adică conform definiției clasice, de a putea dărui din prea plinul tău. Aici însă mai este o fațetă, și anume de a renunța, sau chiar a sacrifica tot ceea ce nu te împlinește, mulți consideră că este suficient să renunți doar la ceea ce este învechit sau prăfuit, dar cred că cel mai important este să renunți la ceea ce te consumă inutil, provocând suferință. Transformarea se produce doar prin pierdere și renunțare, de aceea Lilith are această energie a pierderii care te transformă. Dacă analizăm toate cele scrise mai sus Lilith în acest semn are un potențial creator uriaș, doar că presupune să ne asumăm ferm locul care ne revine în procesul edificării armoniei generale, împărțind crâmpeie din noi înșine. Probabil că suntem invitați să ne simplificăm obiceiurile, să ne reducem nevoile, să avem încredere și să fim binevoitori. Apoi cred că Lilith ne va provoca să ne recunoaștem greșelile, să le reparăm, să armonizăm dezechilibrele.

Cât timp Lilith a fost în semnul Racului, a fost dificil pentru noi să controlăm emoțiile, probabil că am trăit numeroase momente de suferință și nemulțumire, de presiune, de sufocare și imposibilitate de a decide. Acum, în domiciliul Soarelui, vom putea înțelege cauza acestor stări și odată conștientizate le și punem rezolva. Va exista tendința de a le ascunde, de a neglija, răsuflând ușurați că s-a redus din presiune. Este important să acționăm, căci altfel ele se vor transforma cu adevărat în probleme majore.

Cred avem provocarea de a ne depăși frica de a nu fi originali, asta prin dezvoltarea creativității, imaginației și explorarea unor noi forme de exprimare creatoare. Practic ar trebui să începem prin a observa pur și simplu cum ne trăim viața, adică să ne gândim la acele lucruri în care ne investim suficient timp pentru a le face bine. Creativitatea înflorește în momentul prezent, ea dispare în clipa în care ne întoarcem în trecut ca să căutăm inspirație, este imposibil să vedem noul dacă suntem blocați în vechile obiceiuri de a face lucrurile.

Lilith parcurge 6 minute si 30 de secunde în fiecare zi, astfel că într-o lună parcurge 3 grade și 15 minute, aproximativ, acest pas l-am scris pentru a putea să urmărim în horoscopul personal cum se schimbă influența guvernatorului gradului și pentru a înțelege cât de profund își exprimă influența. Mai ales acum când se află și în semn fix, suntem constrânși să facem schimbări fără a le putea controla.  

Se pot scrie multe, pentru că după opinia mea este una dintre cele mai interesante poziții pe care o are Lilith. Însă ar trebui adăugat câteva aspecte interesante, în afară de cel menționat anterior, legat de Luna Nouă din semnul Vărsătorului.

O să o iau de la început, cred că un moment extrem de semnificativ, este cel al treceri din semnul Racului în semnul Leului, Lilith la acest ingres vine sub influența conjuncției pe care a avut-o cu Luna înainte cu 11 ore. Acest aspect ne atenționează că va fi important adevărul, atât cel pe care-l comunicăm dar și cel cu care ne analizăm și acționăm. Felul în care am înțeles să-l folosim se va reflecta la momentul de Lună Nouă din 21 februarie.

Este important să urmărim conjuncțiile și opozițiile pe care Luna le va forma cu Lilith, acestea sunt momente în care trebuie să înțelegem ce anume avem de conștientizat la conjuncție și consecințele refuzului de a opera cu adevărul, rațiunea și creativitatea. Sunt practic momente în care ni se aduc aminte lecțiile noastre de viață, pentru că apar în fața ochilor evenimentele prin care să ne ocupăm de ele și să le aprofundăm. Le voi enunța la sfârșitul articolului.

Apoi vom resimți extrem de intens aspectele pe care le va face Lilith cu Soarele, Mercur, Venus și Marte, căci ele vor avea impact asupra sufletului nostru. Înainte de a detalia trebuie să menționez trigonul Chiron Lilith, și cuadratura cu Uranus, sunt aspecte care vor deveni exacte abia la începutul lui iulie, dar își vor face simțită influența de la bun început.

Trigonul Chiron Lilith este foarte interesant căci aduce în prim plan energia Focului, oricum conotația acestora fiind evident de marcheri spirituali, Chiron ne vorbește de o rană dar și de felul în care ne putem vindeca, iar Lilith de ceva ascuns care ne alimentează frica. Chiar dacă ambele sunt legate de evoluție, aceasta se face prin metode diferite, dar punctul comun îl reprezintă ”a fi-ul” fiecăruia care este unic datorită puterii lăuntrice  creative.

Cuadratura cu Uranus este mai mult decât provocatoare, căci amplifică senzația cp suntem marginalizați de o forță pe care nu o putem controla, care ne împiedică să ajungem la un anume adevăr pe care îl căutăm, în realitate analizăm lucrurile doar dintr-un singur punct de vedere și ne autosabotăm, trebuie să renunțăm și să ne dezvoltăm privirea de ansamblu și să găsim soluții cât mai simple, naturale. Orice tendință de a controla va genera situații neașteptate sau rupturi.

Aspectele cu Soarele

Așa cum am spus Lilith pleacă în tranzitul său în semnul Leului cu o poziție nefavorabilă cu guvernatorului semnului Soarele, și anume de opoziție. Asta înseamnă că iese din semnul Racului cu un plus de neîncredere, cu o lipsă de optimism și cu o un fel de frustrare legată de felul în care s-a manifestat social. Până la momentul conjuncției din 18 august 2023, avem de ajustat, de transformat și eliminat toate acele suspiciuni, neîncrederi și tensiuni care ne împiedică să putem să ne afirmăm. În primul rând trebuie să învățăm să intrăm în profunzimea lucrurilor pentru a le înțelege.

Și cu Mercur, Lilith pleacă dintr-o poziție de opoziție, aspectul exact pe 14.02. Până atunci avem de dezvoltat empatia, comunicare directă, exprimându-ne ideile și gândurile cu acuratețe și cît mai exact cu putință. Apoi să renunțăm la încăpățânare și la ideile preconcepute, căci rămânem prinși în resentimente. Apoi până la conjuncția din 23 iulie din semnul Leului este necesar să ne descoperim abilitățile, să ne înțelegem dificultățile care ne împiedică să fim corect înțeleși.

Cu Venus pleacă de la o opoziție în desfacere, care ne face să pornim în acest periplu cu un gust amar în gură, cu senzația că nu avem libertatea necesară pentru a face ceea ce este important pentru noi, că nu suntem apreciați, că avem numeroase blocaje afective. Pe parcurs acestea trebui înțelese astfel încât la cuadratura din 23 martie să trecem de la sentimentele pasionale, furioase și nemulțumire, la descoperirea cauzelor care ne împiedică să fim armonioși cu noi și cu ceilalți. Și până pe 8 august când se formează conjuncția avem deja clarificat ce ne împiedică să ne simțim împliniți, iubiți și plini de energia necesară exprimării optime a creativității.

Cu Marte pleacă de la un sextil descrescător, Marte după o lungă perioadă de retrogradare, este extrem de dinamic, astfel că pe 21 iunie o prinde din urmă pe Lilith cu care formează o conjuncție, ceea ce aduce un moment important pentru că ne determină să schimbăm pentru un următor ciclu de aproximativ 2 ani  si 4 luni ( 26 octombrie 2025) atitudinea față de ceea ce nu putem controla, adică să înțelegem că această nevoie de control ne aduce prejudicii în relațiile cu ceilalți. Apoi ne putem elibera de frica de a nu reuși și a ne debloca voința și fermitatea. Este important să avem curajul de a ne exprima trăirile și iubirea și a ne dezvolta bunăvoința și generozitatea.

Este un aspect important pe care nu vreau să îl trec cu vederea, cuadratura dintre Lilith și Nodurile lunare, care se formează pe 1 martie 2023, care ne generează un moment de tensiune și de concentrare pe care ar trebui să-l folosim pentru a înțelege cu exactitate ce anume din trecut a rămas nerezolvat, ce anume din trecut ne împiedicăm să acționăm în prezent, dar mai ales să putem înțelege care sunt cauzele care ne declanșează frica de a nu ne asuma responsabilitatea și conducerea propriei vieți. Este momentul ca pentru câteva zile să încercăm să ne oprim sporovăiala interioară și să ne ascultăm vocea sufletului. De asemenea este momentul să ne reamintim ce ne plăcea să facem cel mai mult în copilărie, ce visam să fim și ce s-a întâmplat cu acel vis.   Să descoperim cum și de ce ne-am pierdut optimismul.

Momentele de conjuncție și opoziție a lui Lilith cu Luna sunt extrem de importante și subtile, care au o mare încărcătură emoțională, determinându-ne să acționăm inconștient, instinctual și de multe ori lipsit de sens, pentru că resimțim o lipsă de siguranță și de încredere. Dacă suntem prezenți conjuncțiile sunt momente de transformare profundă, căci atunci devenim conștienți de ceea ce ne împiedică să ne dezvoltăm intuiția, percepțiile, să ne ascultăm sufletul. Conștientizarea va produce salturi uriașe. La opoziție, tensiunile sunt eliberate spontan, izbucnesc și pot genera  adevărate furtuni emoționale. Sunt momente în care este important să evităm conflictele și să fim preocupați de a înțelege ce se întâmplă în jurul nostru.

 

Iată aceste momente:

  • 21 ianuarie opoziția Lilith cu Soarele și Luna
  • 4 februarie conjuncție Lilith Lună
  • 18 februarie opoziție Lilith Lună
  • 4 martie conjuncție Lilith Lună
  • 18 martie opoziție Lilith Lună
  • 31 martie conjuncție Lilith Lună
  • 14 aprilie opoziție Lilith Lună
  • 28 aprilie conjuncție Lilith Lună
  • 12 mai opoziție Lilith Lună
  • 25 mai conjuncție Lilith Lună
  • 8 iunie opoziție Lilith Lună
  • 22 iunie conjuncție Lilith Lună
  • 6 iulie opoziție Lilith Lună
  • 20 iulie conjuncție Lilith Lună
  • 2 august opoziție Lilith Lună
  • 16 august conjuncție Lilith Lună
  • 30 august opoziție Lilith Lună
  • 13 septembrie conjuncție Lilith Lună
  • 27 septembrie opoziție Lilith Lună

Nu aș vrea să închei articolul fără să amintesc de conjuncția Lilith Pallas, un aspect fascinant care deschide un ciclu de aproximativ 9 ani din 1 iunie 2023 până în 13 august 2032. Acest ciclu nu este prea studiat, cu toate că reprezintă două manifestări feminine, asemănătoare dacă ne gândim la forța care există în ambele, care conduce sau mai bine spus are supremația în numeroase cazuri asupra manifestărilor masculine. Nevoia de cunoaștere, luciditatea sunt componente comune, doar ca la Lilith este ancenstral, instinctual, iar la Pallas este rațional și cerebral. Mi se pare ca există o asemănare evident simbolică,între inteligența conceptuală menita să supună analizei și sintezei ceea ce constatăm că se petrece la nivel de afect și inteligența afectivă de la care să primească informații despre felul în care ființa noastră simte nevoia să se raporteze la o situație de viață în așa fel încât să o perceapă ca fiind împlinitoare pentru ea. Este un joc extrem de frumos prin faptul că solicită atenție, grijă, spontaneitate, curaj, avântare și înfrânare, confruntare și acceptare. Și, nu în ultimul rând, foarte multă atenție acestor două tipuri de inteligență și a relației dintre ele. Pallas si Lilith ne spun că trebuie să ne echilibrăm prin cunoaștere și în plenitudinea discernământului să avem o credință care ne încălzește sufletul și ne înalță viziunea asupra lucrurilor pentru ca perioada noastră de maturitate spirituală să fie cea mai frumoasă și cea mai prețioasă perioadă a pelerinajului nostru spiritual în lume; pentru ca ea să ne învețe să acționăm fără atașament și să ajutăm fără a aștepta o recompensă. Dar despre acest aspect am să scriu mai pe larg la timpul potrivit.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte