Acest tranzit mereu mi s-a părut demn de analizat, căci este perioada din an cea mai prolifica din punct de vedere a capacităților de operare cu informația, cea în care suntem raționali și încercăm să depășim aparențele informale, căutând să înțelegem și să cunoaștem.

Am mai observat că acest tranzit ne aduce clarificări, probabil fiind mult mai receptivi la anumite informații, dar și mai atenți la detaliile date de conexiunile din jurul nostru, ceea ce ne ajută să privim holistic și global lucrurile. Eu personal folosesc de fiecare data din plin această perioadă.

În plus Mercur este deosebit de dinamic, prin aspecte, ceea ce face ca fiecare dintre noi să aibă o perioadă intensă din punct de vedere intelectual dar și provocatoare căci ne determină să căutăm, să cercetăm, să nu ne mulțumim cu răspunsurile pe care le primim.

Primul aspect pe care-l face Mercur ne indică ceea ce avem de făcut prioritar, este un septil cu Neptun, acesta ne indică că ar trebui să acționăm pentru a ne pune în ordine ideile, a elimina confuziile, dar mai ales de a nu ne lăsa duși de valul obișnuinței sau de a-l imitației, adică este necesar să ne individualizăm ideile și să renunțăm la clișeul ”așa se face”. Nu este vorba de curaj ci de înțelegerea și identificarea cu propriile aspirații. Pare la prima vedere că acest aspect cu Mercur în exaltare și Neptun în domiciliu este dificil, de fapt el ne provoacă să ne folosim rațiunea și să ne concentrăm pe idealurile personale, eliminând orice fel de incertitudini, vise himerice sau idei speculative. Este o provocare să ne respectăm promisiunile și să evităm frauda sau înșelăciunea, cu siguranță aici vor fi provocările și descărcările karmice.

Apoi un aspect notabil, este opoziția pe care Mercur o va forma cu Lilith, este un aspect provocator care presupune detașarea înțeleptului și evitarea orgoliului și vanității mai ales a celei intelectuale și spirituale. Superioritatea nu constă în arata că ști sau că ai toate răspunsurile ci în a vedea complexitatea problemelor și  de a le rezolva. Acest aspect se formează pe 14 februarie, așa că vor fi multe provocări în comunicare mai ales în cuplurile consacrate.

Seria aspectelor importante, pe care am decis să le menționez, va continua cu Nodurile lunare cu care Mercur se află în cuadratură, acest aspect are o complexitate deosebită, se formează în 16 februarie, și este o zi potrivită pentru introspecție și analiză. Este important să evaluăm acțiunile noastre și să le selectăm doar pe acelea care ne ajută să ne dezvoltăm, să ne creăm, să valorificăm resursele personale și creativitatea. În același timp atenție la micile întâmplări ar trebui notate căci ele ne pot semnala anumite situații sau atitudini care trebuie rezolvate. Poate sună a stereotip în exprimare, doar că sunt atât de multe posibilități atât de particulare fiecăruia, încât este greu să fiu mai specifică. Dar cu siguranță ele sunt semnale importante chiar dacă manifestarea pare minoră (deci atenție la orice fel de conversație, idee, gând, impresie, sau propunere, oricât de neînsemnată ar părea, ea are o semnificație mai bogată decât pare la prima vedere).

Următorul aspect notabil este cuadratura descrescătoare dintre Uranus guvernatorul Vărsătorului și maestrul mercurian și Mercur. Ea se formează pe 22 februarie, și de fiecare dată aduce tensiuni nervoase, provocări, situații neașteptate, care ne indică schimbări obligatorii și ajustări importante în gândire și în modul de abordare a problemelor.

Nu pot să trec peste un aspect deosebit pe care chiar am sa-l tratez într-un articol separat, inconjuncția dintre Mercur și Pallas (contrapartea feminină mercuriană la nivel de rațiune; Mercur este masculin în semnul masculin al Vărsătorului), Pallas fiind direct staționară în semnul Racului. Aspectul ne provoacă la atenție ridicată, ne sugerează să fim atenți la experiențele trecutului, să nu neglijăm intuiția în detrimentul rațiunii, să ne coordonăm foarte bine gândirea cu mișcarea, cu acțiunile, cu deciziile, căci orice fel de amănunt neglijat poate genera probleme importante cu care ne vom confrunta în jurul datei de 1 iunie, cred că este extrem de semnificativ acest aspect care se formează pe 23 februarie, el combinându-se într-un mod complex și dur cu cuadratura dintre Mercur și Uranus.

Ultimul aspect este conjuncția dintre Mercur și Saturn din 2 martie 2023, tind să cred ca toate aspectele pe care Mercur le formează în semnul Vărsătorului prefigurează această conjuncție. Ea este anuală, dar în semnul Vărsătorului nu se va mai forma timp aproximativ 27 de ani, mai exact până la începutul anului 2050, de aceea mesajul acestei conjuncții este deosebit de important căci ne deschide perspective pe termen lung. Evident că sunt multe de spus, pe care le voi trata într-un articol special, dar mesajul pe scurt este că începând in 11 februarie, în viața noastră se vor petrece modificări importante de gândire, pe care ar trebui să le sprijinim sau să le provocăm, căci este necesară o elevare la nivel rațional și o conștientizare a prezentului spiritual.

Când aruncăm un grăunte de sare în apă, el se dizolvă, se contopește cu ea. Nu se poate discerne dacă sarea este dizolvată în apă sau apa în sare; dar sigur apa și sarea au devenit una. O piatră aruncată în apă, apa scaldă piatra dar nu o pătrunde, îi atinge doar suprafața. Apa fi pentru totdeauna străină pietrei. Cunoașterea spirituală face ca mentalul nostru , noi să ne ”dizolvăm” în cosmos așa încât ne vom extinde atât în Univers cât și în corpul nostru. Atunci vom percepe acest ”corp cosmos” în același fel în care în viața obișnuită ne percepem trupul în lăuntru, ca o împlinire psiho-mentală a ceea ce suntem.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte