Conjuncția Marte Saturn, este din punctul meu de vedere una dintre cele mai interesante căci aduce împreună într-o întâlnire fascinantă un adolescent nerăbdător și un înțelept relaxat. Scopul întâlnirii este greu de definit, pentru că Marte va pleca de la o idee și în final se va ajunge la un plan de acțiune cu totul modificat atât ca direcție cât și ca sens. Aceste întâlniri periodice dintre Marte și Saturn – la doi ani, au un rol deosebit de important pentru fiecare dintre noi, căci ne determină să ne selectăm acțiunile, să renunțăm la acele dorințe păguboase, ne aduce un fel de relevări a cine suntem și ce avem de făcut.

Cea de acum deschide un ciclu care va dura până în aprilie 2026, moment în care se va forma în semnul de domiciliu al lui Marte, semnul Berbecului. În semnul Peștilor se va mai forma în 2052 și în 2054. Uitându-mă la această perioadă de 28 – 30 de ani, am observat că în semnul Taurului se vor forma două conjuncții între cele două planete și la fel în semnul Scorpionului, de aceea cred că aceste conjuncții ne subliniază un anumit tip de activități pe care trebuie să le însușim în profunzime. Deci conjuncția din acest an practic ne vorbește despre începutul unui ciclu de maturizare (se formează pe gradul guvernat de Jupiter) și concentrare legat de evoluția noastră spirituală, aici trebuie să menționez că puterea acestei conjuncți este dublată și de faptul că aspectul este paralel.

Semnul Peștilor vorbește despre credință, despre sacrificiu, despre salturi calitative; deci acum suntem îndemnați să facem toate acestea. De aceea cred că acest aspect ne vorbește și el, despre a alge ceea ce este important și valoros nu despre ceea ce este ușor, calea grea de fiecare dată aduce renunțări, dar cu siguranță este cea care ne aduce statutul de OM.

Apoi acest aspect ne vorbește despre organizarea timpului, ca un aspect esențial în viața noastră, căci în acest fel nu ne vom simți epuizați fizic sau psihic.

Acest aspect ne mai vorbește despre determinare, asta însemnând că ar trebui să știm cine trebuie să fim și ce trebuie să facem. Cu siguranță acest lucru nu se întâmplă pe loc, doar trebuie să ne propunem.

Așa cum spuneam la început întâlnirea dintre un adolescent și un înțelept aduce adolescentului idei, dar sigur nu va pleca convins că trebuie să renunțe la dorințele sale; acest proces de determinare durează, are niște etape. În primul rând ne vor veni idei abia după formarea lui, prima dată  la conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur din 12 aprilie 2024, apoi ne vom clarifica și vom înțelege puțin din tot ceea s-a întâmplat în 29 aprilie când Marte se va întâlni cu Neptun în domiciliul lui Neptun.

Trebuie să spun că mi se pare foarte interesant de observat modul crescător și etapizat pe care fiecare ciclu dintre planete îl deschide. La sfârșitul lunii Marte va trece în propriul său domiciliu Berbecul, aici este de menționat un moment important pentru fiecare dintre noi, conjuncția dintre Marte și Nodul Nord din 18 aprilie, care este antiparalelă și se formează în grad marțian, fiind și momentul când vor apare primele reacții la conjuncția cu Saturn din 8 aprilie. Această zi trebuie privită și înțeleasă cu atenție.

Apoi Marte îți va urma periplul prin zodiac, aducându-ne experiențe din care este important să învățăm să fim determinați și să găsim direcția potrivită, de menționat data de 18 august când vom avea cuadratura crescătoare Marte Saturn, un moment de maxime ajustări, apoi intrarea în mișcarea aparent retrogradă a lui Marte pe 6 decembrie 2024 care va dura până în 24 februarie 2025 și opoziția dintre cele două din iunie 2025, cea care probabil ne va aduce și cele mai multe confruntări legate de acțiunile lipsite de substanță, imature, pe care le-am întreprins până atunci. Ar mai fi de menționat cuadratura descrescătoare cu Saturn din noiembrie 2025, la care cu siguranță vom fi mult mai maturi pregîtindu-ne să începem ciclul cel nou din aprilie 2026. Am scirs toate acestea pentru a avea niște repere, dar și pentru a înțelege importanța și frumusețea ciclurilor astrologice.

Ce cred că ne aduce această conjuncție la nivel concret: un fel de revelație personală, legată de cine suntem, poate fi de scurtă durată sau de lungă durată, dar acel sentiment trebuie să ne rămână întipărit pentru a ne da energia necesară de a continua. Cu siguranță în ultima perioadă ne-am simțit epuizați psihic, incerți și neclari în acțiuni, deoarece trebuia să lăsăm deoparte totul în sensul de a acționa și să contemplăm, să privim din exterior viața noastră. Nu este ușor să facem asta dar încrâncenarea ne-a dus la epuizare.

Pe scurt, momentul din 8 aprilie putem să îl privim ca un fulger, ca o perioadă de zguduire, simțindu-ne amenințată securitatea și de aceea având tendința de a ne agăța de tot ce ne iese în cale, acest cutremur interior este necesar și are o importanță capitală, dacă ne lăsăm în seama lui putem renaște fiind mai deschiși în fața noilor experiențe ale vieții. Să nu uităm că după furtună aerul este întotdeauna mai curat. Dar înainte de asta totul este neașteptat, brusc, de multe ori ca un fulger. Interesant că foarte repede, cum spuneam mai sus, pe 12 aprilie putem experimenta tăcerea care ne aduce înțelegerea și vom avea acele viziuni care evident se vor manifesta ulterior în viața noastră. La conjuncția cu Neptun, Marte ne va aduce în prezent informații din trecut, din subconștient, este esențial să le înțelegem, putem să o facem cu privind totul în profunzime, începând de acum. Fiecare moment ne oferă opțiunea de a intra în apele vieții și de a pluti pe ele, sau de a încerca să înotăm împotriva curentului. Poate este momentul să nu ne mai împotrivim și să lăsăm lucrurile să se întâmple, fiind prezenți în viața noastră.

 

CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte