29 martie 2013

Oau ce zi, Soarele şi Vebus sunt conjuncte cu Uranus, ceea ce face ca lucrurile originale, nonconformismul, detaşarea să fie arme redutabile. Reversul este mai dur, adică cei care folosesc forţa pentru a se revolta, în scopuri meschine, sau care uzează de puterea de moment pentru foloase personale nu vor avea decât de suferit în viitor ca urmare a acţiunilor lor.
Astăzi este o zi în care putem privi in profunzime lucrurile, conjuncturile astrale aduc multă înţelepciune şi, mai ales luciditate – Mercur reface conjuncţia cu Chiron. Momentul în care se face aceast aspect trecere este extrem de armonios, în care planul fizic şi material, conlucrează cu planul spiritual pentru ca noi să înţelegem că nu există bariere şi delimitări decât impuse de noi înşine. Că legile armoniei şi iubirii se aplică la fel de egal şi constant la toate nivelele.
Suntem cumva acum cu toţii la un moment de start al înţelegerii propriului destin şi a atingerii menirii. Mai mult, mesajul conjugat este că avem nevoie de mai multă maturitate şi tact pentru a ne atinge scopurile propuse.
Datorită restricţiilor prin care am trecut – azi se reface şi cuadratura Mercur Jupiter – am învăţat să ne stăpânim orgoliu, dorinţa de a cheltui nesăbuit,  să apreciem oamenii cu care relaţionăm la justa lor valoare.
În aceste zile, până mâine seară, ar trebui să căutăm să înţelegem care este locul şi momentul potrivit pentru a acţiona, să ne concentrăm atenţia pe ceea ce putem face în viitor, să descoperim cât de importante sunt disciplina, răbdarea şi perseverenţa. De asemenea valoarea prietenilor, şi a contactelor sunt cele care ne pot aduce bucurii, iar posibilitatea de a da formă viselor nu trebuie pierdută nici un moment din vedere.
Pot apare situaţii în care va trebui să încheiem afacerile neterminate, sau lucruri rămase neclarificate din trecut. Aici mă refer atât la aspectul vieţii actuale cât şi la acele din trecutul vieţilor noastre anterioare.
Cred va exista posibilitatea întâlnirilor, numite karmice, necesare pentru a ne elibera de anumite stări sau lucruri, pentru a deveni mai liberi şi înţelepţi, aducând totodată procese profunde şi radicale de transformare; marea realizare ar fi să reacţionăm în mod pozitiv şi constructiv.
Pe scurt, dacă am pornit spre un obiectiv important, trebuie să mergem înainte cu răbdare, învăţând să depăşim obstacolele unul câte unul. Nu avem de ce să ne oprim, şi în fiecare zi putem să înaintăm pe drumul ales, ajutându-te de tot ce avem la dispoziţie. Se poate ca obiectivul să fie important doar pentru fiecare, să fie doar o ţintă pe care ne-am propus s-o atingem doar ca să ne depăşim propriile limite. În acest caz, nu trebuie să aşteptăm nimic de la ceilalţi. De fapt acum fiecare traversează o perioadă de rezistenţă, un test care trebuie depăşit, totul este să nu stagnăm şi să ştim că ne este testată voinţa.
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
Astăzi să luăm o  cheie imaginară şi să ne deschidem mintea. Să încercăm moduri noi de gândire, noi căi de creaţie. Să începem să ne schimbăm gândirea de la ceea ce este “real”, la ceea ce este bun –  o memorie placută, o dorinţă adâncă, o sincronicitate, caracteristicile pozitive ale cuiva.
În acest fel ne luăm responsabilitatea gândurilor noastre şi ne asumăm responsabilitatea vieţii. ACUM orice este posibil.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 9 BERBEC
UN CITITOR ÎN CRISTAL
Cristalul este un simbol al purităţii şi al ordinii şi armoniei din Univers. Acela care ştie să vadă armonia tuturor lucrurilor, păstrând în minte un ideal pur, nealterat de dorinţe meschine, de prejudecăţi limitate, de temeri nejustificate, poate să vadă limpede ceea ce a fost, este şi va fi. Orice om are această capacitate, dar depinde numai de el să şi-o pună în funcţiune la maximum.
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 12 BERBEC
UN STOL DE GÂŞTE SĂLBATICE
A venit de-a binelea primăvara, şi idealuri noi apar pe cerul sufletului fiecăruia. Este momentul unui nou început, în care priorităţile se restabilesc după necesităţi sau după dorinţele fiecăruia. Fiecare lucru are vremea sa şi este bine să ştim să-i dăm atenţia cuvenită la momentul potrivit, fără să ne încăpăţânăm în a menţine situaţii îngheţate din alte vremuri, de-acum depăşite. Trebuie să ştim să zburăm spre locul care ne aşteaptă.
 
ASPECTELE ZILEI
Soarele în conjuncţie cu Uranus în Berbec
Această conjuncţie anuală afectează mai mult relaţiile. Este momentul în care ne concentrăm întreaga noastră atenţie în exterior, dorind să avem relaţii originale, care să ne ajute să ne exprimăm creativitatea, care să ne lase mai liberi. Una dintre conotaţiile acestui aspect este legată de dorinţa de a rupe sau de a renunţa la ceea ce nu ne mai este necesar. În acelaşi timp vom fi atraşi de tot ceea ce este excentric şi original, intrând în asocieri care ni atrag dor pentru că avem aceleaşi idei, sau pentru că sunt bazate pe raţiune şi intelect. El aduce în noi sentimentul că trebuie să schimbăm ceva, că în noi se mişcă ceva, că trebuie să transformăm viaţa noastră şi tot ce se află în jurul nostru.
Starea noastră de spirit este vioaie, dorind sau anticipând schimbarea, ieşirea din rutină. De fapt numai în acest sens îl resimţim pe Uranus ca acţionând dur, sau negativ. Altfel acest aspect îşi face simţite aspectele înainte de conjuncţia exactă, şi este de fiecare dată surprinzător.
 
Venus în conjuncţie cu Uranus în Berbec
Este momentul în care noi ar trebui să ne facem noi planuri legate de viaţa noastră sentimentală, în sensul în care ar trebui să ne schimbăm atitudinea faţă de cum percepem iubire, eliberându-ne de dorinţa de a controla totul, de a fi posesivi sau acaparatori în iubire. În plus ar trebui să ne facem planuri legate de creativitatea noastră, să ne propunem să dăm frâu liber imaginaţiei şi să facem noi planuri legate de activitatea noastră creativă.
Cel mai simplu ar fi să învăţăm să comunicăm sincer şi deschis, fără resentimente sau gânduri ascunse, ceea ce simţim şi dorim.
 
Mercur în Peşti în cuadratură cu Jupiter în Gemeni
Este un aspect destul de tensionat şi dificil în care nu este indicat să emitem judecăţi sau să ne avântăm pentru a semna noi contracte. Mai ales că Mercur se apropie de Jupiter, prin cuadratura descrescătoare, este momentul să înţelegem erorile de comunicare, de înţelegere, sau aplicarea greşită a cunoştinţelor pe care le avem. Mercur fiind în Peşti, în exil, logica noastră cam lasă de dorit, fiind chiar posibil să ne determine forţându-ne, să facem puţină ordine în documentele noastre, să fim puşi faţă în faţă cu acele situaţii e care le-am judecat.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top