10 aprilie 2013

Astăzi avem Lună Nouă, care aduce evenimente importante în viaţa noastră, dar şi o dinamică specifică, intensă, puternică, restructurantă, cu o conotaţie variabilă, în funcţie de construcţia, credinţa şi dezvoltarea spirituală a fiecăruia. Despre importanţa ei puteţi citi mai multe pehttps://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-noua-din-semnul-berbecului-10-aprilie-2013.
Pe lîngă acest aspect, Mercur guvernatorul zilei, aflat în exil în semnul Peştilor şi oarecum în recepţie mutuală cu Jupiter şi Lilith, vine să formeze cuadratură cu Vesta, facând imposibil pentru mulţi dintre noi, să înţeleagă adevăratul sens al evenimentelor şi acţiunilor care au loc în această perioadă, adică ne este greu să vedem dincolo de aparenţe, unde de fapt, se află adevărul.
De fapt este un moment care necesită cunoaşterea tuturor condiţiilor, în care simţim nevoia de a cădea la învoială cu mediul apropiat şi personal, de a înţelege simbolurile. Tensiunea apare atunci când nu putem percepe aşa cum ne dorim mesajele subtile, când nu putem interpreta aceste simboluri. De fapt, la nivel subtil,  învăţăm legile tehnice care să ne ajute să ne eliberăm energiile creatoare.
De aceea acestea sunt cele mai potrivite momente pentru a înţelege şi a decide cum este bine să continuăm, sau ce este necesar să continuăm. Important este să aplicăm, să punem în practică, să nu oprim energia creatoare a proiectelor generate, să nu o lăsăm să se blocheze.
Este momentul în care trebuie să avem o atitudine hotărâtă, profitând de tot ceea ce se întâmplă, dar mai ales de toate mesajele simbolice pe care le primim.
De aceea este important ca în această zi să respectăm regulile ordinii cosmice, să depunem energia necesară ca lucrurile să meargă în acord cu această ordine. Este bine să ne înfrânăm gândurile negative, şi dorinţa de a acţiona impulsiv.
În plus Mercur şi Jupiter, ne aduc o viziune destul de greşită asupra lucrurilor, pentru că nu reuşim să ne concentrăm sau să evaluăm corect posibilităţile, suntem prea entuziasmaţi sau prea interesaţi doar de propriile idei şi acţiuni. De aceea percepţiile despre noi sunt de cele mai multe ori greşite, instinctul funcţionând perfect doar că noi nu percepem corect semnalele. Sunt aspecte de scurtă durată, câteva zile, care ne determină să avem atitudinii contradictorii, să încercăm să catalogăm totul în corect sau fals, fiind mai agitaţi şi nervoşi decât deobicei. Este posibil să apară frecvent sentimentul de vinovăţie pentru că nu ne-am încadrat în aşa zisul tipar standard, sau pentru că nu reuşim să depăşim anumite bariere ale gândirii.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Şi iată era în cetate o femeie păcătoasă şi, aflând că Isus ia masa în casa fariseului, luă cu ea un vas de alabastru cu parfum şi, stând plângând îndărăt, la picioarele lui, cu lacrimi începu să-i ude picioarele şi le ştergea cu părul capului său, sărutându-i picioarele mereu şi ungându-le cu parfum. Când văzu fariseul care-l invitase, îşi zise în sinea lui: „Dacă acesta ar fi un profet, ar şti cine şi ce fel de femeie este aceea care-l atinge: o păcătoasă.”
Atunci Isus luă cuvântul şi-i zise: „Simon, am să-ţi spun ceva.”
„Spune, Învăţătorule”, zise el.
„ Un creditor avea doi datornici. Unul îi datora cinci sute de dinari, celălalt cincizeci. Cum nu aveau de unde plăti, el îi iertă pe amândoi. Care din doi îl va iubi mai mult?”
Simon răspunse: „Presupun că acela căruia i-a iertat mai mult.”
”Bine ai judecat”, îi zise el.
Întorcându-se apoi către femeie, îi zise lui Simon:
„Vezi această femeie? Am intrat în casa ta; tu nu mi-ai turnat apă pe picioare, pe când ea cu lacrimile sale mi-a udat picioarele, iar cu părul său mi le-a şters. Tu nu m-ai sărutat; ea însă de când am intrat nu a încetat să-mi să­rute picioarele. Tu nu mi-ai turnat untdelemn pe cap, pe când ea picioarele mi le-a uns cu parfum. De aceea îţi spun că i se iartă păcatele ei cele multe, pentru că mult a iubit. Acela însă căruia puţin i se iartă, puţin iubeşte.” Luca, 7, 37-47
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 21 BERBEC
UN BOXER INTRÂND ÎN RING
Uneori poţi să simţi că este momentul să intri în luptă, dar nu uita că lupta are regulile ei, pe care trebuie să le respecţi. Dacă pentru tine scopul luptei este doar victoria, cu orice preţ, atunci permanent vei fi expus riscului de a pierde atunci când eşti învins, iar câştigul adus de o victorie rămâne mereu efemer. Dar dacă îţi faci din lupta în sine, cu respectarea strictă a regulilor şi a adversarului, un pretext pentru progresul tău personal şi al celor pe care îi reprezinţi, atunci poţi descoperi că ai de câştigat chiar şi din înfrângeri. Viaţa este o luptă numai pentru cine îşi caută inamici, dar ea ar putea fi o continuă colaborare pentru mai binele tuturor.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 25 PEŞTI
PURIFICAREA PREOŢIEI
Ai observat că în momentele de emoţie înaltă, nevoile obişnuite ale corpului fizic tind să dispară? Mirii în ziua nunţii, de pildă, adesea uită complet să mai mănânce, fiindcă fericirea şi emoţia momentului îi înalţă mai presus de rutina zilelor comune. La fel, în momentele de criză, mulţi uită de foame şi de sete ca să-şi poată dirija toată energia către rezolvarea crizei. Corpul bolnav îşi pierde apetitul pentru a-şi dirija toată energia spre propria vindecare. Acest fenomen este valorificat şi în posturile religioase, în ideea purificării omului pentru a lăsa cale liberă de acţiune energiilor spirituale. Periodic simţim nevoia unei purificări fizice, morale şi spirituale.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top