Săptămâna 12 – 18 mai 2013

Suntem în săptămâna guvernată de Saturn, aflat în mişcare aparent retrogradă în semnul Scorpionului, din acest motiv se poate spune că va fi o săptămână a lecţiilor de viaţă, a înţelepciunii, pentru cine înţelege ce anume are de făcut, a transformărilor profunde, invizibile la exterior. De fapt ne este testată voinţa, profunzimea, adică, cercetarea în profunzime, înţelegerea şi evident răbdarea.
Pe de altă parte acum este momentul să ne exprimăm rezultatele cercetării, acumulării de informaţie, să ne exteriorizăm tot ceea ce am adunată după o lungă perioadă ce a părut blocată, stagnantă, fiind momentul cel mai potrivit al punerii în practică. De fapt toate acţiunile noastre sunt ajutate să se materializeze, mai ales dacă ele reprezintă rodul unei activităţii minuţioase, pline de dedicare şi răbdare, constante şi profunde. Pare dificil să aplicăm, să ne punem în practică ideile, dar este doar o aparenţă, cu încredere şi dedicare vom reuşi. De aceea spuneam că ne este testată răbdarea dar şi încrederea şi implicit credinţa.
Săptămâna începe cu conjuncţia superioară Soare Mercur de duminică, care ne aduce posibilitatea de a înţelege exact ce avem de făcut, în sensul că este un aspect concret care ne determină să acţionăm în sens practic.
Apoi un aspect important îl reprezintă opoziţia dintre Marte şi Nodul Nord, ea este determinantă, şi ne aduce în prezent acţiuni pe care este necesar să le ducem la împlinire, ele făcând parte din destinul nostru, din menirea personală, fiind unul dintre paşii care ne conduc spre realizare şi evoluţie. De aceea sunt de notat toate activităţile care apar necesare în viaţa noastră, toate propunerile şi toate acţiunile pe care le efectuăm. Rezultatele lor le vom înţelege, sau mai exact le vom vedea sensul abia la sfârşitul lunii ianuarie 2014. Acum însă pot reveni în prezent conjuncturi, situaţii, evenimente care au fost declanşate la începutul lunii octombrie 2012, sau pur şi simplu suntem în situaţia în care ne-am instruit, am studiat şi ne-am înţelepţit, sau am depus eforturi constante şi am avansat profesional şi spiritual, fiind momentul unui salt important. Este la fel de posibil ca anumite evenimente prin care am provocat rezolvări karmice, să fie necesar de rezolvat acum, ca un fel de urgenţe, de obligaţii fără drept de apel. În orice caz sau situaţie, este important de înţeles că suntem în plin proces de ÎNVĂŢARE, în cel mai profund sens spiritual.
Apoi, luni, Venus formează cuadratură cu Neptun, ceea ce practic aduce tensiuni legate de relaţiile noastre, provocări exterioare în faţa ideilor pe care le avem, în acest fel vanitatea ne este exacerbată şi ne împiedică să vedem realitatea sau frumuseţea provocării care ne determină să evoluăm.  
Miercuri Mercur părăseşte semnul Taurului şi intră în propriul domiciliu, de unde ne aduce multă dinamică în zona intelectuală, călătorii, flexibilitate, abilitate şi mişcare sau agitaţie. Primul aspect pe care-l formează este cuadratura cu Neptun, aspect provocator, care ne face să ne îndoim de calităţile noastre, de ideile pe care le avem, să renunţăm la aspiraţii, probabil pentru că gândirea nu are substanţă sau este prea superficială.
Soarele şi Luna sunt la Primul Pătrar tot sâmbătă, fiind momentul de analiză critică, de sintetizare şi investigare pentru a ajusta toate acţiunile iniţiate de Lună Nouă.
Este o săptămână de creştere, iar capacitatea noastră de comunicare revine la normal, mai ales de miercuri în colo. De atunci apar oportunităţi de luare a unor deciziilor importante, serioase şi pe termen lung. Evenimentele ne împing de la spate, ne obligă să acţionăm, ne dinamizează, ceea ce ajută să fim activi şi să ne căutăm resursele necesare pentru a ne realiza planurile. Dacă ne concentrăm asupra unei singure direcţii de activitate, evitând să ne pierdem în speculaţii, avem luciditate, fermitate şi claritate, calităţi importante pentru a reuşi.
Apoi, una dintre probleme pe care ar trebui să o rezolvăm în săptămâna care urmează, este legată de experimentarea unei realităţi indezirabile, de exemplu suntem copleşiţi de cheltuielile din ultima perioadă, primul pas ar fi să reformulăm zilnic fraza, ca şi cum am fi rezolvat problema, spunând, odată eram copleşit de probleme financiare şi de cheltuieli, dar, acum, obţin suficient har şi sprijin de la Dumnezeu, încât greutăţile mele anterioare au devenit surse de bucurie şi pot acţiona cu un entuziasm reînnoit.
Apoi experienţa smereniei este un alt dar pe care Saturn ni-l aduce, în sensul în care trebuie să înţelegem că de la intuiţie la măiestria deplină este o cale lungă. De aceea dacă ne considerăm trântiţi la pământ, nu este nico ruşine, trebuie doar să ne scuturăm de praf, să nu ne lăsăm descurajaţi, să ne recâştigăm simţul umorului şi să pornim din nou în călătorie, fără a ne opune curenţilor emoţionali, fiind pregătiţi pentru a ne mai pierde echilibrul odată.
Apoi o altă atitudine pe care ar trebui să o cultivăm săptămâna care urmează este calmul, calmul, înseamnă la origine responsabil, a fi calm înseamnă cu mintea limpede, de aceea trebuie să ne asumăm în principal responsabilitatea de a ne trăi visul.
Din punct de vedere religios şi tradiţional, duminică este Duminica Tomei care se mai numeşte şi Paştele Mic. În aceasta zi, prin sate, încă se mai fac hore. Mai demult, tinerii se legau fraţi „de sânge”, „pe datul mâinilor” sau „pe păr”, în societatea modernă este un moment ideal de a ne întâlni cu prietenii.
Luni se serbează Paştele Blajinilor; despre Blajini se crede că sunt fiinţe mitice, care locuiesc în Ostroavele Albe ale Apei Sâmbetei, se crede ca ar fi copiii nebotezaţi, morţi după naştere sau oamenii de demult, cu o credinţă mai curată decât a pământenilor.  La acesta sărbătoare, se împart bucate pentru morţi, cu credinţa că acum sufletele lor sunt slobode şi se pot înfrupta din acestea. Celor ce nu împart se spune ca le vor cere morţii noaptea.
 
Atenţionări
Luni până la ora 13.00 este indicat să evităm semnarea unor contracte importante, mai ales comerciale.
Miercuri după ora 15.00, avem tendinţa de a fi mult prea critici, de aceea sunt de evitat întâlnirile de afaceri.
Sâmbătă, până la ora 12.30 stăm foarte prost la capitolul comunicare, fiind mult prea vanitoşi pentru a socializa.
 
Optimismul sprijină viaţa. Emană bucurie şi speranţă, iar în faţa bucuriei uşile… lumii se deschid în mod magic. Optimistul nu este neliniştit pentru trecut, nici îngrijorat pentru viitor decât în mod trecător; el gustă clipa prezentă şi clipa îl înalţă prin energia pe care el o extrage intuitiv din ea. Clipa prezentă este viaţa şi viaţa îl sprijină pe acela care o trăieşte acum, cu bucurie. Nu de puţine ori vedem câte-un magazin gol-goluţ sau câte-o cârciumă… pustie, aşezate lângă alt magazin sau alta cârciumă la care oamenii se înghesuie. Lipsa entuziasmului şi a optimismului cuiva atrage pustietatea, pe când inversul lor… atrage paşii tuturor. Apoi, ne place enorm să ne aflam în compania persoanelor care zâmbesc, se bucură, a celor care emană optimism şi bunăvoinţă, cum ne înfioară gândul de a întâlni pe cineva care se văicăreşte continuu. Cercetătorii au constatat ca optimismul este şi molipsitor; în preajma unui om optimist şi plăcut, devenim optimişti şi plăcuţi. Ne simţim înaripaţi, ca şi cum o mare dragoste ar fi dat buzna peste noi. Optimiştii ocupă cele mai bune slujbe – ne spun psihologii şi sunt întotdeauna cotaţi ca cei mai buni profesionişti. Optimistul nu-şi permite prea mult să se scufunde în „butoiul cu melancolie”, nici să rămână cu ochii pironiţi în tavan, unde îşi vede meritele nerecunoscute. Optimistul nu cedează impresiilor negative ale celor din jur, pentru că instinctul sau îl sprijină în înţelegerea faptului că lumea înconjurătoare îşi exprimă propria minte de câte ori exprimă… o opinie. El crede în reuşită şi reuşitele îl urmează. El speră şi speranţa îi dă aripi. El crede şi credinţa îi dă dreptate. Fiinţa umană nu este condamnată la negativitate şi suferinţă, căci ea are în fiecare clipă şansa de a-i da vieţii o interpretare optimistă. Modul în care interpretăm tot ce ni se întâmplă este cheia alegerii în viaţă şi cheia care încuie sau descuie drumul către tot ce-i mai bun sau mai rău pentru noi. A fi optimist este o alegere înţeleaptă, care devine automatism (deci energie inconştientă). În orice situaţie am fi, optimismul ne ajută s-o depăşim cu înţelepciune şi să-i atenuam forţa atunci când nu-i chiar ceeace ne dorim. Maria Timuc

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top