Suntem în săptămâna guvernată de Jupiter,aflat în exil în semnul Gemenilor, alături de el se află Mercur şi Lilith, iar de marţi va intra şi Soarele. Jupiter se află la începutul săptămânii ca punct de mijloc între Mercur şi Lilith.
Ca să avem tabloul complet, Lilith în semnul Gemenilor ne provoacă mintea, aducând un soi de luciditate, în schimb Mercur accesează informaţia, care de foarte multe ori se află în conflict cu mintea. Şi atunci care este rolul lui Jupiter, de mediator, pe de-o parte, iar pe de altă parte face ordine în sensul că acest haos general, poate fi uşor ordonat dacă se aplică legea. Evident nu orice fel de lege, este vorba de legea spirituală, de seturile de legi morale, universale şi mereu valabile. Jupiter cochetează cu Bellatrix, aducând la început încrâncenare, fiind amplificat la maxim sentimentul că tu şi numai tu ai dreptate, apoi Jupiter se apropie de stelele fixe Arneb şi Capella; Arneb ne provoacă isteţime, atenţia distributivă şi generează acea frică care te scapă de necazuri, pentru că acţionează simultan toate resorturile interioare; în schimb Capella, o stea importantă atât prin mărimea ei cât şi ca semnificaţie, ea mai este denumită şi Amalthea, capra mitologică care l-a hrănit pe Zeus, care de fapt, în cazul nostru este chiar Jupiter, aduce decizii inspirate. Aici este de spus că întâlnirea dintre Jupiter şi Capella, este importantă, pentru că de fiecare dată ne luminează, pentru că ne alimentează sufletul cu o ”hrană” subtilă, de natură divină. De aceea este important ca în această săptămână să învăţăm să ascultăm, atât la mesajele celor din jur, dar mai ales la mesajele subtile, pe care fiecare le primeşte într-un fel propriu particular, vise, intuiţii, presentimente, meditaţii, comunicări, etc., în aşa fel încât recepţia şi asimilarea lor să fie optimă.
Aş putea afirma că în această săptămână începe procesul de reconstrucţie energetică, prin care mintea este curăţată de gândurile şi ideile greşite iar trupul fortificat prin înlocuirea emoţiilor negative cu unele sănătoase, naturale.
În schimb Lilith este în conjuncţie cu steaua fixă Betelgeuse, ceea ce ne aduce multă agilitate şi capacitatea de a sesiza extrem de repede pericolele, doar că excesul de teamă şi frica ne blochează aceste atribute şi ne împiedică, sau mai exact suntem împiedicaţi să ne manifestăm atributele şi calităţile importante, adică să ne punem în valoare.
Mercur în schimb este în conjuncţie cu steaua fixă Aldebaran, ceea ce amplifică posibilităţile noastre de cunoaştere şi informare, ne ajută să ne exprimăm eficient, să comunicăm cu uşurinţă, să fim abili şi rafinaţi, să ne descoperim calea. Evident în toate acestea utilizarea calităţilor de bază, sau a celor pe care le-am dezvoltat sunt componente esenţiale, ca şi moralitatea şi respectarea legilor spirituale.
Evident toate acestea în aspect negativ, amplifică minciunile, prefăcătoria, scandalurile şi eschivarea de la responsabilităţi importante.
De departe, însă, aspectul cel mai important al săptămânii este cuadratura dintre Uranus şi Pluton, despre care voi scrie un articol separat. Acest aspect este deosebit de puternic resimţit, datorită încărcăturii explozive pe care o poartă ( să ne uităm la scandalurile din sfera politică, la cutremurul din Japonia, la tensiunile militare din Coreea şi Siria, la meteoritul care a lovit Luna). Aspectul exact are loc marţi şi este rezultatul unor erori de natură spirituală, acum având loc rectificări importante, reparaţii dureroase, pe răni deschise, fără nici un fel de anestezie sau pregătire prealabilă. Ele vin brusc, acţionează direct şi fără menajamente, exact acolo unde infecţia este acută, unde buboiul este imens şi nu mai poate fi suportat.
Evident că se resimt influenţele acestui aspect de miercuri sau joia trecute, iar forţa lui este din ce în ce mai mare, atât duminică, cât şi luni şi marţi. Poate să provoace cutremure importante, erupţii vulcanice, accidente, explozii şi coleziuni, conflicte greu de stopat şi tensiuni extreme. Toate acestea sunt necesare pentru a înlătura din calea noastră şi a evoluţiei rasei umane, tot ce nu este necesar, tot ce este putred şi distrugător, prin operaţii dureroase, dar scopul merită cu siguranţă acest moment delicat de suferinţă profundă, care duce obligatoriu la transformare.
Mai sunt de menţionat aspectul de sextil Mercur Uranus, care aduce conjuncturi care ne conduc spre înţelepciune şi gestionarea cu isteţime a acestora. Apoi cuadratura Mercur Chiron, de miercuri care forţează vindecarea rănilor prin alt tip de evenimente care ne determină să uităm de suferinţa proprie pentru a rezolva alte probleme mult mai importante.
Apoi avem conjuncţia Mercur Venus, un aspect frumos care ne ajută să ne sintetizăm ideile, pentru a le pune în practică şi ne dezvolta, dar, aduce în plan sentimental, un moment de discuţie sinceră a ideilor comune, de eliminare a ne-nţelegerilor din comunicare, de expresivitate.
Săptămâna se încheie cu Luna Plină de sâmbătă, fază care amplifică mult tensiunile datorate cuadraturii Uranus Pluton, care duce la împlinire anumite evenimente necesare pentru a evolua spiritual şi a respecta legile divine.
Această Lună Plină este însoţită de o eclipsă prin penumbră, care ar trebui să ne determine să recunoaştem prezenţa lui Dumnezeu în cele mai materiale activităţi umane. Dacă reuşim această acţiune, atunci totul se va deschide în calea noastră, mintea se va clarifica, ideile se limpezesc, iar fiecare dintre noi îşi va găsi sau accepta locul potrivit în societate.
De aceea această săptămână ar trebui să fie pentru noi un bun prilej de a deveni mai înţelegători şi buni, mai înţelepţi, ascultându-ne sufletul.
Este posibil, să încercăm să ne impunem punctele de vedere, să fim mai tentaţi să ne urmăm doar ego-ul, în acest caz fiind orbiţi de dorinţele personale, minimalizând relaţiile cu ceilalţi pentru a ne atinge scopurile cu orice preţ.
Cel mai potrivit în această săptămână este să fim mai buni şi creativi, să încercăm să ne conştientizăm defectele şi treptat, treptat să le modificăm. Trebuie să insistăm şi să fim atenţi cum ne raportăm la ceilalţi.
***
Valoarea de sineeste esenţa fiinţei umane. Fiecare persoana are valoare, importanţă şi demnitate. Suntem conştienţi de aceste lucruri şi spunem atunci că ne aflam într-o poziţie de bine, de „OK” faţă de noi şi de ceilalţi.
Există însă şi cazuri în care persoanele percep sentimentul valorii de sine mai mare sau mai mic decât este în realitate. Simţul propriei valori ţine de modul în care ne cunoaştem plusurile şi minusurile, de capacitatea de a ne cunoaşte aspectele pozitive şi posibilităţile noastre şi de asemenea de a ne accepta aspectele negative împreună cu limitele pe care le avem.
Dacă minimalizam sentimentul valorii de sine, vom ajunge să ne credem inferiori celorlaţi, să nu avem încredere în noi, să ne lipsească respectul de sine, capacitatea de a ne respecta şi accepta sinele ca fiind bun în esenţa sa.
Şi un simţ prea înalt al propriei valori poate fi aproape la fel de problematic. Dând o atenţie mai mare valorii personale riscăm să devenim încrezuţi, să avem o atitudine de superioritate faţă de ceilalţi.
Adevăratul simţ al valorii se construieşte treptat, etapă cu etapă, cu mândrie justificată faţă de realizările adevărate şi nu prin construirea de către o altă persoana a unui cocon de pozitivitate lipsit de realism.
Aceasta se poate întâmpla atunci când lăudam copilul în mod exagerat, fără discernământ, fără să ne asiguram ca a făcut ceva care într-adevăr merită laude.
La polul opus vom avea un sentiment al valorii de sine scăzut atunci când ne devalorizam copilul, îl criticăm nejustificat, nu îi permitem să gândească pentru sine sau atunci când vrea să îl ascultăm şi noi îl tratăm cu indiferenţă. Toţi avem puncte vulnerabile şi puncte forte. Este important să ne acceptam şi să ne plăcem aşa cum suntem în ansamblu, cu defectele şi calităţile noastre, să fim mulţumiţi de noi înşine, să ne asumăm responsabilitatea reuşitelor dar şi a eşecurilor, să ne măsurăm cu aceeaşi unitate de măsură şi realizările dar şi greşelile.
Contabilizând tot ceea ce facem într-o zi şi ţinând cont de faptul că orice lucru făcut are o importanţă vom observa că în fiecare zi greşelile sunt mult mai puţine decât realizările şi chiar dacă ele există nu sunt nişte catastrofe ci întâmplări din care avem de învăţat.
Daca oamenii se simt satisfăcuţi de ei înşişi şi împliniţi, dacă sunt mulţumiţi de felul cum sunt înseamnă ca se respectă pe sine. Dacă acest lucru nu se întâmplă vor exista sentimente de inadecvare de sine şi de inferioritate.
Să nu uităm însă că nimeni nu ne poate face să ne simţim inferiori fără acordul nostru şi să începem fiecare zi cu încredere în noi şi în posibilităţile noastre de a face faţă solicitărilor vieţii.