24 mai 2013

Astăzi Venus, guvernatoarea zilei aflată în semnul Gemenilor, formează trigon cu Junona, fiind practic în conjuncţie perfectă cu Mercur şi Jupiter, aspect extrem de frumos care ne ajută să reuşim în tot ce este legat de proiectele noastre, dar ne determină să fim prea idealişti sau să ne supra evaluăm puterile. Trigonul cu Junona aduce o armonizare a relaţiilor, o excelentă comunicare cu cei din jur şi eficienţă în acşiunile comune cu partenerii de afaceri.
Tot astăzi, implicit şi Mercur este în trigon cu Junona, ceea ce ne aduce o bună concentrare şi o perfectă focusare pe tot ceea ce ne-am planificat sau avem de făcut.
Uranus în scgimb este în cuadratură cu Vesta ceea ce aduce de multe ori situaţii interesante sau paradoxale, prin care, cumva, suntem determinaţi să revenim la lucrurile importante din viaţa noastră, sau să vedem ceea ce este în jur, la nivel global, holistic, împiedicându-ne să ne opintim în amănunte.
Este momentul când trebuie să înţelegem, să învăţăm, să profităm de experienţa acumulată. Efortul înţelegerii ne determină să adoptăm atitudinea potrivită. Probabil că nu vom înţelege în întregime evenimentele pe care le trăim decât odată cu intrarea într-un nou ciclu lunar, acum fiind necesară pentru a ştii cu ce ne confruntăm înainte de a face ceva. Când înţelegem ni se va deschide o nouă uşă, o nouă perspectivă, că practice ni se cere înţelegerea unui adevăr simplu, că totul are la bază principiul renaşterii.
După ora 16.20, Luna este fără direcţie favorizând activităţile spirituale sau cele personale, simţind oarecum nevoia să ne izolăm, să fim protajaţi, să stăm cuminţi sub aripa îngerului. Sunt de evitat deciziile importante sau achiziţiile, ele nu îşi vor arăta rezultatele dorite sau gândite. Totodată începe să se simtă puternic influenţa Lunii Pline de mîine, aşa cî multă prudenţă la condus, răbdare şi evitarea acţiunilor riscante, tensiunile sunt maxime, iar cumva, raţiunea noastră are de suferit.
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
Noi toţi vedem că trebuie să îndeplinim anumite acţiuni, să facem anumite lucruri, să rezolvăm probleme, să fim disponibili pentru ceilalţi. Încercăm tot timpul să planificăm ceva, să concludem ceva, să descoperim un al treilea “ceva”. Nu este nimic greşit în toate astea – până la urmă aşa construim şi modificăm lumea.
Dar şi actul Adoraţiei face parte din viaţă. Pentru a ne opri din cînd în cînd, pentru a fugi de noi înşine şi să rămînem în linişte în faţa Universului.
Pentru a îngenunchia, trup şi suflet. Fără să cerem nimic, fără să mulţumim pentru ceva.
Doar pentru a simţi căldura iubirii care ne înconjoară. În acele momente se pot dezlănţui lacrimi neaşteptate – lacrimi nici de bucurie, nici de tristeţe.
E un dar.                             
Lacrimile purifică sufletul nostru.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 4 GEMENI
ILICE ŞI VÂSC ADUC ÎNTR-O CASĂ SPIRITUL CRĂCIUNULUI
Florile dau vieţii culoare şi aromă, vibraţii speciale, iar unele plante au proprietăţi de-a dreptul miraculoase. Simbolistica lor nu este doar o fantezie izvorâtă din legende şi tradiţii, ci este izvorâta dintr-o profundă observare a efectelor plantelor şi mai ales ale florilor asupra sufletului uman. Dacă ai un suflet, este imposibil să nu simţi ceva în faţa unui buchet de flori sau a unei tufe de verdeaţă.
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 19 GEMENI
O CARTE VECHE, VOLUMINOASĂ, DEZVĂLUIE O ÎNŢELEPCIUNE TRADIŢIONALĂ
Cu tot progresul ştiinţei moderne, cunoaşterea antică ne oferă mereu dovezi ale unei înţelepciuni deosebite, pe care omenirea modernă tinde să o neglijeze din cauza direcţiei diferite, cu accent pe raţiune şi logică, în care s-a dezvoltat ştiinţa actuală. Dar oricând se poate învăţa din înţelepciunea străveche, şi au enorm de câştigat cei care ştiu să îmbine descoperirile şi cunoaşterea din toate timpurile.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top