30 mai 2013

Luna din semnul Vărsătorului, formează astăzi două aspecte benefice, trigoane, cu Jupiter şi Venus, marele şi micul benefic al zodiacului, ceea ce ar trebui să-i confere o nota de reuşită, eficienţă şi mulţumire. Din păcate, Mercur şi Lilith în conjuncţie, umbresc puţin atmosfera acestei zile, prin felul în care oamenii comunică, prin  lipsa de sinceritate, ca să numai vorbim despre bârfe şi zvonuri. În plus şi cele două benefice sunt în conjuncţie în formare cu Lilith, aşa că se va resimţi în jurul nostru, atât la propriu cât şi la figurat, o atmosferă rece,  glacială, care ne descumpăneşte. În plus la momentul formării aspectului, Saturn este pe Ascendent, retrograd, şi ne aduce în prezent lecţii şi evenimente din trecut, sau confruntarea cu situaţii pe care le-am judecat sau nu le-am analizat în profunzime.
Acest aspect deschide un ciclu anual, până la viitoarea conjuncţie cu Lilith, în 2014,  dar care va avea loc în semnul Leului, ceea ce evident ar trebui să ne determine acum să luăm anumite decizii legate de felul în care judecăm, raţionăm şi gândim, dar mai ales legate de modalitatea prin care ne exprimăm ideile sau proiectele, următorul pas fiind concretizarea lor; adică atenţie ce gândim, căci este posibil să se împlinească.
Apoi, se mai deschide un ciclu de aproximativ  17 ani, când va avea loc următoarea conjuncţie Mercur Lilith în semnul Gemenilor, sub guvernarea lui Mercur, de aceea la nivel subtil, lecţiile de viaţă pe care le primim sau cele pe care noi le generăm, se vor putea dezvolta şi rezolva în acest interval. De aceea ar fi indicat ca fiecare dintre noi să înţeleagă acum, cu multă luciditate şi să analizeze toate întâmplările petrecute în ultima perioadă din viaţa lui, să le accepte provocarea şi să-şi muleze gândirea în funcţie de ele.
Gândurile trăiesc. Ele sunt la fel de solide în lumea lor ca şi o piatră în lumea fizică. Corpul nostru poate înceta să mai fie, dar gândurile noastre nu pot muri niciodată.
Fiecare schimbare de gând este însoţită de o vibraţie nouă în materia mentală. Gândul-forţă are nevoie de o anumită materie subtilă (un mediu) pentru a putea acţiona. De aceea, cu cât mai puternice sunt gândurile, cu atât mai devreme vor apare rezultatele lor. Când gândul este focalizat, dându-i-se o anumită direcţie particulară, el va produce anumite efecte, direct proporţional cu puterea de concentrare a emiţătorului (adică cu forţa cu care acesta emite gândul).
Astăzi ne-ar trebui o sinceritate foarte mare în relaţiile cu noi înşine, dar şi cu ceilalţi şi un spirit de observaţie foarte ascuţit. În acest fel va fi o zi extrem de bună pentru acumularea spirituală, pentru creşterea interioară şi chiar pentru evoluţia socială.
Venus ne poate ajuta astăzi să redescoperim frumuseţea şi simplitatea lucrurilor, iar Jupiter ne poate susţine să o şi trăim. De aceea astăzi, cu condiţia sincerităţii, putem face exact ceea ce simţim, fără teamă sau complexe, tocmai pentru a deveni sinceri şi egali cu noi înşine.
Putem primi semnificaţia şi necesităţile schimbărilor de fond pe care trebuie să le facem. În acelaşi timp putem primi soluţii inedite pentru a depăşi impasurile în care suntem, în mare parte acestea nu ne vor conveni şi le vom refuza automat, dar cu siguranţă ele sunt cele mai bune rezolvări ale situaţiei de moment…
Astăzi chiar avem şansa de a decodifica de ce ni se întâmplă ce ni se întâmplă…cum, citiţi simbolul sabian al zilei, imaginea lui şi mesajul sau sunt extraordinare.
 
ORA PLANETARĂ LUI JUPITER
Tot timpul avem tendinţa să judecăm ce este bun si ce este rău. Tot timpul suntem aşezaţi pe scaunul unui judecător, iar acest fapt ne face să fim serioşi şi lipsiţi uneori de umor.
Exista unele lucruri mărunte, care, daca le judecăm, par stupide, prosteşti, însă, în realitate, ele îndeplinesc un rol esenţial. La fel tot ce ne înconjură sau ni se întâmplă are rolul său. Meditaţi la toate aceste, nu le judecaţi, şi atunci puteţi fi mai liberi şi fericiţi.

GRADUL SABIANAL ZILEI – 9 GEMENI
O TOLBĂ PLINĂ CU SĂGEŢI
Viaţa pare foarte complexă pentru că există multe obiective de atins pentru fiecare om, dar totul se poate simplifica dacă omul îşi stabileşte principii clare şi simple de urmat în viaţă. Atunci toate ţintele pot fi atinse cu aceeaşi precizie şi uşurinţă, şi toate problemele îşi pot găsi rezolvări aplicând cu sinceritate şi consecvenţă aceste principii.
 
GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 24 GEMENI
COPII PATINÂND PE GHEAŢĂ
Jocul vieţii este fascinant prin prilejul pe care ni-l dă de a învăţa să ne păstram echilibrul şi să ne deplasăm graţios printre oameni şi evenimente, apropiindu-ne de ţinta pe care ne-am propus-o. Dacă suntem prea rigizi, prea încordaţi sau prea neglijenţi, avem toate şansele să cădem. Dar dacă învăţăm să ne mişcăm armonios, detaşat, fără să ne agăţăm de alţii, putem să avem un drum chiar spectaculos.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top