Săptămâna 21 – 27 iulie 2013

Suntem în săptămâna guvernată de Soare, aflat la începutul ei pe ultimul grad al semnului Racului, de luni trecând în propriul domiciliu, semnul Leului, aducând multă putere şi forţă evenimentelor acestei săptămâni. Soarele reprezintă centru, Eu-ul, individualitatea noastră. Situat în centru galaxiei el coordonează toate activităţile şi ne aduce căldură, siguranţă şi energie. Comportamentul nostru ar trebui să fie asemănător cu cel al Soarelui, ar trebui să coordonăm cu căldură, să ne manifestăm cu putere, fără a crea tensiuni sau a-i deranja pe cei de lângă noi.
Săptămâna este marcată de activitatea intensă pe care o desfăşoară Marte, care formează duminică un frumos trigon cu Saturn, iar apoi conjuncţie cu Jupiter, activând în acest fel Piramida de apă, despre care puteţi citi mai multe la https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/piramida-de-apa-formata-de-jupiter-%E2%80%93-saturn-%E2%80%93-neptun.
El ne determină să acţionăm în interesul nostru cel mai înalt, chiar dacă nu suntem conştienţi pe moment de valoarea acţiunilor pe care le declanşăm.
Apoi Soarele îşi schimbă semnul, luni, trecând în propriu domiciliu, şi determinându-ne să fim mai detaşaţi, să ne ocupăm mai mult de sufletul şi trupul nostru, să ne distrăm, să ne relaxăm. Evident toate acestea pot căpăta tente egoiste, ceea ce amplifică mândria sau vanitatea, însă aceste stări pot fi controlate uşor, dacă ne gândim că este momentul potrivit să dăruim din prea plinul nostru şi celor din jur.
Venus îşi schimbă şi ea semnul luni, trecând sub influenţa Fecioarei, ceea ce ne amplifică simţul practic, dorinţa de perfecţiune iar pentru noi femeile poate fi momentul potrivit pentru o cură de slăbire.
Tot luni Marte formează conjuncţie cu Jupiter, deschizând în acest fel un ciclu de aproximativ 2 ani şi două luni în care este important să ne corelăm idealurile cu acţiunile, să ne punem în practică voinţa constructivă, să schimbăm legile şi să corectăm atitudinile principiale greşite. Cât despre ciclul de 25 ani când cele două se vor regăsi în semnul Racului, deja este vorba despre schimbări importante legate de structura noastră, în sensul înţelegerii profunde a scopului nostru în viaţă dar mai ales de înţelegere a greşelilor karmice din trecut, ce presupune o activitate intensă şi multă dedicare pentru înţelegerea în profunzime a esenţei vieţii.
Tot luni are loc o frumoasă Lună Plină în primul grad al Leului pentru Soare, care ne aduce evenimente intense ca şi trăiri, bulversante ca principii, în sensul că ne vom confrunta cu situaţii pe care le intuiam, dar nu am făcut nimic pentru ca ele să urmeze cursul care să nu ne deranjeze. Mai multe despre Luna Plină puteţi citi la https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-plina-din-22-iulie-2013.
Apoi în această săptămână atât Saturn cât şi Neptun formează trigon cu Lilith, ambele aspecte sunt dure, ele făcând să ne apară în prezent situaţii complexe, ele par provocatoare, de fapt ne determină să ne eliberăm, să scoatem la lumină un noian de sentimente dar mai ales de emoţii, în acest fel punând în mişcare energii imense, forţe colosale, care determină schimbări radicale atât concrete cât şi subtile, nebănuite pe moment.
Venus intervine şi ea iar sextilul cu Lilith, face posibilă un fel de curăţenie generală în planul sentimentelor, dar mai ales a resentimentelor. Există posibilitatea ca printr-o luciditate extremă să decidem să facem singuri acele gesturi eliberatoare care ne ţineau sufletul şi corpul învăluit în necunoaştere sau boală spirituală.
Chiron dă o mână de ajutor în vindecarea rănilor sufleteşti, tuturor celor care înţeleg ce au de făcut dar mai ales celor care acceptă această chirurgie, tocmai pentru că scapă de ceea ce nu le este necesar sau le împiedică procesul de transformare globală şi personală.
 
Tradiţii
Sâmbătă, 27 iulie, se sărbătoreşte Sfântul Pantelimon, unul dintre sfinţii fără arginţi, care este protectorul medicilor; ela primit de la Dumnezeu darul tămăduirii minunate şi a vindecat mulţime de suferinzi şi se ţine pentru a-i vindeca pe orbi şi şchiopi. Sfântul Pantelimon patronează călătoriile, rugăciunile către el ne ajută pentru a călători sigur şi cu folos, 
Sărbătoare este denumită popular: Pintelei-călătorul sau Pantiliele pentru că se spune că Sfântul Pantelimon ar fi fratele lui Sfântului Ilie; se serbează pentru a fi feriţi de trăsnet, arsuri şi piatră; el dă roade pomilor, el dă veste cocorilor să plece.
Se spune că de la această sărbătoare se termină vara, şi începe toamna; frunzele teiului se întorc pe dos şi încep a cădea frunze copacilor şi florilor.
 
A fi o persoană corectă înseamnă a dovedi că ai o stare a minţii care să producă miracole. A da ceea ce ai şi a lua ceea ce ai ne­voie ţin în mişcare resursele. A da mai puţin decât ai. sau a lua mai mult decât ai nevoie creează un dezechilibru în mişcarea continuă a resurse­lor. A încerca să dai mai mult decât ai, sau a lua mai puţin decât ai nevoie, creează, de asemenea, dezechilibru.
Nimeni în afară de tine nu poate hotărî ce ai şi ce nu ai nevoie. Acesta este motivul pentru care nici un sistem economic, oricât de pur ar fi el, nu poate crea o distribuţie corectă a resurselor colective ale fiin­ţelor omeneşti. Numai oamenii corecţi pot crea o economie corectă.
Corectitudinea apare în mod voluntar. Ea niciodată nu se produce  în urma controlului. Oamenii trebuie să fie liberi să facă greşeli şi să în­veţe din ele. Altfel, sistemul nu este deschis şi evoluţia nu este posibilă.
Corectitudinea se învaţă prin experienţa inegalităţii. Oamenii care iau mai mult decât au nevoie, sau dau mai puţin decât au, în general simt că în trecut nu au fost trataţi în mod corect. Pentru a stabili un echilibru pe plan personal şi financiar, ei trebuie să acţioneze asupra mâniei şi re­sentimentului lor.
Prin contrast, oamenii care iau mai puţin decât au nevoie, sau care încearcă să dea mai mult decât au, se simt în general vinovaţi pentru că în trecut i-au tratat incorect pe alţii. Pentru a stabili echilibru, ei trebuie să acţioneze asupra vinovăţiei lor.
Atunci când victima îşi rezolvă mânia şi resentimentul, nu mai e nevoie să ia mai mult decât îi trebuie. Atunci, nu trebuie să devină torţi­onar, pentru a egala scorul.
Atunci când torţionarul îşi rezolvă sentimentul de vinovăţie, nu mai trebuie să dea din resursele de care are nevoie. Atunci, nu trebuie să devină o victimă, pentru a crea echilibru.
O dată ce ai înţeles mecanismul şi vezi în ce direcţie s-a dezechili­brat viaţa ta, poţi începe să o corectezi.
Dacă eşti cel care dă, poţi învăţa să fii cel care primeşte.
Dacă eşti cel care primeşte, poţi învăţa să fii cel care dă.
Când a da şi a primi devin egale în viaţa ta. corectitudinea se sta­bileşte în cadrul tuturor relaţiilor tale.
Dovedind corectitudine, vei fi martorul miracolelor egalităţii. Nu vei mai tolera decepţia în ceea ce te priveşte şi în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi. Vei sta de partea dreptăţii, oriunde te vei afla. Vei pretinde ca fie­cărei persoane să i se dea dragostea şi respectul pe care le merită. Liniştea inimii
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top