28 iulie 2013

Astăzi principalul eveniment astrologic al zilei îl reprezintă opoziţia dintre Marte aflat în semnul său de cădere Racul şi guvernatorul lui ierarhic superior Pluton. Această opoziţie se desfăşoară aproximativ la doi ani şi două luni şi de fiecare dată este extrem de dură, răscolitoare, scoţând la lumină din străfundurile noastre tot ce nu ne mai este necesar. Este un aspect eruptiv, care degajă o forţă imensă, colosală, zdrobitoare. Pluton într-un semn de pământ face ca toate acţiunile să fie legate de concret, adică să le resimţim din plin, afectându-ne fizic sau material. Cele mai întâlnite sunt cele legate de accidente rutiere, de incendii sau erupţii vulcanice. Şi, de fapt tot ce are o forţă cu totul ieşită din comun ca şi impact concret asupra noastră. Este posibil să aducă cutremure atât la propriu cât şi la figurat sau să declanşeze schimbări bruşte ale vremii, furtuni, vânturi sau precipitaţii – să apră la ordinea zilei cuvântul exces, asta pentru că Marte este însoţit de Jupiter aflat în exaltare şi de Lilith. Practic se poate spune că evenimentele de acum sunt şi un fel de avertizări a unor evenimente care abia acum se vor declanşa în viaţa fiecăruia dintre noi. V-aş sugera să încercaţi să vă notaţi cu atenţie ceea ce simţiţi, sau ceea ce trăiţi, în fiecare zi. Chiar dacă vi se pare complicat sau veţi invoca factorul timp, ceea ce acum veţi reuşi să scrieţi, vor fi informaţii preţioase pentru un ciclu destul de lung din viaţa noastră. Deci merită efortul cu prisosinţă.
Mai este indicat să daţi o mare atenţie coincidenţelor şi celor mai mici semne pe care le primiţi, ele sunt foarte importante chiar dacă pe moment nu le vedeţi utilitatea. De aceea este cel mai bine să le notăm, semnificaţiile reale vor apare abia târziu.
Acest aspect are şi o mare încărcătură emoţională, fiecare dintre noi resimţind o nemulţumire acumulată şi o dorinţă de schimbare sau de concretizare, de stabilitate, de siguranţă.
Tot astăzi Soarele şi Saturn formează cuadratura descrescătoare anuală, aspect care ne esemnalizează neregulile într-un mod categoric, greu de înţeles, sau de acceptat, asta pentru că ne provoacă suferinţă. De fapt el are rolul de a ne ajuta să renunţăm la ceea ce nu ne mai este necesar.Este o perioadă în care sunt foarte multe confruntări karmice, pe care aşa trebuie să le privim şi să le acceptăm. Acest lucru se poate face cel mai simplu discutând ceea ce ni se întâmplă, exteriorizându-ne, în nici un caz opunând rezistenţă, făcând schimbările care ni se cer prin evenimentele care apar. Avem nevoie de multă obiectivitate dar şi de abandonare, încă odată, acum imperioasă, mai ales dacă nu am făcut-o acum un an.
Tot astăzi se formează un frumos sextil între cele două benefice Venus şi Jupiter, el mai îndulceşte puţin tensiunile zilei, mai ne susţine în sens protectiv, ajutându-ne să depăşim pericolele. Cu toate acestea întreaga zi Luna este fără direcţie, ceea ce într-un fel ne ajută căci ne sunt exacerbate percepţiile şi putem fi avertizaţi instinctual de pericolele din jur, dar în acelaşi timp face dificilă concentrarea şi ne diminuează atenţia de moment.
Avem nevoie de mult tact, calm şi răbdare în tot ce întreprindem.
 
ORA PLANETARĂ A SOARELUI
Fii atent ce simţi în faţa oricărui lucru pe care-l ai în faţă! Căci oamenii şi obiectele acestei lumii te cheamă către adevăr sau către minciună. Către lumină sau întuneric. Către conştiinţă, or către inconştienţă. Acela ce te îndeamnă să urăşti nu poate fi adevărul lui Dumnezeu. Acela ce te cheamă la iertate şi la frumuseţe este adevăr şi iubire. Aminteşte-ţi în fiecare clipă că tu eşti acela ce alege între domnia minţii şi a iubirii, între creaţia lui Dumnezeu şi creaţia lumii. Între forţele luminii şi ale întunericului.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 6 LEU
O FEMEIE DE MODĂ VECHE, CONSERVATOARE, SE CONFRUNTĂ CU O FATĂ MODERNĂ
Lumea nu stă pe loc, şi mai devreme sau mai târziu trebuie să te confrunţi cu tendinţele ei de înnoire. Nimic nu te poate obliga să mergi înainte, dar dacă nu avansezi, rişti să fii depăşit de evenimente. Fii deschis la noile opţiuni pe care ţi le oferă viaţa.
 
GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 12 SCORPION
UN BAL OFICIAL LA AMBASADĂ
Unele evenimente sociale îmbracă forme speciale, de protocol sau de ritual, pentru ca participanţii sau chiar simplii spectatori să poată percepe un anumit mesaj ascuns în aceste forme. Mesajul este mereu prezent, chiar dacă uneori totul pare să se desfăşoare doar în virtutea unei tradiţii a cărei semnificaţie a fost uitată. Depinde de fiecare să perceapă mesajul şi să se ridice la înălţimea lui, îmbogăţindu-şi astfel viaţa şi depăşind nivelul obişnuit al gesturilor zilnice.
 
ASPECTELE ZILEI
Marte  în Rac în opoziţie cu Pluton în mişcare aparent retrogradă în Capricorn
Astrologic vorbind, aspectul generează conflicte între conştiinţa noastră şi impulsurile de moment. Agresivitatea este prezentă şi devine de numeroase ori distructivă, ţelurile noastre devin o obsesie, iar obstacolele se măresc exponenţial, punându-ne la bătaie voinţa, rezistenţa fizică şi morală, dar şi ambiţia.
Toate acestea pot deveni explozive sau generatoare de o energie extraordinară de natură a face revoluţii importante în interiorul nostru, dar şi la nivel general.
Când lucrurile par să îngheţe în situaţii aparent lipsite de energie şi de dinamism, avem prilejul să ne relaxăm şi să privim ansamblul fără să ne mai distragă atenţia schimbările obişnuite, ca să putem vedea în perspectivă, dincolo de aparenţe. Asemenea momente pot să fie şi semne ale unei activităţi intense care este pe cale să înceapă.
 
Soarele în Leu în cuadratură cu Saturn în Scorpion
Este o confruntare realistă pe care noi o simţim ca un blocaj, de fapt fiind doar un moment în care avem nevoie de disciplinare şi acţiuni exacte, concrete şi corecte. Teama de greşi sau de a nu reuşi trebuie eliminată, iar starea de pesimism trebuie categoric înlăturată de acţiuni concrete şi precise. De fapt este o perioadă în care ne este testată capacitatea de a accepta propriile greşeli, de a le face faţa, dar mai ales de a le îndrepta. Este momentul în care trebuie să renunţăm la ceea ce nu ne mai este de folos şi să stabilim ce avem de făcut în viitor

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top