Previziuni pentru 14 octombrie 2013

Ziua de astăzi se află sub semnul trigonului crescător dintre Soare şi Lună, un aspect armonios, care ne ajută să ne echilibrăm din punct de vedere fizic, emoţional şi relaţional. De aceea este important să ne planificăm pentru astăzi activităţi prin care să ne ordonăm sau să ne clarificăm anumite actţiuni, idei sau relaţii. Apoi Mercur aflat în semnul Scorpionului este în sextil cu Vesta, în acest fel fiind oarecum favorizate, enunţarea unor sentimente sau idei care pot rezolva anumite gânduri apăsătoare, generate de teama de a spune ceva sau de a comunica sincer ceea ce ne nemulţumeşte. Sextilul Mercur Vesta generează situaţiile favorabile prin care putem să ne exprimăm corect aceste stări apăsătoare, favorizând eliberarea de tensiuni sau presiuni extreme.
Luna, guvernatoarea zilei, formează din a doua parte a zilei o opoziţie cu Marte ceea ce aduce anumite conflicte interioare, sau ne determină să ne simţim prea puţin apreciaţi sau înţeleşi. Simţim că ne este afectată imaginea şi ne revoltăm, încercăm să facem în aşa fel încât să arătăm cine suntem, ceea ce din exterior se poate vedea ca o reacţie agresivă sau în forţă, ceea ce va genera riposta celor din jur. Poate de aceea astăzi este bine să ne gândim, să reflectăm la legea reciprocităţii, căci odată ce ne îndreptăm aytenţia spre ea şi înţelegem că acţiunile noastre – inclusiv gândurile – generează reacţiuni, sau aduc energii de acelaşi tip, probabil că ne va fi mai uşor să gestionăm tensiunile din relaţii, ba chiar să putem să le transformăn în dialoguri şi acţiuni comune, constructive.Este bine să reflectăm asupra modului în care am comunicat până acum cu cei din jurul nostru. Poate chiar să ne descoperim greşelile, sau lipsurile în modul de a ne transmite mesajele. Este bine să fim încrezători, şi să adoptăm o atitudine clară asupra proiectelor noastre şi a modului de a le comunica. Putem să ne rugăm, să ne apropiem de Dumnezeu, să comunicăm cu El. Rugăciunile sunt cele mai simple şi la îndemână metode, în plus ele îşi vor arăta roadele. Încercaţi să vă începeţi ziua aşa; este important să ştiţi cum şi ce să cereţi, dar cel mai important este să mulţumiţi.
 
Astăzi este Sfanta Paraschiva, mare sărbătoare creştină, să-i dedicăm cele mai frumoase gânduri şi rugăciuni
Sfânta Cuvioasă Parascheva, sau Sfânta Vineri în denumirea populară, a trăit în prima jumătate a secolului al XI lea. S-a născut în Epivata (astăzi Boiados, în Bulgaria), localitate pe ţărmul Mării Marmara în apropiere de Constantinopol (astăzi Istanbul), capitala imperiului Bizantin. A crescut intr-o familie crestina cu mare râvna pentru cinstirea lui Dumnezeu unde postul, rugaciunea, milostenia si biserica erau parte vitala in modul lor de viata. Sfânta Parascheva incepe sa daruiasca tot ce avea, lasându-se pe ea insa-si in lipsa. Dupa moartea parintilor mostenirea ce ii revine o vinde, iar banii sunt impartiti saracilor, dedicându-se vietii monahale. Indrumata de calugari si calugarite, merge în tinutul Pontului pe la mânastiri; timp de 5 ani vietuind la Mânastirea Maicii Domnului  din Heracleea. De aici a plecat spre Tara Sfânta. Dupa ce a vazut Ierusalimul, s-a asezat într-o mânastire de calugarite în pustiul Iordanului. Aici, dupa cum scrie Mitropolitul Varlaam al Moldovei, în Cazanie, Sfânta Parascheva “nu mai avea grija nici de vesminte, nici de mâncari si de mese, nici de casa sau slujire, ci numai de curatirea sufletului.”
Pe la vârsta de 25 de ani un înger ii apare in vis si ii spune, sa se întoarca in locurile natale, sa isi depuna trupul in pamântul stramosesc pentru calatoria ce avea sa o faca spre Parintele Ceresc. Dupa plecarea Sfintei din pustiul Iordanului spre pamântul natal, la chemarea lui Dumnezeu facuta prin ingerii Sai slujitori, se opreste pentru rugaciune la Constantinopol si revine în Epivat, locul unde s-a nascut si crescut, fara sa spuna cuiva cine este si de unde vine.  Necunoscuta de oamenii din imprejurari si-a continuat putina viata care o mai avea de dus in aceeasi asceza. Nu dupa mult timp de la intoarcerea in Epivat, Parascheva se muta la Domnul, dupa o viata in rugaciune, post si saracie materiala. A fost îngropata ca o straina, fara ca nimeni sa stie cine era. Trecând multi ani, s-a intâmplat ca o corabie sa naufragieze in apele marii. Corpul unui marinar inecat a fost adus de ape la tarm si descoperit fiind de oamenii din imprejurimi, acestia au sapat o groapa si l-au ingropat. Intr-una din nopti insa, Sfânta s-a aratat in vis unor localnici cerându-le sa mute trupul marinarului ingropat lânga trupului sau.
Dumnezeu a vrut sa arate cine este Sfânta Parascheva, iar oamenii i-au descoperit “trupul neputred si plin de mireasma” si l-au luat”cu lumini si cu tamâie” asezându-l în biserica Sfintii Apostoli din Epivat. De acum incep sa aiba loc numeroase vindecari minunate în urma rugaciunilor crestinilor care se faceau lânga cinstitele sale moaste.
Vestea despre minunile care se savârseau în apropierea moastelor s-a raspândit în Tracia si în Peninsula Balcanica, iar Patriarhia de Constantinopol a procedat la canonizarea ei, adica la trecerea ei în rândul sfintilor.
Moastele Sfintei Parascheva au stat în biserica Sfintii Apostoli din Epivat vreme indelungata, dupa care au fost stramutate în mai multe locuri datorita evenimentelor istorice ce au urmat.
Astfel, in urma Cruciadei a patra când latinii romano-catolici cuceresc Bizantul in 1204 (Imperiul Bizantin ducându-si existenta la Niceea, in Asia Mica pâna in 1261), moastele Sfintei Parascheva au fost stramutate la biserica Maicii Domnului din Târnovo, resedinta patriarhala a Statului Asanestilor, unde au ramas timp de 160 ani.
Când Imperiul Otoman a cucerit Statul Asanestilor, crestinii au mutat moastele Cuvioasei Parascheva la Belgrad, Serbia, devenind apoi si acesta parte a Imperiului Otoman, moastele au fost duse la Constantinopol.
Dupa 120 ani moastele Cuvioasei Parascheva au cunoscut ultima stramutare spre pamântul românesc. In anul 1641, dupa ce domnitorul Moldovei, Vasile Lupu a platit toate datoriile Patriarhiei din Constantinopol catre Imperiul Otoman, aceasta a hotarât sa-i ofere, drept recunostinta, moastele Cuvioasei Parascheva “pentru sfintirea si binecuvântarea acelui loc al Moldovei”.
Moastele Sfintei Parascheva au fost asezate în 13 iunie 1641 în biserica mânastirii Sfintii Trei Ierarhi, ctitoria domnitorului Vasile Lupu.
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Deschideţi-vă sufletul şi rugaţi-vă pentru a fi mai buni şi înţelepţi, meditaţi în pace şi linişte la iubire şi bucuraţi-vă puţin şi de natură, mai ales pe orele planetare ale Lunii.
Mă voi ruga să fiu din nou ca la început.
Doamne şi Duhule Sfânt, astăzi totul mi-e neclar.
Dăruieşte-mi limpezimea minţii şi a inimii.
Eliberează-mă de confuzia care îşi are rădăcinile în trecut.
Îngăduie-mi să văd totul, ca şi cum ar fi prima orară.
Revarsă asupra mea binecuvântări neştiute.
Dă-mi bucurie.
Şi reînnoieşte-mă după Voia Ta, cum ştii tu că e mai bine. Amin.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 22 BALANŢĂ
CUPLURI DANSÂND, UMPLU HAMBARUL LA O SĂRBĂTOARE A RECOLTEI
Când o etapă se apropie de sfârşit, vine un bun moment pentru a ne bucura de realizările şi roadele ei. Dar bucuria cea mai mare este atunci când o putem trăi împreună cu ceilalţi. Cele mai bune rezultate se obţin, în general, atunci când se lucrează în colaborare, şi pentru binele comun. De aici rezultă şi cele mai mari sărbători.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII – 21 VĂRSĂTOR
O FEMEIE DEZAMĂGITA ŞI ÎNŞELATĂ, ÎNFRUNTÎND CURAJOS O VIAŢĂ CE PARE GOALĂ
Atunci când simţi că pierzi controlul situaţiei şi eşti dezamăgit de ceea ce se întâmplă, aminteşte-ti că este un moment în care trebuie să-ţi găseşti resurse noi pentru a-ţi urma calea. Eşecul nu este atât o pedeapsă pentru greşelile tale, cât un îndemn pentru a încerca o soluţie mai bună, o atitudine mai constructivă. Chiar dacă perspectivele par lipsite de şanse pentru moment, nu te lăsa păcălit de aparenţe şi mergi înainte pe calea ta, care uneori poate să treacă şi prin depresiuni înainte de urca spre culmi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top