Previziuni pentru săptămâna 27 octombrie – 2 noiembrie 2013

Această săptămână este guvernată de Soare, care se află în semnul în semnul Scorpionului, de unde formează numeroase aspecte importante. De fiecare dată când ne aflăm în săptămâna guvernată de Soare avem tendinţa de a ne ocupa mai mult de noi înşine, de a ne manifesta, de multe ori în exces, orgoliul sau vanitatea. Avem tendinţa de a ne pune în valoare personalitatea şi de a lua decizii importante. Este o perioadă în care dacă suntem fideli Soarelui ne putem urma îndemnurile inimii, trăind cu succes şi multă forţă viaţa şi relaţiile sau, dacă nu dorim să ne manifestăm decât ego-ul, adică un fals sentiment al propriei identităţi, vom fi orbi şi nu vom putea vedea cine suntem cu adevărat.
În general se vor manifesta preponderent calităţile noastre ca generozitatea şi demnitatea, respectul şi forţa.
Ar trebui să devenim conştienţi de viaţa noastră, să insistăm, să devenim mai buni şi mai creativi.
Din semnul Scorpionului, Soarele ne îndreaptă mai mult atenţia spre a descoperi în adâncurile fiinţei noastre cine suntem şi ce anume ne dorim să facem. În plus, de aici, din acest semn, Soarele începe săptămâna cu Ultimul pătrar, moment de analiză şi evaluare, continuând apoi cu seria conjuncţiilor, joi prin conjuncţia cu Nodul Nord  şi sâmbătă prin conjuncţia inferioară cu Mercur retrograd, mai sunt de menţionat sextilul cu Pluton şi trigonul cu Chiron.
Observăm că Soarele este extrem de activ, ceea ce denotă numeroase acţiuni personale dar şi o atenţie deosebită pe care o acordăm transformărilor şi schimbărilor din viaţa noastră.
Conjuncţiile sunt momente importante, ele ne vorbesc despre începutul unor cicluri, cel cu Nodul Nord este anual şi ne vorbeşte despre înţelegerea profundă a sensului vieţii noastre, despre momente importante, dar subtile, prin care avem de făcut schimbări, mai ales de atitudine şi de limbaj. Conjuncţia cu Mercur retrograd deschide un ciclu scurt de 120 de zile în care ar trebui să ne ocupăm de proiecte mai mici, sau de etape din proiecte mari, legate de studii, de dezvoltare personală, de armonizare interioară, de echilibrare comunicaţională.
Aceste conjuncţii ne vorbesc despre începuturi importante în viaţa fiecăruia dintre noi, care pot sau nu să fie conştientizate, ele oricum au loc
Tot în această săptămână, mai exact marţi, Mercur în mişcare aparent retrogradă reface conjuncţia cu Saturn, readucând în atenţia noastră informaţii, idei, sau acţiuni cu care ne-am mai întâlnit şi undeva în prima săptămână a lunii octombrie. De această dată aspectul este tensionat, el ne obligă să reconsiderăm anumite idei sau situaţii tocmai pentru a reveni la o direcţie corectă şi a ne rezolva cât mai multe probleme.
Marte este în opoziţie cu Chiron şi trigon cu Pluton, de aceea se poate spune că suntem destul de orientaţi spre planul material, concret, spre obţinerea a ceea ce avem nevoie şi prea puţin spre dezvoltarea abilităţilor şi calităţilor spirituale. Această concentrare exclusivă asupra planului concret poate genera problee de sănătate sau slăbirea sistemului imun.
Nu în ultimul rând şi de departe cel mai important aspect al acestei săptămâni, îl reprezintă cuadratura dintre Uranus şi Pluton, aspect care este extrem de puternic – un prim motiv şi pentru faptul că Luna se va afla în opoziţie, respectiv cuadratură cu cele două, în acest fel activându-se Crucea cardinală, ea fiind extrem de dură, aducând evenimente neaşteptate sau greu de controlat, pentru că ele numai depind de voinţa noastră. În plus la momentul formării lui, se observă că nici măcar nu încercăm să privim obstacolele actuale, din viaţa generală sau socială, dintr-o altă perspectivă.
Acest aspect este al patrulea dintr-o serie de 7 aspecte de cuadratură – fiind la mijlocul lor şi de aceea cred eu şi cel mai puternic, acesta fiind cel de-al doilea motiv – care au început să se manifeste din 24 iunie 2012 ( 19.09.2012, 20.05.2013, 1.11.2013, 21.04.2014, 15.12.2014, 17.03.2013). Cumva această cuadratură pune în aplicare toate ideile, acţiunile şi avertismentele, ele urmând să transforme şi să revoluţioneze, pas cu pas, prin următoarele. Până acum am fost la perioada de şcolarizare şi atenţionare, pe 1 noiembrie se intervine concret şi direct, apoi urmând transformarea şi adaptarea.
Al treilea motiv îl consider acela că pe 1 noiembrie, aspectul se formează pe ultimele minute ale fiecărui decan al zodiei Berbec, respectiv Capricorn, ceea ce ne sugerează că se încheie o perioadă de început a schimbărilor şi urmează o perioadă de stabilizare a schimbărilor, de fapt ni se cere o atenţie concentrată obţinută prin dezvoltarea conştiinţei individuale, pentru a ne acorda la ritmul vieţii universale, care va deveni obligatoriu şi ritmul vieţii noastre.
Săptămâna se încheie cu două frumoase sextile formate de mercur retrograd cu Pluton şi Marte, aspecte care ne ajută să învăţăm, să conştientizăm, să descoperim şi să căutăm pentru a ne acorda la ritmul universului despre care vorbeam mai sus.
Mercur revine la aspectele de la început de octombrie, atunci când noi am primit nişte semnale sau informaţii, acum primim şi energia şi setul de îndrumări pas cu pas, prin care să ştim ce avem de făcut; totul este să ne lăsăm ghidaţi, fără a ne opune dar mai ales a neglija ceea ce se întâmplă cu noi şi în jurul nostru. Privirea şi înţelegerea ar trebui să fie holistică, iar acţiunile la obiect, pe principiul văzând şi făcând care în traducerea mea înseamnă a ne lăsa ghidaţi.
În ajutorul nostru vin Sfinţii Cosma şi Damian, doctorii fără arginţi, a căror sărbătoare are loc exact pe 1 noiembrie.În calendarul ortodox este trecută sărbătoarea Cosmandinului. Denumirea vine din contopirea numelui sfinţilor Cosma şi Damian, cunoscuţi şi drept doctorii fără de arginţi. În ziua de Cosmandin este timp prielnic pentru practicile de medicină populară. Doctorii fără de arginţi, Cosma şi Damian, îi ajută pe cei sărmani şi bolnavi să se vindece, iar sărbătoarea lor mai este respectată şi astăzi, mai ales de bătrânii satelor.

Cuvântul greşeală este o altă invenţie a fiinţei umane. Dacă cuvintele „satana, păcat, rău, greşeală, a trişa” şi multe altele nu ar exista, nu ar apărea în dicţionare, te-ai gândi la ele?
Tot acest vocabular a fost inventat şi acceptat de foarte mult timp. Unii oameni cred că ei cunosc mai bine decât Dumnezeu legile naturale şi au început să îşi facă propriile lor legi. Setea de putere a oamenilor a dominat. Fiinţa umană s-a lăsat influenţată de acest lucru. Acum se află într-o etapă în care simte nevoia de a regăsi perfecţiunea de la începutul timpului, perfecţiunea care corespunde legii armoniei naturale, singura lege care ar trebui să existe. Valorile, metodele, obiceiurile şi principiile sunt atât de ridicate în cazul fiinţei umane încât ajung să îi conducă viaţa. A sosit timpul să te opreşti, să te priveşti prin prisma propriilor tale valori. Răspund ambiţiilor tale? Crezi cu adevărat în ele? Te fac fericit? Prezenţa valorilor, a metodelor, a obiceiurilor şi a principiilor indică faptul că noţiunea de bine şi de rău este încă foarte puternică. Ne limitează dorinţele şi dă naştere la conflicte interioare frecvente. „nu trebuie să fac asta, nu este bine.” Este sindromul personalităţilor puternice, cele care nu se lasă în voia dorinţei, a laturii lor de copil.
Personalităţile puternice au un punct comun important: se cred altceva cu mare uşurinţă. Între altele, se cred mult mai bune în comparaţie cu ceilalţi, care nu sunt la fel de buni. Vor tot timpul să îi schimbe pe ceilalţi. Noţiunea lor de bine şi de rău are o influenţă prea mare asupra lor. De aceea le este atât de greu să îi accepte pe ceilalţi aşa cum sunt. Lise Bourbeau

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top