Previziuni pentru săptămâna 1 – 7 decembrie 2013

Această săptămână este guvernată de Jupiter, teoretic trebuind să fie o săptămână de creştere şi expansiune, dar cum Jupiter aflat în semnul de exaltare al Racului este retrograd şi săptămâna începe cu conjuncţia Jupiter Lilith, atunci aş fi foarte rezervată în a afirma acest lucru. Mai degrabă este o săptămână haotică, în care luptăm între a ne controla emoţiile şi a ne ordona ideile, totul pare alunecos, schimbător, inexact. Acest aspect nu s-ar resimţi atât de puternic dacă nu ar fi controlat de Neptun prin sesquicuadratură, aspect extrem de insinuant – greu de explicat – căci el se simte, se trăieşte cu întreaga fiinţă, dar care contribuie la declanşarea anumitor evenimente ulterioare; adică se vor manifesta toate gândurile şi ideile noastre de acum, dar în special fricile cele mai ascunse – ele trebuie aduse la lumină, înţelese, căci aici nu au acces Lilith şi Neptun; deci ceea ce credem că nu funcţionează trebuie lămurit, ceea ce suspectăm trebuie clarificat, trebuie schimbat tot ceea ce ştim că nu este bine dar amânăm din diferite motive, aproape toate bazate pe frică.
În plus, de duminică până miercuri, energia noastră fizică se află la cote minime, aşa că şi capacitatea noastră de a riposta este scăzută sau chiar anihilată.
Luna Nouă din semnul Săgetătorului de marţi noapte va deschide o perioadă destul de dură, va aduce în prezent conjuncturi rămase nerezolvate, obligându-ne să le conştientizăm, să acţionăm.
Pe de altă parte întreaga săptămână se află sub semnul schimbărilor, energia fiind destul de haotică, instabilă, fără a se forma multe aspecte importante.
Marţi Mercur părăseşte semnul Scorpionului după mai bine de două luni de tranzit prin acest semn, unde a şi retrogradat, ceea ce poate aduce un fel de eliberare dar care nu va conduce neapărat la rezolvări, căci va intra în semnul de exil al Săgetătorului, mai mult orientându-ne atenţia spre distracţiile specifice perioadei, determinându-ne să facem cheltuieli sau să ne bucurăm de orice fel de fleacuri sau să ne înflăcărăm pentru orice vorbe sau bârfe.
Apoi, din acest semn va forma cuadratură cu Neptun, ceea ce va amplifica şi mai mult starea de dezorganizare şi confuzia, determinându-ne de multe ori să luăm decizii greşite.
Marte va părăsi şi el semnul Fecioarei unde a sta ceva vreme, mai exact din 15 octombrie, timp în care am fost mai eficienţi decât deobicei, mai meticuloşi şi cred că mai atenţi la micile bucurii ale vieţii. Odată ce va trece în semnul Balanţei lucrurile se vor schimba căci de aici va activa Crucea cardinală, pe de-o parte iar pe de alta, aici va retrograda, practic rămânând în acest semn până în 26 iulie 2014; efectele şi influenţa marţiană vor fi extreme, căci energia aerului Balanţei va ţinem permanent aprins focul marţian, al luptei, conflictului şi tensiunilor. Singura consolare poate fi aceea că Marte este slăbit în semnul Balanţei, dar asta nu înseamnă că forţa este neapărat diminuată, ci că energia lui este poate, de multe ori, folosită subversiv.
Tot în această săptămână devine activ septilul Pluton Saturn, un aspect karmic extrem de important care va provoca anumite transformări subtile, greu de înţeles sau acceptat, ele vor avea loc indiferent că suntem sau nu conştienţi, indiferent dacă ne dorim sau nu să aibă loc. Este un aspect subtil, el nu se va concretiza prin ceva anume ci va acţiona, sau funcţiona acolo unde sunt breşe sau fisuri, acolo unde avem momente de îndoială, acolo unde apare tentaţia de a ne încălca principiile.
De aceea financiar suntem destul de zăpăciţi şi neatenţi, ceea ce evident că ne afectează finanţele. Avem tendinţa de a devia de la acţiunile şi calculele noastre, suntem tentaţi să facem concesii păguboase, sau în afara legii, care evident ne vor afecta imaginea şi bugetul. Să nu confundăm mijlocele ocolitoare cu înşelătoria sau viclenia, vom plăti mult mai mult din cauza acestui comportament.
La capitolul comunicare stăm destul de prost pentru că nu reuşim să ne facem înţelese planurile şi ideile. Din acest motiv este uşor să ne certăm, fără motive serioase. Este important să recunoaştem când greşim şi să ne cerem iertare pentru a rupe cercul vicios al revanşelor.
În schimb începe seria sărbătorilor şi tradiţiilor de iarnă, care deobicei ne eliberează sufletul de tensiuni.
Aşa încât miercuri4 decembrie, în calendarul ortodox, este cinstită Sfânta Varvara.
În tradiţia populară, ea este protectoarea copiilor, a mamelor dar şi a minerilor.
O legendă populară povesteşte că Sfânta Varvara stă închisă într-un cărbune tot anul şi numai în această zi reuşeşte să vadă lumina zilei. Din acest motiv, pe 4 decembrie, nu se mai lucrează în mină şi toată lumea petrece. Sfânta Varvara este privită cu mare respect de omul tradiţional: acesta o vede în ceruri fie ca mireasa a lui Iisus, fie a Soarelui, fie sub chipul unei stele care păzeşte luna spre a nu fi răpita de Necurat. Din 4 decembrie, încep o serie de sărbători închinate vărsatului (zilele bubatului), una dintre cele mai temute boli în mediul rural.
De Sfânta Varvara, mamele obişnuiesc să-şi spele copiii cu apa în care pun o icoana şi puţin zahăr, pentru ca faţa copiilor să fie curată ca o icoana. Nu se ţese, nu se coase şi nu se spală rufe.
Joi 5 decembrie se serbează un alt sfânt român, Sfântul Sava de la Buzău este cunoscut şi sub numele de Sava Gotul, deoarece, în actul său martiric se arată că el era socotit „got de neam”, în vremea aceea Dacia fiind stăpânită de goţii migratori.
Vineri, odată cu venirea lui Moş Nicolae, intrăm în perioada magică a sărbătorilor de Crăciun. Sfântul Nicolae numit de copii Moş Nicolae,  este patronul Greciei, Rusiei precum şi al multor oraşe din Apusul Europei, este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Datorita multelor minuni pe care le-a săvârşit atât în timpul vieţii, cât şi după trecerea la cele veşnice, el este supranumit şi „Făcătorul de Minuni” (Taumaturgul). După cum se ştie, Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, dar totodată el este şi ocrotitorul marinarilor, al brutarilor, al fetelor fără zestre, al victimelor sistemului judiciar. Sân Nicoară cum i se spune în popor, (ajutat de Sân Toader, care are cai buni) păzeşte Soarele, nu cumva s-o tulească şi să lase lumea în beznă şi frig. Sân Nicoară e acum bătrân, dar în tinereţile lui unii zic că ar fi fost podar, iar alţii că ar fi fost corăbier şi pescar. De Sfântul Nicolae cine ţine sărbătoarea, în credinţă se spune că, astfel, toţi ai casei vor fi feriţi de boli, de vărsat, sau accidente. In tradiţia populara, se consideră că aceasta este prima zi de iarna.
Pe 7 decembrie, sâmbătă, biserica ortodoxa prăznuieşte pe Sfânta Filofteia. În tradiţia populară, Sfânta Filofteia este considerată ocrotitoarea copiilor şi a tinerilor, şi în special a fetelor, pe care le ajuta să se căsătorească şi să aibă o viaţă liniştită. Binefacerile sale sunt nenumărate: tămăduitoare de boli, apărătoare împotriva încercărilor vieţii, protectoare a animalelor şi a viilor. Despre Filofteia se mai spune că ar fi o soră îndepărtată a Sfântului Ilie; astfel, ea mai este numită „aducătoarea de ploi”. În tradiţia cinstirii Sfintei Filofteia se vorbeşte despre mai multe procesiuni cu moaştele sale pe timp de secetă, în urma cărora, prin mijlocirea ei la Dumnezeu a plouat, aducând şi roade bogate. Sărbătoarea se ţine pentru a fi feriţi de boli şi necazuri.
De duminică sau de luni 1- 2 decembrie – chiar luni seară/noapte, odată cu Luna Nouă, putem aprinde prima lumânare de advent.
Cuvântul “advent” înseamnă “aşteptare” şi reprezintă însăşi perioada de post, în care aşteptăm sărbătoarea Naşterii lui Hristos. Aprinderea lumânărilor de advent nu este un obicei prea întâlnit în casele ortodoxe, el este practicat mai mult de catolici. Coroniţa are 4 lumânări, cate una pentru fiecare duminică a postului, şi o lumânare în mijloc, pentru seara de Ajun.
Culoarea lumânărilor şi ce simbolizează:
Prima lumânare:
– culoare – roşie
– simbolizează speranţa
– se aprinde în prima duminică – 1 decembrie
Se poate spune următoarea rugăciune : “Doamne, aprindem această lumânare pentru a nu ne lăsa fără speranţă, pentru că trebuie să fie ultima care moare în sufletul nostru. Mulţumim Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.
A doua lumânare (se aprinde şi prima – deci vor arde două lumânări)
– culoare – roşie
– simbolizează iubirea
– se aprinde în următoarea duminică – 8 decembrie
Se poate spune următoarea rugăciune: ”Doamne, aprindem aceste lumânări pentru a nu lăsa ca dragostea să moară în noi şi ajut-ne să ne iubim prietenii şi duşmanii. În numele Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.
A treia lumânare ( se aprind cele două anterioare – deci vor arde trei lumânări)
– culoare – roşie
– simbolizează bucuria
– se aprinde în a treia duminică – 15 decembrie
Se poate spune următoarea rugăciune: “Doamne, aprindem aceste lumânări pentru a ne ajuta să avem bucurie în viaţă şi să nu ne dispară nicicând bucuria din suflet. În numele Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.
A patra lumânare ( se aprind cele trei anterioare – deci vor arde patru lumânări)
– culoare – roşie
– simbolizează pacea sufletească
– se aprinde în a patra duminică – 22 decembrie
Se poate spune următoarea rugăciune: “Doamne, aprindem aceste lumânări pentru noi care trăiam în discordie şi dezbinare, te rog adu pacea sufletească în viaţa mea şi a prietenilor dragi mie. În numele Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.
A cincia lumânare ( se aprind toate lumânările din coroniţă şi cea din mijloc – deci vor fi cinci lumânări)
– culoare – albă
– simbolizează naşterea Domnului şi a noastră în ciclul anual care se deschide
– se aprinde în seara de Ajun – 24 decembrie
Se poate spune următoarea rugăciune: Ajută-ne Doamne Dumnezeul Nostru, să putem da naştere necontenit, în sufletul nostru, iubirii necondiţionate! În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.
In aceasta perioada evoluează câmpuri energetice colective extrem de încărcate, a căror putere de absorbţie întrece cu mult capacităţile noastre de a ne sustrage influenţei lor. Ceea ce vedem a fi “criza financiara mondiala” este efectul acţiunii unor câmpuri energetice care au fost atrase ca urmare a stării de nesiguranţă în care se afla lumea! Acareturile, banii si strălucirea, data de bunurile materiale nu sunt capabile sa ne ofere, sentimentul interior al siguranţei asupra vieţii. Paradoxurile ce se manifesta in viata de zi cu zi la nivel social dezvăluie, in acelaşi timp, subiectivitatea umana, caracterizata de erori de percepţie duse adesea până la absurd. Frica de criza si sentimentul interior al nesiguranţei face ca o criza inexistenta într-o parte a lumii sa devină criza întregii lumi. Mecanismele eronate ale gândirii umane se autodemasca sub puterea si presiunea câmpurilor energetice, a căror interacţiune mondiala dezvăluie si dimensiunea lor! Starea de nesiguranţă ( despre care am scris mai mult anul trecut) poate fi recunoscuta, autodezvaluita si…vindecata daca întelegem ca ea este creata la nivelul conştiinţei, prin percepţii eronate privind viaţa, lumea, nevoile, trebuinţele şi dorinţele noastre. Câmpurile energetice care evoluează la un moment dat in experienţa umana, fie ele colective sau individuale, nu au intenţii agresive fata de noi si nu vin fără sa fi fost chemate! Dar, atunci când vin, ramân până în momentul in care oamenii fac alte alegeri la nivelul gândirii, al perceptiei si al întelegerii vieţii. Iar alegerile facute pot atrage câmpuri energetice “mai joase” decât cele existente, in care predomina saracia, lipsa resurselor, prăbuşirea economiilor si a sistemelor financiare sau câmpuri mai înalte, in care apar solutii, rezolvari neaşteptate si situaţii care aduc mai multa siguranta si claritate. Pentru ca lucrurile s-o ia pe panta soluţiilor si a echilibrarii si sa dispara fricile care alimenteaza starea de nesiguranta asupra vietii, “concetrarea atentiei” trebuie sa devina mai importanta si mai responsabila decât orice. Pentru ca lucrul asupra caruia ne concentram (fie ca-l dorim, fie ca-l respingem) este atras cu mai mare putere in experienta. Concentrarea sistematica, zilnica asupra “crizei” nu face decât sa intareasca energia ei si sa ne absoarbă precum un magnet a carui putere devine implacabila. Concetrarea colectiva asupra unui eveniment atrage alte evenimente de acelasi tip.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top