Această săptămână este guvernată de Soare, aflat în semnul Săgetătorului, un semn de foc, numit în astrologie de trigonocraţie, adică unde Soarele se simte în elementul lui.În general în săptămânile în care Soarele ne guvernează, se amplifică vibraţiile şi sunt avantajate iniţierile de noi proiecte sau activităţi necesare pentru a ne dezvolta şi pune în valoare personalitatea.Soarele poate fi considerat planeta naşterii, ea se află în centrul galaxiei noastre şi coordonează viaţa. Raportând acest lucru la fiinţa noastră, atunci putem să considerăm că pentru orice om, semnifică, inima, centrul vital, cea care ne coordonează organismul.
De aceea se poate spune că săptămâna aceasta este importantă pentru a ne afirma personalitatea, pentru a ne dezvolta şi a crea.
Ne aflăm sub influxul unor vibraţii energetice foarte calde şi extrem de plăcute, care ar trebui să ne ajute să ne putem dezvolta.
Din punct de vedere astrologic, în această săptămână , mai exact marţi, are loc momentul de Lună Plină, care are o încărcătură energetică extrem de mare dar şi o doză de ocultare care ne face uşor de manipulat. Despre această Lună Plină puteţi citi la https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-plina-din-17-decembrie-2013. Pe de altă parte această Lună Plină aduce la apogeu o mulţime de situaţii, care ne dau de înţeles ce avem de schimbat pentru anul următor şi ne avertizează acolo unde am greşit.
Altfel se poate spune că nu au loc evenimente astrologice foarte importante, doar că cele care se formează vor genera sau mai bine spus vor reprezenta bazele activităţilor sau acţiunilor viitoare.
Astfel Uranus revine la mişcarea directă, ceea ce ne va creşte starea de nerăbdare, impulsivitatea şi iritarea, aflate şi aşa la cote destul de ridicate, făcând ca atmosfera generală să semen cu un butoi cu pulbere care nu are nevoie decât de o mică scânteie pentru a exploda.
Soarele intră în zodia Scorpionului, schimbând vibraţia şi atmosfera generală, făcându-ne mai interiorizaţi şi atenţi la transformările pe care dorim să le facem.
Venus va trece la mişcarea aparent retrogradă de sâmbătă până în 31 ianuarie, ceea ce va face să ne fie dificil să ne exprimăm sentimentele sau emoţiile.De aceea este o perioadă de criză, de nemulţumire, succeptibilă, pentru mulţi dintre noi, să meargă până la ruptură. De fapt este un decalaj între visele şi dorinţele noastre şi realitate. Acest aspect cere selectivitate, pentru că undeva, am făcut o alegere greşită, important este să ne dăm seama şi să rezolvăm problema. Raţiunea aflată la cote maxime, ne va ajuta să adoptăm cea mai potrivită atitudine. Momentele tensionate pot fi rezolvate printr-o comunicare sinceră şi directă, în care fiecare să-şi exprime punctul de vedere.
Nu sunt recomandate activităţile noi şi cu atât mai mult cele comerciale. La fel, relaţiile nu se dovedesc a fi rodnice, decât în cazul unor apropieri sau scopuri intelectuale comune, care să servească dezvoltarea ştiinţei. Despre retrogradarea planetei Venus voi scrie un articol separat.
Apoi, tot sâmbătă Soarele va trece în semnul Capricornului, la ora 19.10, fiind momentul solstiţiului de iarnă. Acest moment celebrează instalarea în forţă a iernii dar cumva declanşează şi perioada de pregătire intensă legată de sărbătorile Crăciunului.La nivel simbolic, este perioadă în care după ce am coborât în cea mai adâncă negură, sufletul nostru poate renaşte, în fiecare an odată cu ziua naşterii lui Isus. Deci, ne aflăm în noaptea cea mai lungă a anului, pe care Natura o celebrează cu cinste şi în linişte, fiind sărbătorită în mod tainic şi magic de toate spiritele naturii. Gnomii, fiinţe elementale, sunt responsabili de seminţele îngropate adânc, sau de fapt, la nivel subtil, de toate comorile noastre; ei sărbătoresc în această noapte, Marea lor Noapte, în care scriu într-o singură frază, evenimentul anului care tocmai se încheie. Acest lucru ar trebui să facem şi noi, pentru a-l celebra. Este bine să încercăm să ne scriem nevoile – dorinţe pentru anul viitor, să le ţinem la vedere, dar discret pentru a se putea împlini.
Despre ce ne mai vorbeşte solstiţiul de iarnă, sau de fapt cum îl interpretăm în viaţa noastră. În primul rând trebuie amintit că el era celebrat în antichitate de aproape toate popoarele, fiind legat de cultul Soarelui – reprezentând de fapt Anul Nou. Astfel, romanii sărbătoreau Saturnaliile sau “naşterea soarelui neînvins” (sol invictus), între 17 decembrie şi 1 ianuarie. Fiind foarte aproape de sărbătoarea Crăciunului şi Naşterea Domnului, este momentul, în care după ce a coborât în cea mai adâncă noapte, sufletul nostru poate renaşte, în fiecare an odată cu ziua naşterii lui Isus. Se pare că în vremurile dacice, ziua solstiţiului de iarnă coincidea cu anul nou, pentru că reprezenta un nou început.
Este important să celebrăm în sufletul nostru acest moment propunându-ne schimbări în viaţa noastră şi iniţierea unor proiecte noi, la nivel subtil măcar.
Pregătirile pentru ajunul Crăciunului intră în linie dreapta. Mai sunt puţine zile de post, în această joi, gospodinele pregătesc pâinici şi o pâine mare, rotundă, de post, (se numesc pâini de dezlegare) care sa ajungă şi în zilele de sâmbăta şi duminică. Din pâinea pregătită se oferă prima felie (sau o pâinică) unei persoane sărace, cea mai necăjită pe care o ştim. Această pâine este simbolul sporului pentru acel om sărac. Se crede ca în anul următor şi el va fi în situaţia să dăruiască altcuiva o pâinica de dezlegare de rău, de pagubă şi sărăcie. După ce se oferă acelei persoane o porţie din pâinea de dezlegare, toată cantitatea rămasă se consumă de membrii familiei pentru ca norocul şi sporul să nu se împrăştie „în lume”. Firimiturile de pâine trebuie adunate şi date păsărilor.
Vineri 20 decembrie, este Ignatul, ziua când se taie porcul tradiţional de Crăciun şi face ”pomana porcului”.
Cea mai marunta situatie de viata si cea mai mica intimplare (daca se poate numi ceva intâmplare!) ascunde un mesaj pentru noi. Trebuie doar „sa vedem” si „sa auzim” cântecul fortei divine si cunoasterea ce izvoraste clipa de clipa din orice intâlnire cotidiana. Se poate sa mergem pe strada nepasatori si sa auzim, dintr-o data, ca din intâmplare, pe cineva care spune: „Viata este frumoasa”, ori…un lucru banal, un cuvânt oarecare. Acela este cuvântul ce ni se adreseaza, daca l-am auzit. Este un mesaj pe care trebuia sa-l ascultam in acel moment. Ne-am putea intreba: cum se face ca acest om a trecut chiar acum pe lânga mine si chiar in acel moment a spus cuvântul pe care l-am auzit? Sa fie aceasta o intâmplare?