Previziuni pentru 6 ianuarie 2014

Astăzi este Boboteaza, o sărbătoare creştină cu semnificaţii foarte subtile, fiind momentul în care ar trebui să ne dedicăm spiritului o mare parte a timpului nostru. Totodată astăzi se încheie şirul sărbătorilor magice ale Crăciunului, fiind momentul în care sufletul nostru este renăscut şi trebuie botezat, pentru a începe cu bine un nou an.
Aşa cum spun tradiţiile trebuie să ne facem ordine în gânduri şi în suflet, să ne eliberăm de ură şi răutate şi să adoptăm soluţii pentru anul care se deschide în faţa noastră, dar numai după ce am făcut această purificare interioară.
De altfel în această ordonare a ideilor, ne ajută sextilul crescător Mercur Saturn, el aduce capacitatea de a privi concret şi cu luciditate toate aspectele vieţii. Cu toate acestea avem o nelinişte interioară, este ceva provocator dar în acelaşi timp este şi ceva care ne împidică să acţionăm. Am putea să-i spunem teamă sau nesiguranţă, sunt cei mai apropiaţi termeni.
Poate că după atâtea zile de sărbătoare trebuie să facem eforturi ca să ne adaptăm, să facem faţă la situaţii noi, să ne organizăm viaţa în condiţii diferite. Este o bună cale de a progresa, căci aceia care trăiesc toată viaţa mereu la fel au prea puţine prilejuri de a învăţa lucruri noi. Nu trebuie să ne temem de nou, el vine ca să ne dezvăluie noi aspecte ale vieţii şi ale propriei noastre fiinţe.  Să ne aşezăm cu încredere şi să ne clădim o casă nouă sub noul cer, după cum simţim că este mai bine. Vom avea ceea ce clădim noi înşine.
După ora 11.40, până seara târziu, Luna este fără direcţie şi ne este dificil să ne concentrăm pentru realizarea unor activităţi concrete, în schimb putem primi informaţii valoroase la nivel subtil, mai ales dacă ne medităm sau ne rugăm.
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Putem vorbi despre prezenţa apropiată a lui Dumnezeu, care este concretizată pentru noi în îngeri. Deseori această lume angelică o percepem ca pe o realitate, parte integrantă în ordinea creaţiei, ca pe o prezenţă iubitoare care ne învăluie, astfel că devine concretă şi o putem trăi ca pe o experienţă, Şi atunci nu mai putem vorbi doar de simpla credinţă în prezenţa lui Dumnezeu: ea se traduce în experienţa personală, în şi prin îngeri. De exemplu, un gând inspirat apărut ca un fulger în planul conştient, o mireasmă suavă, senzaţia unei prezenţe diafane, impresia unui contact pe furiş, un vis revelator etc. Chiar şi o fiinţă umană poate îndeplini, la un moment dat, rolul de înger: putem percepe prin ea protecţia, prezenţa şi dragostea divină. O altă realitate creată poate deveni pentru noi, câteodată, ca o lumină care se reflectă în fiinţa noastră interioară, luminând-o, trezind şi descoperind din profunzimile ei cele mai pure sentimente, idei înălţătoare sau puteri vindecătoare.Această zi în care iubirea şi umilinţa, dorinţa de a ne transforma profund ar trebui să fie în inima noastră, ar putea să ne facă mai luminoşi şi buni. Îngerii ne pot ajuta să trecem peste dificultăţi şi să reuşim mult mai uşor. Fiind Boboteaza, se poate spune că reprezintă la nivel subtil, pentru noi, un nou început, deci cu atât mai mult avem nevoie de prezenţa îngerilor pentru a ne ghida pe calea corectă.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI –  16 CAPRICORN
CURTEA ŞCOLII PLINĂ CU BAIEŢI ŞI FETE ÎN UNIFORME DE GIMNAZIU
Diferitele faze ale vieţii noastre sunt tot atâtea momente în care avem lucruri de învăţat. Pentru asta, îmbrăcăm „uniformele” rolurilor pe care ni le-am asumat, şi ne conformăm unor reguli sau unor idei care ne permit să învăţăm în pace şi eficient lecţiile respective. Dar nici un moment nu trebuie să uităm că, dincolo de toate aceste aparenţe şi situaţii trecătoare, ceea ce ne va rămâne în final este doar ceea ce învăţăm, adică lucrurile cu care ne îmbogăţim sufletul.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII – 22 PEŞTI
UN PROFET ADUCÂND NOUA LEGE DE PE MUNTELE SINAI
Atunci când toţi cei din jur par să fie într-o stare de confuzie, pierzând din vedere scopurile reale şi înalte ale vieţii, cineva trebuie să le aducă aminte de sensul în care şi-au propus să meargă. Ai putea fi tu însuţi acela, şi atunci trebuie să-ţi asumi responsabilitatea şi să ştii să dezvolţi viziunea utilă tuturor. Sau ar putea fi altcineva din jurul tău, şi atunci trebuie să ştii să-i accepţi viziunea şi să revii la calea ta reală cu ajutorul ideilor lui. În oricare situaţie, un nou set de norme poate limpezi lucrurile.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top