Previziuni pentru 31 ianuarie 2014

Astăzi, pe ziua guvernată de Venus, Venus revine la mişcarea directă, după ce a stat în retrogradare din 21 decembrie, cumva blocându-ne la nivel sentimental şi fizic, concret. În această perioadă de repaus impus, fiecare dintre noi ar fi trebui să înţeleagă cine este, tocmai pentru a se pregăti să-şi manifeste din plin calităţile cu care a fost înzestrat. Blocajul la nivelul sentimental, a presupus un fel de situaţii în care fiecare s-a aflat doar cu el însuşi, poate pentru a înţelege mai exact de ceea ce are nevoie în viaţa personală. Adică să înţeleagă care-i sunt limitele, cum se poate descurca singur, ce aport aduce partenerul în relaţie şi cât de mult acesta împlineşte aspiraţiile legate de viaţa în doi.
Apoi astăzi se formează opoziţia Pluton Jupiter, un aspect intens, poate resimţit mai puţin din cauza tensiunii interioare şi a atenţiei orientate doar spre propria persoană. Spun acest lucru deoarece acest aspect ne vorbeşte despre exteriorul nostru, despre felul în care legile şi principiile noastre sunt respectate, dar, pentru a le exprima aveam nevoie să ştim cine suntem ca să ştim ce cerem. La nivel mundan acest aspect a declanşat evenimente de grup prin care să se atragă atenţia că principiile şi moralitatea numai există, că fiecare se luptă doar pentru propria imagine, că avem nevoie de unitate şi forţă pentru a cere ceea ce de fapt ni se cuvine. Despre acest aspect am scris un articol mai amplu care poate fi citit aici https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/opozitia-jupiter-retrograd-pluton-din-31-ianuarie-2014.
Tot astăzi Mercur părăseşte semnul Vărsătorului, unde s-a aflat în exaltare, aducând un aport extraordinar în descoperirea lui cine suntem, pentru a intra în semnul de cădere al Peştilor. Din acest semn ne va orienta gândirea spre visele noastre şi ne va bloca mintea care ne împiedică să le exprimăm. În acest semn va retrograda, şi va reveni în Vărsător, pentru a înţelege cum putem să le materializăm, sau mai bine spus ce tip de gândire ar trebui să avem.
Aceste tri aspecte ne invită la meditaţie, poate că ar fi extrem de important şi de mare ajutor să reuşim să ne scriem experienţele din ultima lună şi jumătate, pentru ca ar fi cea mai bună formă de a ne înţelege şi pentru a face pe viitor tot ce ni se potriveşte mai bine.
După-amiază Luna este în cuadratură cu Saturn şi trigon cu Marte, practic nouă fiindu-ne mult mai bine să ne orientăm atenţia spre ceea ce avem de transformat, să simţim în loc să dorim, să lăsăm să vină spre noi gândurile constructive, care clădesc şi transformă în sens spiritual. Aici simbolul sabian al zilei poate fi extrem de sugestiv.
Cuadratura dintre Lună şi Saturn poate să ne strice buna dispoziţie, dacă ne lăsăm acaparţi de problemele concrete şi să ne facă mai morocănoşi şi pesimişti, dar totuşi cu foarte puţine şanse de reuşită.
Oricum, Saturn are un cuvânt greu şi decisiv, ca şi guvernator al Vărsătorului, semnul în care se află Soarele acum, dar şi al Capricornului unde se află Venus, guvernatorul zilei dar şi Pluton în opoziţie cu Jupiter retrograd. De aceea înclin să cred că vor reuşi acţiunile ordonate, că vor da rod activităţile care se bazează pe seriozitate şi muncă susţinută.
Citatul de mai jos este plin de înţelesuri profunde, care poate vă va ajuta să mergeţi mai departe, mai puternici şi frumoşi, dar să înţelegi mesajele acestei zile:
 
„Am cerut putere şi viaţa mi-a dat dificultăţi pentru a mă face puternic.
Am cerut înţelepciune, şi viaţă mi-a dat probleme ca să le rezolv.
Am cerut prosperitate, şi viaţa mi-a dat un creier şi muşchi pentru a munci.
Am cerut să pot să zbor, şi viaţa mi-a dat obstacole pentru a le depăşi.
Am cerut iubire, şi viaţa mi-a dat oameni pe care să îi ajut în problemele lor.
Nu am primit nimic din ce am cerut, dar am primit tot ce aveam nevoie.”
 
ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER
Multe din problemele noastre, probabil majoritatea lor, există datorită faptului că nu le-am privit în faţă, că nu le-am înfruntat; iar faptul de a nu le fi observat cu atenţie, le dă amploare. Faptul că ne este frică de ele le dă energie, faptul că încercăm în permanenţă să le evităm le dă forţă. Ele sunt acceptate; acceptarea este însăşi existenţa lor.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 12 VĂRSĂTOR
OAMENI URCÎND PE O SCARĂ IMENSĂ
Nici o zi nu este la fel cu cea dinainte. Fiecare zi este un nou prilej, pentru orice om, de a urca o treaptă pe scara progresului sau individual, pe toate planurile. Dacă zilele au ajuns să ţi se pară identice, dacă viaţa ta a devenit monotonă, plictisitoare, aceasta se datorează faptului că ai uitat de menirea ta în viaţă – de faptul că vrei să evoluezi, să progresezi. Dar numai de tine depinde să faci pasul înainte, să înveţi în fiecare zi ceva nou, să faci un experiment, să duci la îndeplinire un proiect sau o parte a unui proiect. Totul este să nu te opreşti pe loc.
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 13 CAPRICORN
UN NATURALIST PREZENTÂND ASPECTE REVELATOARE, PUŢIN CUNOSCUTE, ALE VIEŢII
Legile naturii au demonstrat dintotdeauna o perfecţiune pe care oamenii caută să o înţeleagă şi să o folosească. Multe secrete sunt încă ascunse şi urmează să fie descoperite, iar unele au fost deja descoperite dar sunt cunoscute de putini, şi sunt folosite de încă şi mai puţini, fiindcă orice cunoaştere poate fi valorificată numai de către aceia care o acceptă şi o aplică în mod consecvent. De aceea merită să fii mereu deschis la lucrurile pe care natura ţi le poate dezvălui chiar dacă nu le-ai citit în cărţi.

ASPECTELE ZILEI
Jupiter în mişcare aparent retrogradă în semnul Racului în opoziţie cu Pluton din semnul Capricornului
Acţiunile noastre sunt inerţiale, parcă ne este greu să ne mişcăm pentru a ne atinge scopurile, suntem cumva paralizaţi sau anesteziaţi de ceva ce nu prea ştim să definim, iar dorinţa de libertate în cel mai complex sens, parcă nici numai există. Acest blocaj mi se pare cel mai important, căci el permite celor determinaţi să ne păcălească, să ne creeze necazuri sau mâhniri, şi ceea ce este mai grav să ne pierdem identitatea, să nu mai ştim cine suntem, pentru că nu ştim ce vrem sau ne pierdem direcţia.
De multe ori inocenţa sau neştiinţa noastră are nevoie de protecţie uneori, atunci când unele lucruri depăşesc puterea noastră de înţelegere. Când venim de la întuneric, trebuie să ne adaptăm treptat la lumina Soarelui ca să ajungem să vedem bine. Aceasta nu înseamnă că trebuie să ne temem de lumina, de cunoaştere, ci doar că este nevoie de abordarea ei în ritmul în care nu ne va răni. Trebuie să căutăm să ne maturizăm ca să putem folosi bine adevărurile puternice ale vieţii.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top