Previziuni zilnice 10 februarie 2014

Ziua începe cu Luna fără direcţie, ceea ce nu este de foarte bun augur, căci suntem în ziua guvernată de Lună, de aceea se poate spune că ne este mai greu să ne concentrăm şi ne lăsăm mult purtaţi de emoţii şi trăiri. Luna va trece în semnul Racului, propriul domiciliu, de unde, mai ales în a doua parte a zilei ne exacerbează mult simţurile şi ne determină să fim mai atenţi la subtilităţi. Din acest semn formează trigon cu Nodul Nord, un aspect care nu se va mai repeta decât peste 18 ani pe semnele Rac – Luna şi Nodul Nord – Scorpion, el este forte important, pentru cine are timp şi curiozitatea de a recepţiona toate mesajele subtile, la nivel subconştient pe care le primim. Pentru asta ar trebui să ne extindem ”antenele”, să dăm la o parte minte şi să percepem totul doar prin intermediul simţurilor. Va fi o experienţă unică, vă garantez, şi în plus extrem de utilă. Cumva ar trebui să auziţi doar zgomotele din jur, doar pulsul vieţii, fără a asculta vocea raţiunii sau a celor care vă solicită prezenţa concretă, raţională. Este un exerciţiu excelent care merită practicat măcar 10 minute, căci informaţiile pe cere le veţi primi la nivel subtil vor fi extrem de puternice şi importante, căci dau răspunsuri la neliniştile interioare. Este vorba de revelarea energiilor inconştiente şi a structurilor psihice profunde; fereastra minţii rămâne închisă, dar prin ea putem privi în exterior dar mai ales devenim conştienţi de exterior. Din acest motiv vom avea viziunea clară, percepând o nouă viziune asupra vieţii. Dacă nimic din toate acestea nu reuşiţi, cu siguranţă veţi avea sentimentul de uimire, pentru că nu ştiaţi că ceea ce simţiţi ar putea exista.
Apoi Luna este în trigon şi cu Mercur, Neptun şi Chiron dar şi cu Ceres, din acest motiv, starea noastră de spirit este bună, fiind posibil să concretizăm acţiuni rămase de ceva vreme în aşteptare, dar şi să ne reorientăm atenţia după o lungă perioadă de confuzie.
Cel mai important mi se pare faptul că avem capacitatea de a înţelege foarte clar ce anume avem de făcut, care este sensul acţiunilor noastre şi de ce suntem atât de atraşi de anumite situaţii sau oameni. Nu este vorba de răspunsuri clare directe, ci de intuiţii sau pur şi simplu de sentimentul de a ”înţelege” într-un mod clar şi surprinzător.
Relaţiile sentimentale au o încărcătură magică, avem idei şi sentimente comune cu persoana iubită, de cele mai multe ori nerostite. Este o înţelegere la nivel subtil, o comuniune totală şi perfectă. Despre acestă stare o să scriu mai multe în Previziunile săptămânii şi într-un articol dedicat Iubirii.
Conform volumului Tradiții și Obiceiuri românești, coordonat de editura Flacăra, SFANTUL HARALAMBIE este cel care are putere asupra ciumei, holerei și a morții, de aceea este bine ca sărbătoarea să fie ținută. Icoanele îl înfățișează pe acest sfânt ținând ciuma în lanț.
TRADITII SI OBICEIURI DE SFANTUL HARALAMBIE:O legendă din Bucovina spune că SFANTUL HARALAMBIE a suferit foarte mult în timpul vieții. De aceea, înainte să moară, Dumnezeu i-a spus să își aleagă o răsplată. SFANTUL HARALAMBIE i-a întrebat pe oameni ce ar trebui să ceară și ei l-au rugat să ceară ciuma, care făcea pe atunci multe victime. Dumnezeu i-a dat-o, iar SFANTUL HARALAMBIE a legat-o cu un lanțși tot așa o ține și astăzi. Iar, când oamenii uită să-l sărbătorească, îi mai dă drumul pe Pământ.
TRADITII SI OBICEIURI DE SFANTUL HARALAMBIE: Se crede că, dacă plouă în ziua dedicată SFANTULUI HARALAMBIE, atunci ploaia va continua timp de 40 de zile.
TRADITII SI OBICEIURI DE SFANTUL HARALAMBIE: În unele regiuni ale țării, femeile coc un colăcel și îl rup în patru părți, pe care le aruncă spre cele patru puncte cardinale.
TRADITII SI OBICEIURI DE SFANTUL HARALAMBIE: În alte locuri, femeile se dezbracă și aleargă în jurul casei de trei ori: dimineața, la prânz și seara. În acest fel, se crede că duhurile necesare sunt ținute la distanță.
TRADITII SI OBICEIURI DE SFANTUL HARALAMBIE: În această zi se face pomană pentru cei care nu au murit de moarte bună, iar coliva făcută se păstrează pentru a fi dată la păsări, dacă se îmbolnăvesc.
CINE A FOST SFANTUL HARALAMBIE:
Conform creștinortodox.ro, SFANTUL HARALAMBIE a fost episcop in Cetatea Magneziei, din Asia Mica, Turcia de astazi, in vremea imparatului Septimu Sever (193-211).  Cand SFANTUL HARALAMBIE a implinit varsta de 113 ani a fost supus la diverse chinuri pentru ca nu a lepadat credinta in Hristos. Potrivit traditiei, in timpul torturilor, mainile guvernatorului Lucian s-au lipit de trupul sfantului si au ramas acolo pana cand mucenicul a facut rugaciune. In fata acestei minuni, cei care il torturau s-au convertit la crestinism.
Mai tarziu, auzind imparatul cele petrecute cuSFANTUL HARALAMBIE, a poruncit sa fie adus in Antiohia. Aici a fost supus la alte chinuri: soldatii i-au legat barba in jurul gatului si l-au tras de ea pe drum; i-au infipt un piron de fier in trup, i-au ars fata si i-au jupuit pielea de pe trup. Insa, SFANTUL HARALAMBIE s-a vindecat in chip miraculos, prin darul lui Dumnezeu.
La cererea imparatului Sever, SFANTUL HARALAMBIE a facut multe minuni cu harul lui Dumnezeu: a vindecat un om posedat de un duh rau de 35 de ani si a inviat un tanar.
SFANTUL HARALAMBIE a fost condamnat la taierea capului cu sabia. In timpul rugaciunii dinainte de moarte, cerurile s-au deschis si sfantul a vazut pe Hristos si pe ingerii sai. SFANTUL HARALAMBIE i-a cerut lui Dumnezeu sa aiba grija de locul unde vor ramane moastele sale, ca acel loc sa nu sufere niciodata de foame si de boli. Domnul i-a promis ca o sa-i indeplineasca dorintele si S-a ridicat la cer impreuna cu sufletul martirului Haralambie. A murit inainte de a fi executat. 
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Mulţi simţim că ni se întâmplă ceva, nu ne dăm seama ce se petrece, de aceea căutăm lucrurile în afară, sperând să descoperim ceva care să ne lămurească. Dar totul se află în interior, nu încercaţi să alungaţi schimbarea.
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 22 VĂRSĂTOR
UN COVORAŞ PUS PE PODEA, CA SĂ SE JOACE PE EL COPIII
Jocul vieţii poate să pară uneori o luptă în care unii trebuie să cadă, dar exista întotdeauna şi suficiente măsuri de protecţie pentru ca ei să nu se rănească. Desigur, nimeni nu te poate proteja de răul pe care ţi-l faci cu mâna ta, dar dacă ştii să trăieşti viaţa cu bucurie, ca intr-un joc în care înveţi şi te bucuri alături de ceilalţi, ca în jocurile copilăriei, atunci nici o căzătura, oricât de gravă, nu te poate răni cu adevărat.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII – 30 GEMENI
O PARADĂ DE FRUMOASE ÎN COSTUME DE BAIE, ÎN FATA MULŢIMII DE PE PLAJĂ
Frumuseţea superficială poate fi atractivă pentru moment, şi poate trezi în mulţi dorinţa de a-şi cultiva propria frumuseţe. Dar nu uita că adevărata frumuseţe este aceea care face viaţa în ansamblu mai frumoasă, şi în fiecare om există o latură minunat de frumoasă, pe care trebuie să ştii să o vezi când îl priveşti. Nu degeaba se spune că frumuseţea stă în ochiul privitorului.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top