Previziuni pentru 16 februarie 2014

Astăzi este o zi în care avem o gândire dinamică dar şi practică în acelaşi timp. Se poate spune că avem energia necesară pentru a face ordine în tot ce a rămas nerezolvat sau amânat. În plus refacerea trigonului Mercur retrograd Marte, aduce un fel de reluare, doar că dintr-o altă perspectivă a unor idei, gânduri, activităţi, peste care am sărit sau le-am neglijat în perioada 22-25 ianuarie 2014.
Dintre toate semnele pe care Mercur le tranzitează retrograd, mişcarea aparent retrogradă în Vărsător, mi se pare cea mai simplă, chiar benefică, aducând un fel de revenire asupra ideilor spontane pe care le-am avut în ultima perioadă şi făcându-ne să acţionăm cu mai mult calm la noile iniţiative. În semnul Vărsătorului fiind în exaltare, Mercur nu îşi pierde atât de mult din spontaneitate, aducând o analiză mai exactă a contextelor şi determinându-ne să lăsăm la o parte idealismul, să acţionăm mai practic. În schimb este posibil ca flexibilitatea şi agilitatea manuală să fie mult mai blocate şi să ne simţi stângaci sau neîndemânatici, mai ales când este vorba despre tehnică. De aceea astăzi energia fizică este bine să o orientăm scriind, făcând mişcare sau analizând, mai puţin spre activităţi manuale concrete. Rolul unei gândiri limpezi şi ordonate devine foarte important. Este bine să încercăm să fim deschişi şi receptivi la tot ce ne înconjură, să nu ne blocăm emoţiile, devenind secretoşi şi preferând discuţiile pe la colţuri. Nu vom face decât să pierdem timp şi de multe ori bani.
Luna din semnul Fecioarei formează trigoane cu Venus şi Pluton, ceea ce ne sporeşte simţul practic şi puterea de analiză, un semn în plus pentru a ne lăsa puţin timp să ne evaluăm activităţile şi să ne ordonăm săptămâna care începe în funcţie de această evaluare.
Partea proastă a acestei zile este acea că Mercur, inteligenţa sau vehiculul sufletului, este totuşi acum blocat, lăsând Luna să ne facă să acţionăm cu toane, pe Venus cu capricii, îndepărtându-ne în acest fel de ceea ce avem de făcut. De aceea cel mai potrivit ar fi să aşteptăm, să nu acţionăm, să ne cristalizăm acţiunile şi să fim noi înşine, sinceri şi corecţi faţă de sufletul nostru. Oricum este o perioadă în care sentimentele ne sunt neprotejate, extravertite, dominate de minte şi de aceea ar trebui să analizăm cu atenţie fiecare reacţie emoţională pe care dorim să o avem.
 
ORA PLANETARĂ A SOARELUI
Pentru fiecare dintre noi,
Fiecare cale de căutare personală
Dispune de un loc în spaţiul-timp din Univers.
Fiecare existenţă are de jucat un rol
În marca coregrafie cosmică a istoriei omenirii.
Fiecare drum al vieţii, întins între cer şi pământ,
Trasează volute şi arabescuri,
Tornade sau circumvoluţiuni mişcătoare
Supus fiind aspiraţiilor contradictorii între ancorare sau înrădăcinare, elan sau zbor.
Rătăcirile noastre oscilează între înaintare către ceilalţi,
Şi retragere, întoarcere sau concentrare asupra sinelui.
Ne căutăm prin salturi succesive,
Trei paşi înainte şi uneori doi înapoi
Atunci când nu trebuie să facem un salt lateral.
Căutarea nesfârşită a ce e mai bun în sine se învârte
în enclava libertăţii oferite fiecăruia
între datorie şi credit, uşurare si autonomie,
La limita dintre definit si nedefinit,
Dintre trecut si viitor,
între răsăritul şi apusul fiecărei fiinţe. (Jacques Salome)
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 28 VĂRSĂTOR
UN COPAC DOBORÂT ŞI TĂIAT BUCĂŢI, SPRE A DA O REZERVĂ DE LEMN PENTRU IARNĂ
Lucrurile din jurul nostru ne pot fi de folos în multe privinţe, dar depinde de noi cât de înţelept le folosim. Uneori trebuie să le păstrăm şi să le îngrijim, alteori trebuie să ştim să renunţăm la ele sau să le transformăm în altceva care ne foloseşte. Ştiinţa folosirii lucrurilor din această lume are limitele ei, dar continuu putem descoperi noi posibilităţi, până când vom înţelege că avem dreptul să folosim tot ce este, dar că putem să ajungem să depindem cât mai puţin de ceea ce vedem în exterior.
 
GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 1 SCORPION
UN AUTOBUZ CU GEAMURI MARI, PLIN CU TURIŞTI
Viata poate fi o luptă numai pentru cine vrea să creadă asta. Dar este mai util dacă înveţi să vezi viaţa ca pe o călătorie, alături de alţii, în care ai prilejul să-i cunoşti frumuseţile şi să înveţi multe lucruri utile, la care altfel nu ai avea cum să ajungi. Cum te pregăteşti pentru această călătorie şi câte foloase ştii să tragi din ea, asta depinde de tine, şi bucuria călătoriei ar trebui să fie starea de spirit în fiecare etapă nouă de parcurs, în fiecare zi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top