Previziuni pentru 17 februarie 2014

Astăzi întreaga zi Luna este fără direcţie, de aceea este important să ne ocupăm strict de acţiuni organizatorice şi administrative sau să reflectăm, să analizăm ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi felul în care viaţa noastră este împlinită. Putem recepţiona numeroase mesaje subtile, este important să ţinem cont de ele, să le subliniem, să le compilăm. Oricum provocările şi tensiunile sunt la ordinea zilei, căci avem o stare interioară de agitaţie sau nelinişte datorată cuadraturii dintre Mercur şi guvernatorul său ierarhic superior Uranus.
În plus Mercur este şi în sesquicuadratură cu Jupiter şi el retrograd, de aceea toate evenimentele zilei de astăzi pot fi provocări ale unor evenimente declanşate la mijlocul lunii ianuarie, a căror faţă abia acum o înţelegem şi dorim să ripostăm, ceea ce evident este greşit. Cel mai bine este să tragem învăţăminte şi să ne pregătim acţiunile pentru prima jumătate a lunii martie.
Configuraţia hărţii de astăzi ne mai vorbeşte despre posibilitatea de a ne rezolva problemele prin asocieri, colaborări, cu persoane care gândesc, simt şi se comportă asemănător, acum mai mult ca niciodată, apropierile făcându-se pe aceiaşi frecvenţă de vibraţie. Sentimentul de izolare poate fi trăit destul de frecvent, ca şi consecinţă a trăirilor anterioare sau a modului de a ne comporta. De fapt fiecare dintre noi are în interior o puternică dorinţă de a schimba ceva, de a începe ceva nou, dar conservatorismul, tendinţa de a analiza sau diseca orice pas de teama de a nu greşi sau pierde, ne împiedică să facem schimbările cerute. Motiv pentru care ne putem simţi debusolaţi, lipsiţi de încredere, şi asta cu cât suntem mai departe de relaţia cu Dumnezeu.
Lucrurile se pot schimba dar nu putem trăi în acest moment mizând doar pe schimbări. Trebuie să fim acolo unde suntem, nu acolo unde vrem să fim.
Intuiţia este forma cunoaşterii imediate care nu recurge la raţionament. Este, fără îndoiala, primul stadiu al înţelegerii umane. Acest sentiment mai mult sau mai puţin precis a ceea ce nu se poate verifica sau nu exista încă, se sprijină mai mult pe percepţiile noastre inconştiente sau pe adevărul nostru interior decât pe perceperea realităţii obiective.
Noi ne servim în mod constant de aceasta intuiţie; de exemplu, atunci când întâlnim o persoana sau o situaţie noua, „ştim” pur si simplu daca e benefica pentru noi sau daca ne pândeşte un pericol. Aceasta aptitudine poate fi dezvoltata daca exersam ascultarea vocii noastre interioare.
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Un alt mod de a acţiona este acela de a dărui totul. În clipa în care eşti capabil să oferi tot ceea ce ai, şi nu numai o parte, fără a te gândi la o răsplată imediată sau viitoare, în aceeaşi clipă ai învins orice manifestare egotică. Ai devenit absolut liber.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 29 VĂRSĂTOR
FLUTURE IESIND DINTR-O CRISALIDA
Fluturele este un simbol al transformarii complete. Diferenta intre fiinta care devine crisalida si cea care iese din crisalida este atat de uluitoare incat ne dezvaluie ce mare este puterea naturii si a vietii de a transforma realitatea. Viata inseamna o continua transformare, progres continuu. In orice om exista, latent, un extraordinar potential pe care omul trebuie sa caute sa-l aduca in manifestare. De la o viata larvara, in care devoreaza resursele mediului pentru a-si asigura cresterea, omul poate sa ajunga la zborul inalt si la dansul jucaus printre flori, bucurandu-se de viata si raspandind bucurie si viata, al fluturelui.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII – 23 FECIOARĂ
UN DRESOR DE LEI INTRĂ NEÎNFRICAT ÎN ARENA CIRCULUI
Când viaţa te pune în situaţii dificile sau critice, imaginează-ţi că eşti dator să treci o încercare. Ca să controlezi situaţia, forţa brută nu îţi este de folos, şi trebuie să-ţi foloseşti înţelepciunea şi ştiinţa. Numai cu calm şi luciditate poţi găsi cele mai bune soluţii. Educă-te în aşa fel încât să nu-ţi pierzi cumpătul nici în momentele grele, şi să le înfrunţi cu curaj şi agerime.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top