Previziuni pentru săptămâna 23 februarie – 1 martie 2014

Această săptămână este guvernată de Lună, atmosfera din jurul nostru poate părea schimbătoare, iar stările noastre, percepţiile, trăirile şi intuiţia sunt extrem de puternice. În plus săptămâna este şi sub influenţa unor aspecte foarte subtile care parcă solicită privirea concentrată şi acţiunile coordonate de subconştient.
În primul rând săptămâna începe cu conjuncţia anuală dintre Neptun şi Soare, un aspect care de fiecare dată ne amplifică imaginaţia, creativitatea dar şi simţurile, aşa că cel puţin până miercuri îl vom resimţi din plin (despre aspect puteţi citi un articol separat pe site).Vom avea o stare generală de apatie, de lene, poate şi din cauza vremii, nu vă lăsaţi copleşiţi, odihniţi-vă în mod activ, sau prin activităţi intelectuale.Poate că starea de confuzie ne va aduce decepţii, sau evenimente care le credeam că se vor desfăşura altfel, sunt momente trecătoare, mâine veţi vedea mult mai clar lucrurile.
Pentru a scăpa de toate aceste bănuieli, nesiguranţă, confuzii, cel mai bine întrebaţi direct, lămuriţi lucrurile, sau spuneţi ce simţiţi. Toţi trecem prin aceste stări, dar nu avem puterea şi curajul de a le lămuri sau măcar a le recunoaşte.De aceea este indicat să înţelegem în această perioadă importanţa relaţiilor interpersonale în viaţa noastră, să le analizăm, iar cele pe care le avem de convenienţă sau din lipsa curajului de a le pune capăt, să încercăm treptat să le  eliminăm. De fapt vorbind simbolic poate semăna cu o curăţenie generală în viaţa noastră relaţională.
Odată reuşită această acţiune vor apare alte relaţii noi, în rezonanţă cu ceea ce ne-am propus să facem, aducând un aer de prospeţime şi mulţumire.
Comunicarea şi spiritul de observaţie sunt peste medie, toleranţa şi deschiderea, vor cuvintele de ordine ale acestei zile. Modul însufleţit de a ne susţine ideile, are de această dată înţelepciune şi înţelegere faţă de problemele celor din jur.
Vom înţelege că singurul mod de a acţiona este pe cale armoniei, echilibrului şi echidistanţei, de aceea uşoara tendinţă  de a acţiona exagerat trebuie depăşită.
Trebuie, de asemenea, să ţinem cont de intuiţie, mai ales în ceea ce privesc lucrurile ascunse, sau duşmanii din umbră, cât şi pericolele.
Tot de duminică începe săptămâna Albă cum este denumită popular, care reprezintă o pregătire pentru Postul Paştelui, din acest motiv, la nivel religios ni se sugerează că este momentul în care avem nevoie de împăcare cu noi înşine şi cu cei din jur, dar şi de un control al nevoilor fizice, urmând teoretic o perioadă de purificare necesară pentru a ieşi din iarnă şi a întâmpina primăvara. Din această săptămână numai este permis consumul de carne.
Marţi şi miercuri suntem sub influenţa a doua aspecte foarte puternice, refacerea cuadraturii dintre Jupiter retrograd şi Uranus şi conjuncţia Nodul Nord Vesta (aici este un articol special), ele sunt de natură diferită, unul îl resimţim concret – primul – referindu-se la aplicarea unor legi şi la evenimente sociale, care evident se vor reflecta asupra noastră a tuturor. Al doilea este de natură subtilă, se referă  la evoluţia noastră, la schimbările care au loc în fiecare dintre noi. De aceea este posibil să resimţim o stare interioară destul stranie, pentru că ne simţim blocaţi şi destul de presaţi la nivel psihic.
Aceste aspecte sunt atenuate de sextilul crescător dintre Venus şi Saturn, care aduce stabilizările pe care le doream sau care credem că ne sunt necesare. Este ca o gură de aer pe care fiecare o primeşte ca să-şi găsească un echilibru de moment. În acelaşi fel lucrează şi sextilul Pluton Chiron, care ne dă putere interioară şi capacitate de regenerare rapidă, producând un fel de autovindecări mai ales dacă decidem închiderea unor surse de rău şi conflicte din viaţa noastră. Este un fel de resurse pe care le putem accesa, unele concrete materiale, fizice, altele spirituale transformatoare.
Apoi joi şi vineri Mercur este staţionar direct, şi sunt zile în care ne simţim destul de forţaţi şi presaţi să luăm anumite decizii sau să ne implicăm în acţiuni. Este o tentaţie mare dar este bine de evitat pentru că lucrurile sunt încă tulburi sau greu de apreciat cu luciditate. Marte şi Saturn sunt staţionar retrograde, de aceea capacitatea noastră de acţiune, discernământul şi diplomaţia lasă mult de dorit.
Şi pe lângă aceste două conjuncturi, mai avem un aspect dur, cuadratura Nodul Nord Lilith, acest aspect ne determină să ne dorim dreptatea noastră cu orice preţ, să ne pierdem obiectivitatea şi să fim concentraţi doar pe interesele personale proprii. Este un individualism greu de suportat, căci aparent ne simţim trădaţi sau lipsiţi de iubire.
Sâmbătă este Luna Nouă din semnul Peştilor, care este mult ajutată de trigonul dintre Soare şi Jupiter, este un moment important care va declanşa anumite situaţii noi, puţin învăluite de mister, de ceaţă, de incertitudini, pentru ca fiecare să decidă ce direcţie are de urmat. Ceaţa este cea care ne va determina să ne concentrăm pentru a descoperi soluţii în acest fel făcând alegerile cele mai potrivite, căci nu ni se vor deschide numai şi numai direcţiile necesare de urmat. Deci este o perioadă de căutări, de bâjbâieli aparente, dar care ne vor determina să facem ceva.
Sâmbătă este şi 1 martie, serbarea Mărţişorului, şi începutul Babelor, tradiţii populare foarte frumoase şi cu conotaţie extrem de subtilă. Mărţişorul rămâne peste veacuri „funia anului”, care adună laolaltă săptămânile şi lunile în cele doua anotimpuri, vara şi iarna, simbolizate de şnurul bicolor. La geto-daci şi la latini anul nou începea la 1 martie. Martie (mens Martius, „luna zeului Marte”) era prima lună a anului. Astfel se explică numele lunilor septembrie (luna a şaptea), octombrie (a opta), decembrie (a zecea). Mărţişorul era un fel de talisman menit să poarte noroc, oferit de anul nou împreună cu urările de bine, sănătate, dragoste şi bucurie.
În tradiţia populară odată cu 1 martie, încep Babele; acestea sunt reprezentate prin Dochia, o babă cloanţă, urâtă, rea, care îşi pune nora la mari încercări din acest motiv poporul i-a pus în spate nu numai 9 sau 12 cojoace, ci şi zilele friguroase de la începutul lunii martie, ca şi necazurile oamenilor pentru prelungirea iernii. Zilele urcuşului, echivalente cu numărul cojoacelor purtate în spate, formau ciclul de renovare rituală a timpului, iar moartea ei în ziua echinocţiului de primăvară (9 martie în calendarul iulian) simboliza moartea anului vechi şi renaşterea anului nou. Interesant că în calendarul ortodox, la data de 1 martie este trecută muceniţa Eudochia.
 
Cum ar trebui să acţionăm în această săptămână?
Sfaturile mai importante sunt:
– să ne eliberăm de teamă şi să nu ne raportăm la trecut.
– să ne trăim viaţa proprie fără a ne raporta la a celor din jurul nostru.
Faptul că ştim despre aceste tensiuni care vor putea avea loc, este un lucru uimitor, pentru că le putem diminua sau chiar contracara, ieşind în întâmpinarea lor. Este evident că nu trebuie să despicăm firul în patru, ci să încercăm să acţionăm pentru a aplana conflictele lucrurile trebuie privite ca pe nişte descărcări emoţionale, fără a face tragedii sau drame. De multe ori relaţiile trebuie revigorate prin mici certuri.
– este posibil să trebuiască să ieşiţi din amorţeală şi din sentimentul că lucrurile merg şi numai trebuie să faceţi nimic.
– ar trebui să conştientizăm cauza instabilităţii afective, de aceea este necesar să se schimbe ceva.
– energia extraordinară pe care o simţim ar trebui cheltuită pe altceva, în alt domeniu decât sentimental.
– nu uitaţi că cine vrea prea mult rămâne cu puţin
– uneori este preferabil să rămâi singur, decât într-o companie proastă.
Cuvântul de ordine în această săptămână este selectivitate; undeva este o alegere greşită, important  este să ne dăm seama unde. Mercur îşi joacă excelent rolul făcându-ne cerebrali şi atenţi la tot ce ne înconjură. Totuşi nu trebuie blocate sentimentele şi intuiţia. Abia atunci apar conflictele, când vedem totul mult prea rece, raţional şi calculat.
Sunt momente în care am vrea tare mult să putem fi de folos cuiva, dar nu putem face nimic. Fie pentru că circumstanţele nu ne permit să oferim ajutor, fie pentru că persoana nu e receptivă la nici o formă de exprimare a apropierii şi sprijinului.
 
Spune maestrul:
“Iubirea este şi există întotdeauna. Chiar şi în momentele în care ne simţim inutili, putem să iubim – fără să aşteptăm o recompensă, un tribut sau mulţumiri. Dacă suntem în stare să acţionăm în acest fel, energia iubirii începe să transforme universul în jurul nostru. Când această energie apare, este întotdeauna în măsură să îşi îndeplinească misiunea.”

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top