Previziuni pentru săptămâna 4 – 10 mai 2014

Această săptămână se află sub influenţa planetei Saturn, aflată în mişcare aparent retrogradă în semnul Scorpionului. De fiecare dată când Saturn guvernează o săptămână, aceasta induce o stare de apăsare care ne va determina să acţionăm şi să înţelegem ceea ce avem de făcut, singura problemă este acceptarea şi eliberarea de ceea ce nu ne mai este necesar. Saturn reprezintă din punct de vedere astrologic, aviditatea şi renunţarea, el ne vorbeşte de maturitate şi obligaţii, despre răbdare, despre alegerile cele mai potrivite, despre principii. Este asociat cu timpul, în limba greacă este denumit Kronos, fiind cum se mai spune ”păzitorul pragului”.

Poate că legenda este mai semnificativă şi plină de simboluri pentru a înţelege exact ce ar trebui să reprezinte Saturn pentru noi. Saturn este fiul lui Uranus (Cerul în sens superior al cuvântului) şi al Geei (Pământul) şi este atât de avid după putere încât pentru a nu o pierde şi-a detronat tatăl, şi îşi devora proprii copii. Este detronat şi exilat de Jupiter, fiul lui salvat de la moarte de mama sa Rhea, printr-un tertip, în Latium – unde în singurătate va deveni înţelept şi plin de răbdare.

În perioada de retrogradare ar fi trebuit să fim mai înţelepţi, iar săptămâna care urmează ne determină să tragem concluziile evenimentelor şi trăirilor avute, din luna noiembrie 2013 şi până acum – sâmbătă, în ziua guvernată de Saturn, acesta va forma o opoziţie cu Soarele, un aspect dur, care ne va afecta şi influenţa acţiunile întregii săptămâni. Mai multe despre acest aspect poate fi citi pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/opozitia-soare-saturn-2014.

Acest aspect are multe valenţe şi lucrează pe trei planuri, material, mental şi spiritual.

Teoretic această săptămână ar trebui să fie, prin aspecte, mult mai relaxată, de fapt acum se aranjează în umbră cumva, tot ceea ce am neglijat sau nu am luat în considerare o perioadă mai lungă de timp. Aici este rolul lui Saturn din semnul Scorpionului, adică cumva Scorpionul întârzie acţiunile, pentru că le pregăteşte cu multă strategie şi într-un mod ascuns, greu de descifrat sau înţeles, de aceea evenimentele pot pare surprinzătoare, de fapt, ele au fost la vedere dar învăluite, cu o altă tentă, dar cu siguranţă semnalele sau emis, doar că au fost vizibile doar pentru cei extrem de atenţi la detalii sau la schimbarea unor vibraţii. Această opoziţie este legată extrem de subtil de Crucea cardinală, activă din nou în această săptămână prin opoziţia Venus Marte de pe semnele Berbec respectiv Balanţă, chiar dacă aparent ele au domenii de activitate separate, de fapt Venus va acţiona cu destul de multă forţă, scoţând din teacă sabia ei extrem de puternică, pentru că este mânuită de pasiune, fiind extrem de ne-durătoare. Un articol despre acest aspect poate fi citit pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/venus-si-marte-se-confrunta.

Miercuri, în ziua guvernată de Mercur, Mercur va păşi în propriul domiciliu, Gemenii, de unde ne va aduce supleţe în gândire, putere de adaptare şi înţelegere, dar şi multe provocări şi tentaţii datorită cuadraturii pe care o formează cu Neptun. Ambele planete sunt puternice, în domiciliu, de aceea există foarte multe variante care apar pentru fiecare context, ceea ce ne face ezitanţi dar în acelaşi timp ne şi tentează să folosim subterfugiile sau contextele incorecte pentru rezolvarea problemelor de moment.

Şi pentru ca tentaţia să fie mai puternică, Lilith, în inconjuncţie cu Neptun lucrează extrem de discret şi foarte profund, este ca un fel de eroziune interioară, greu de sesizat dar extrem de periculoasă, ea ne determină să ne pierdem încrederea, să ne îndoim, să ne măcinăm cu diverse gânduri şi atitudini greşite, care ne împiedică să luăm deciziile potrivite.

În acelaşi timp sextilul Mercur Lilith, aduce o luciditate rece, lipsită de înţelegere şi înţelepciune, pragmatică şi concretă, dar nu şi corectă. Suntem prinşi în capcana gândurilor şi părerilor celorlalţi şi lucrăm prea puţin pentru Binele personal, fiind antrenaţi de prejudecăţile sociale. Este nevoie de prudenţă în alegeri şi de verificarea permanentă şi pe toate nivelurile lor.

Omul are o tendinţă înnăscută de a evita eforturile şi face tot ce poate pentru a se debarasa de sarcinile sale sau a le ceda altor oameni, animale sau maşini. Şi astfel el slăbeşte şi îşi pierde facultăţile. Cel care vrea să devină rezistent, inteligent şi capabil să înfrunte toate situaţiile, trebuie să se obişnuiască să facă eforturi. Eforturile îl vor menţine în formă. În zilele noastre putem să achiziţionăm multe lucruri fără efort, dar care va fi rezultatul? Vom fi arhiplini la exterior şi asta-i tot, în interior nu va fi nimic.

Progresul tehnic, de exemplu, a adus multe facilităţi, nu o putem nega; dar în acelaşi timp ce omul are nevoie de tot mai multe pentru a trăi, pământul, apa şi aerul sunt din ce în ce mai poluate şi nu mai absorb elementele toxice care le otrăvesc. Atunci, tot acest progres nu aduce mare lucru pentru adevărata fericire, înseninare: contribuie mai curând la o slăbire şi o dispensare de eforturi. Ei da, maşinile lucrează pentru el, socotesc  pentru el, îşi aduc aminte pentru el, se deplasează pentru el, şi el în acest timp este în pericol. Omul a fabricat tot felul de motoare pentru a se deplasa în spaţiu şi, efectiv, el se plimbă prin aer cu avioane, elicoptere, rachete, dar în interior, el rămâne ataşat de sol, incapabil să se desprindă, de a se ridica prin gândire.

Va trebui să insistăm pe finalizarea rezultatelor, să cântărim, mai ales consecinţele acţiunilor, să înţelegem probele, să retuşăm, să revedem faptele. Probabil că vom primi încercări pentru a lua deciziile importante pentru noi. De fapt putem spune că va fi o săptămână a concluziilor şi probelor.

În acest sens, evenimentele din viaţa particulară care s-au declanşat în jurul datei de 18 decembrie, vor primi răspunsurile aşteptate duminică, iar joi şi vineri vom avea energia necesară pentru a acţiona, sub impulsul evenimentelor, nevoiţi cumva, pentru a ne lămuri, pentru a finaliza. Ne vom putea simţi împovăraţi şi singuri, sau dacă ne-am grăbit să tragem concluzii sau nu am avut răbdare în acţiunile întreprinse, acum vor apare amânări sau dificultăţi.

Cea mai dificilă zi este sâmbătă când este nevoie de mult tact şi răbdare, pentru că provocările sunt maxime. O stare de păsare ne va determina să acţionăm şi să înţelegem ceea ce avem de făcut, singura problemă este acceptarea şi eliberarea de ceea ce nu ne mai este necesar.

Din imensitatea vieţii, noi vedem de obicei doar ceea ce se mişcă la suprafaţă. Agitaţia vieţii noastre de zi cu zi ascunde în ea, însă, adâncimi nebănuite şi imagini de o frumuseţe rară, pe care le putem vedea numai dacă învăţăm să pătrundem în adâncimea lucrurilor. Iluzia vieţii superficiale nu trebuie să ne facă să uităm de tainele ascunse în adâncuri. De aceea recomandarea mea ar fi să ne dedicăm cea mai mare parte a timpului meditaţiei, analizei şi introspecţiei, pentru a înţelege mesajele pe care le-am primit la nivel subtil în ultima perioadă de şapte luni.

Sâmbătă se sărbătoreşte şi Sfântul Simon Zilotul el oferă ajutor  persoanelor care se roagă pentru a se căsătorii sau care au dificultăţi în relaţie, acest sfânt vine în cea mai grea perioadă din relaţiile noastre – opoziţia Marte Venus – pentru a ne ajuta şi a ne proteja. De secole, Sfântul este protectorul tuturor îndrăgostiţilor, al familiei şi copiilor, grabnic ajutător celor care vor să se căsătorească sau să se vindece de boli grave. Cei care au împlinit o novenă ( s-au rugat nouă zile la rând citind rugăciunile şi Acatistul Sfântului), dar şi cei care au dăruit o icoană cu Sfântul Simon Zilotul şi-au îmbunătăţit starea de sănătate şi au readus sporul în casa lor.

Atenţionări

Luni, după ora 11.30, este indicat să fim atenţi la cheltuieli dar şi la propriul buzunar, tendinţa de a pierde sau rătăci bani este foarte mare.

Miercuri de la 13.30 sunt de evitat întâlnirile de afaceri sau consultările şi cererile financiare, şansa lor de a reuşi este extrem de mică.

Sâmbătă, întreaga zi este bine să o dedicăm exclusiv treburilor administrative şi ordinii generale.

 

Iată ce ne transmite această săptămână:

Prin exemplu tău luminos. Caută numai Bunătatea.

Vorbeşte numai întru adevăr. Acţionează numai întru dragoste.

Trăieşte Legea Iubirii, acum şi întotdeauna. Dă totul, nu pretinde ni­mic. Evită tot ce e nedemn. Nu accepta inacceptabilul.

Învaţă-i pe toţi cei care caută să afle despre Mine.

Fă din fiecare moment al vieţii tale o revărsare de iubire.

Foloseşte fiecare clipă ca să gândeşti gândul cel mai înalt, să spui cu­vântul cel mai înalt, să faci fapta cea mai înaltă. Prin aceasta, preamă­reşte-ţi Sinele tău Sfânt şi, astfel, preamăreşte-Mă şi pe Mine.

Adu pace pe Pământ, aducând pace celor a căror viaţă o atingi.

Fii pace.

Simte şi exprimă în fiecare clipă Legătura ta Divină cu Totul, cu fie­care persoană, loc şi lucru.

Îmbrăţişează fiecare împrejurare, însuşeşte-ţi fiecare vină, împărtă­şeşte fiecare bucurie, contemplă fiecare mister, pune-te în pielea fiecă­ruia, iartă orice jignire (inclusiv cea adusă de tine), vindecă fiecare ini­mă, respectă adevărul fiecărei persoane, iubeşte Dumnezeul fiecărei per­soane, protejează drepturile fiecărei persoane, păstrează intactă demnita­tea fiecărei persoane, promovează interesele fiecărei persoane, îngrijeş­te-te de nevoile fiecărei persoane, acceptă că fiecare persoană este sfân­tă, scoate în evidenţă cele mai mari daruri ale fiecărei persoane, fa să se vadă binecuvântările coborâte asupra fiecărei persoane şi afirmă că vi­itorul fiecărei persoane este garantat în dragostea sigură a lui Dumnezeu.

Fii un exemplu viu, însufleţit, al Celui mai Înalt Adevăr care sălăş­luieşte în tine. Vorbeşte despre tine cu smerenie, ca nu cumva Cel mai Înalt Adevăr al tău să fie interpretat, în mod greşit, ca o lăudăroşenie.

Vorbeşte blând, ca nu cumva să se creadă că încerci doar să captezi atenţia.

Vorbeşte cu bunătate, pentru ca toţi să poată cunoaşte Dragostea.

Vorbeşte deschis, ca nu cumva să se creadă că ai ceva de ascuns.

Vorbeşte sincer, ca să nu fii înţeles greşit.

Vorbeşte adesea, astfel încât cuvântul tău să nu fie uitat.

Vorbeşte cu respect, ca nimeni să nu fie jignit.

Vorbeşte cu dragoste, astfel încât fiecare silabă să vindece.

Vorbeşte despre Mine cu fiecare sunet pe care-l rosteşti.

Fă din viaţa da un dar. Aminteşte-ţi mereu că tu eşti darul!

Fii un dar pentru oricine care-ţi intră în viaţă şi pentru oricine în a că­rui viaţă intri. Fii atent să nu intri în viaţa altuia, dacă nu poţi să fii un dar. (Tu poţi fi întotdeauna un dar, pentru că întotdeauna eşti un dar – de­şi uneori nu îţi dai voie să ştii acest lucru.)

Când cineva intră pe neaşteptate în viaţa ta, află ce dar trebuie să pri­mească această persoană de la tine.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top