Previziuni pentru 8 iunie 2014

Astăzi este Duminica Rusaliilor, sau Duminica Cinzecimii, a coborârii Sfântului Duh, probabil una dintre cele mai importante sărbători, care au o conotaţie extrem de subtilă. Rusaliile după credinţa românilor din Banat, au fost 7 surori, fete curate şi nemăritate, pe care Dumnezeu, pentru că au fost aşa, le-a transformat în zâne. Aceste şapte zâne nu au murit şi nu vor muri cât lumea va fi. Se mai spune despre Rusalii că sunt fiicele lui „Rusalim împărat“, acesta din urma fiind o personificare a cetății Ierusalim. Ele stau pe pământ vreme de o lună.

Ele umblă ziua şi noaptea printre oameni, dar lumea nu le vede pentru că este prea strâmbă, cum se spune în poporul român; interesant căci românii foloseau doar termenul de strâmb sau drept pentru a defini calitatea unui lucru sau fapte. Rusaliile sunt bune, dar se supără dacă cineva trece peste jocul lor, când le conturbă mâncarea lor, de comun la vreun izvor sau când le necinsteşte ziua venirii lor. De aceea românii şi mai ales femeile nu se încumetă a lucra în ziua aceasta mai nimic.

Există obiceiul ca în ziua de Rusalii să se folosească frunzele de nuc sau de pelin. Mi se pare extrem de interesant că pelinul este utilizat de fiecare dată când există riscul de a fi fermecat sau afectat de forţe ale Naturii. Pelinul este folosit încă din epoca medievală pentru alinarea febrei, deparazitarea părului, bolile femeieşti şi combaterea oboselii. Se spunea despre pelin că poate contracara orice otravă şi protejează împotriva atacului de cord. Era, de asemenea, folosit în magie, fiind adăugat în poţiuni sau ars în combinaţie cu alte plante aromate. Infuzia de pelin era folosită pentru purificarea cristalelor folosite pentru divinaţie şi a oglinzilor. Iar credinţa că, pus sub pernă, pelinul îţi aduce vise premonitorii, a dăinuit până în zilele noastre, în Europa.

Denumirea sa ştiinţifică este Artemisia vulgaris  – Artemisia a fost zeiţă şi în Grecia antică purta numele de Diana – zeiţa Lunii se spune că ea dat toate puterile ei tămăduitoare acestei plante şi lui Chiron vindecătorul, iar planta a primit numele ca recunoaştere a studiilor sale botanice din antichitate. Plinius cel Bătrân îl recomanda încă din antichitate pentru a fi folosit în călătoriile lungi, pus la brâu sau direct pe talpa încălţămintei, asigurând protecţia  lui Mercur, zeul comerţului. Recoltat după o tehnică specială, în noaptea solstiţiului de vară, 24 iunie, se credea că rădăcinile pelinului împreună cu solul în care crescuseră, protejau purtătorul  împotriva bolilor în general, dar mai ales împotriva ciumei şi a morţii violenţe, prin fulgerare. Cu referiri din Biblie, pelinul era folosit în Evul Mediu ca un ingredient al poţiunilor magice folosite şi pentru şi împotriva magiei, mai ales datorită efectului halucinigen al unor genuri. Probabil şi din cauza utilizării pelinului şi recoltării lui există o mare confuzie între Rusalii şi Iele, poate şi din necunoaşterea tradiţiilor populare româneşti.

Din punct de vedere astrologic astăzi este trigonul crescător Soare Lună, un aspect armonios care ne ajută să ne relaxăm şi să ne putem odihni în linişte, dar, să reuşim să ne armonizăm şi relaţiile. El este dublat de prezenţa Lunii în semnul Balanţei, care folosită corect ajută la înţelegerea unor probleme care stau la baza tensiunilor relaţionale.

Să nu uităm că Mercur este retrograd şi ne face destul de interiorizaţi, fiecare căutând timp de câteva zile, răgaz pentru propria persoană.

Ceea ce mi se pare cel mai interesant, este că astăzi Soarele şi Chrion formează cuadratură, este interesant, în contextul povestirii de mai sus legată de pelin. Oricum această cuadratură aduce fiecăruia dintre noi înţelepciunea de a se gândi la vindecarea propriul trup, în primul rând prin înţelegerea subtilă a mecanismelor bolii.

 

ORA PLANETARĂ A SOARELUI

O răscruce este un loc sfânt. Acolo călătorul trebuie să hotărască. Iată de ce de obicei zeii dorm şi mănâncă la răscruci. Unde străzile se bifurcă, sunt concentrate două mari forţe– calea care va fi aleasă şi calea care va fi ignorată. Amândouă se transformă într-o singură cale, dar numai pentru puţină vreme. Călătorul se poate odihni, poate să doarmă puţin, şi chiar să-i consulte pe zeii care dorm la răscruce. Dar nimeni nu poate rămâne acolo pentru totdeauna: o dată făcută alegerea, trebuie mers înainte, fără să ne gândim niciodată la strada pe care am refuzat-o. Altfel, răscrucea va deveni un blestem.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 18 GEMENI

DOI CHINEZI VORBIND CHINEZA, ÎNTR-O MULŢIME OCCIDENTALĂ

Uneori pare dificil să găseşti pe cineva care să gândească la fel ca tine, să vorbească pe limba ta. Dar confruntarea cu oamenii care gândesc altfel este o experienţă în care avem de învăţat unii de la alţii, şi avem prilejul să exprimăm ceea ce gândim pe înţelesul celorlalţi. Cu cât gândirea noastră este mai clară şi mai sinceră, mai deschisă spre binele comun, cu atât ne va fi mai uşor să ne facem înţeleşi de ceilalţi.

 

GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 27 BALANŢĂ

UN AEROPLAN PLUTEŞTE SUS, ÎN ÎNALTUL CERULUI

Este minunat atunci când ştii să te desprinzi de situaţia pe care o trăieşti ca să te ridici deasupra ei, să o priveşti detaşat. Atunci poţi vedea lucrurile în ansamblu, şi ai prilejul să întrevezi căi de ieşire care altfel îţi erau ascunse. Aminteşte-ţi de asta ori de câte ori ai probleme. Ridică-te mai presus de ele, aminteşte-ţi că întotdeauna există o soluţie, dar nu uita să revii pe pământ ca să aplici soluţia astfel descoperită.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top