Previziuni pentru săptămâna 3 – 9 august 2014

Această săptămână este guvernată de Lună, aflată la începutul ei, în conjuncţie cu Marte şi Saturn şi în cuadratură cu Jupiter şi Soarele; de aceea se poate spune că, cel puţin în primele zile ale ei, vom avea trăiri emoţionale intense şi o stare interioară tensionată.

Luna este în creştere şi va amplifica sentimentele şi permite extinderea la nivel subconştient. Plecând din semnul Scorpionului, va străbate zodiile Săgetător, Capricorn şi Vărsător, vineri fiind Tripura Sundari, iar sâmbătă începe să se resimtă efectul Lunii Pline de duminică. Să nu uităm că Tripura Sundari,  în ciclul lunar este un moment foarte important, evidenţiat mai ales în tradiţia astrologică orientală, care arată că înainte cu două zile de Luna Plină influenţa acestui astru este deosebit de benefică asupra planetei noastre. Este o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseţii şi armoniei universale (denumirea orientală este de Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseţii şi iubirii divine). Este ziua în care simţul măsurii şi al armoniei, bunul simţ, sunt mult mai uşor accesibile fiecărei fiinţe umane. Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile şi ambiţiile egoiste prin conştientizarea adevăratelor noastre aspiraţii, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseţii, acţiunilor pline de dăruire. Rezultatul observaţiilor din această perioadă arată că ziua de Tripura Sundari este o zi eficientă pentru a ne implica în acţiuni de mare anvergură, dar care sunt în armonie cu aspiraţiile noastre sufleteşti, o zi în care se pot remedia multe probleme existente în plan relaţional, o zi ce amplifică creativitatea, inspiraţiile artistice, exprimarea sentimentelor şi a trăirilor (o zi ideală pentru a evoca momentul magic al începutului unei relaţii afective, de a ne lăsa inspiraţi de chemarea inimii, de a ne urma intuiţiile, de a depăşi pragmatismul mental – ce adeseori este o piedică importantă în armonizarea spirituală a unei relaţii de cuplu).

Evenimentul săptămânii îl reprezintă conjuncţia superioară Soare Mercur de vineri, care aduce la apogeu proiectele noastre legate de călătorii, studii şi comerţ, iniţiate în jurul datei de 20 iunie. În plus acest aspect aduce o intensă activitate intelectuală, o agitaţie mentală deosebită, dar fără eficienţa scontată Este un moment delicat, în care trebuie să fim extrem de atenţi să nu alunecăm sau să nu deviem pe panta drumurilor ocolitoare, a înşelăciunilor, a păcălelilor sau chiar a utopiei. Lucrurile clare, spuse răspicat şi concret sunt cele mai bune. În planul relaţiilor personale ne putem confrunta cu sentimente ca vanitatea, orgoliul, amorul propriu care trebuie stăpânite la maximum, tocmai pentru că începem un nou ciclu la acest capitol al vieţii sau pentru că ne ridicăm la un alt nivel de înţelegere al iubirii, învăţând să comunicăm şi să acceptăm defectele sau manifestările persoanelor pe care le iubim.

Această conjuncţie este în cuadratură cu Saturn şi în trigon cu Uranus, ceea ce face ca fiecare să fie mai încăpăţânat şi conservator decât deobicei, mai rigid şi inflexibil la propunerile exterioare, dar, în acelaşi timp având multe idei, inspiraţie şi dorinţe intense de schimbare, de răsturnare a ceea ce deranjează sau pare perimat.

Marte este în trigon cu Neptun, un aspect care aduce o oarecare pace interioară şi ne ajută să ne concentrăm pe aspiraţiile personale,  în sensul că putem să le aplicăm, să le exprimăm cu mai multă uşurinţă.

În acelaşi timp Mercur formează conjuncţie cu Lilith, un aspect delicat, care aduce situaţii complicate, posibilă lipsă de concentrare, mai ales spre sfârşitul săptămânii, neatenţie şi neglijenţe, care pot provoca accidente sau evenimente imprevizibile dar cu consecinţe neplăcute. Avem intuiţie şi o bogată reprezentare mentală. Ne putem simţi epuizaţi, mai ales intelectual, putem suferi de insomnii, sau putem avea vise revelatoare, dacă le acordăm importanţă şi le găsim semnificaţia corectă.

Miercuri, 6 august,  este una dintre cele mai mari sărbători ale credincioşilor, Schimbarea la Faţă. Se spune că începând cu această dată se răcesc apele, pleacă berzele şi rândunelele. La Obrejenie, cum se numeşte popular sărbătoarea,  toate buruienile şi florile dau înapoi şi se veştejesc, de aceea, cine nu sărbătoreşte această zi, se spune că se usucă şi îngălbeneşte ca şi florile; iar pentru că pleacă berzele în călătorie, nu e bine să plece nimeni în călătorie, căci se rătăceşte.

Joi, 7 august, este Sfânta Teodora a fost singura româncă ce a fost hrănită de către păsările cerului şi trecută în rândul Sfinţilor.

Rugăciunile către ea, în această zi, şi nu numai, sunt ascultate, ea înfăptuind numeroase minuni. Este vară şi se poate vizita peştera unde a trăit, are o mare încărcătură spirituală şi o forţă extraordinară. Se află într-un peisaj superb în Sihla, comuna Vânători din judeţul Neamţ. Se află acolo o fântână este vorba de o stâncă mare, în al cărei vârf se află o scobitură, unde prin pronie sfântă, indiferent de anotimp, apa adunată de la ploi şi zăpezi, pe timpul când sfânta trăia aici, nu seca niciodată. Despre această apa se spune ca este tămăduitoare de diferite boli, iar cei ce sunt posedaţi simt o eliberare.

Atenţionări

Evitaţi călătoriile, mai ales joi, vineri şi sâmbătă.

Luni până la ora 13.30 este important să ne ocupă doar de problemele personale, interacţiunea cu alte persoane fiind dificilă.

De miercuri de la ora 17.30 până vineri la 16.45, energia succesului se află în stare latentă, aşa că este bine să nu ne planificăm întâlniri de afaceri. În schimb creativitatea şi intuiţia sunt la cote maxime.

Sâmbătă până la ora 17.00, nimic nu ne intră în voie, gândirea este blocată sau greoaie şi nu suntem în apele noastre. De aceea este bine să ne ocupăm doar de problemele casnice.

 

Într-o zi, un vitel trebuia să treacă printr-o pădure virgină pentru a ajunge înapoi la păşune. Fiind un animal irational, si-a făcut o cărare întortocheată, plină de urcuşuri si coborâşuri. A doua zi, un câine a trecut pe acolo si a folosit aceiaşi cărare pentru a traversa pădurea. Apoi a fost rândul oii, capul unei turme pe care a condus-o pe aceiaşi cărare. Mai târziu, au început si oamenii să folosească cărarea: la stânga, la dreapta, se aplecau, ocoleau obstacole, se enervau, înjurau, si tot asa. Dar nu au făcut nimic pentru a crea o alternativă. După atâta folosintă, cărarea a devenit o cale pe care animalele, coplesite de greutatea încărcăturilor, erau fortate să înainteze timp de trei ore pentru a parcurge o distantă care ar fi putut fi făcută în 30 de minute. Anii au trecut, si calea a devenit drumul principal spre un oras, mai târziu chiar strada principală a orasului. Fiecare se plângea de trafic, pentru că drumul era atât de dificil. În acest timp, bătrâna pădure se amuza văzând cum omul tinde să urmeze orbeste căile deschise de altii, fără măcar a se întreba dacă este într-adevăr cea mai bună optiune.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top