Previziuni pentru 9 septembrie2014

Ziua de astăzi se află sub influenţa Lunii Pline despre care puteţi citi mai multe pe situl nostru https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-plina-din-9-septembrie-2014. În acest context tensiunile interioare şi exterioare sunt maxime, iar tendinţa noastră de a critica, de a analiza şi de vedea doar partea goală a paharului, este evidentă. Este la fel de important să ştim că atunci când acordăm atenţie unui lucru creşte potenţialul nostru de a-l atrage, cu cât sunt mai vii detaliile, cu cât mai multă atenţie îi acordăm, cu atât devine mai probabil ca el să apară în viaţa noastră.

Din fericire, datorită unei rezerve de timp, gândurile nu se materializează instantaneu, aşa că avem marea oportunitate de a evalua direcţia gândurilor noastre şi a le schimba atunci când simţim ceva negativ. Deci este bine să renunţăm la îngrijorări şi să privim cu încredere viitorul.

Astăzi Pluton staţionar este în sextil cu Ceres, aspect care face parte din tabloul Lunii Pline şi care vine să ne determine să conştientizăm ce anume ne-a împiedicat să ne concretizăm planurile, să fim eficienţi, având posibilitatea să corectăm atitudinea care a împiedicat realizarea lor.

Apoi Soarele este în sextil cu Junona şi Vesta aspecte care împreună cu cel anterior dintre Pluton şi Junona formează o configraţie de semidiamant, ca şi cum Dumnezeu ne deschide oportunităţile tot ceea ce trebuie să facem fiind să acţionăm şi să purtăm propriile noastre bătălii, adică lumina sufletului trebuie să învingă egoul şi să ştie cum să folosească puterile acestei lumi materiale şi intelectuale. Este vorba de energia momentului ACUM pe fiecare dintre noi trebuie să o folosească cu  mult curaj în luptă, pentru a polariza valorile. În acest context ziua de astăzi are şi o puternică încărcătură spirituală fiind sărbătorită Sfânta Ana, este o zi magică, care ar trebui trăită în bucurie, linişte sufletească şi pace. Este o sărbătoare foarte mare atât a creştinătăţii cât şi la nivel subtil, a sufletului, a trăirilor interioare.

Apoi, pentru a dubla importanţa acestei sărbători, este şi o puternică coincidenţă numerologică de fiecare dată:09.09, cel puţin doi de nouă, o vibraţie foarte puternică. Nouă este cifra asociată cu Judecata şi Deznodământul, descompusă este produsul perfecţiunii Divine 3×3, valorile lui nouă apar în Biblie acolo unde este vorba despre judecată.

Numărul noua reprezintă măsura gestaţiilor, a căutărilor fructuoase şi simbolizează încununarea eforturilor, desăvârşirea unei creaţii. După Dionisie Areopagitul, îngerii sunt ierarhizaţi în noua coruri sau triade. Prima triadă a îngerilor este formata din Serafimi, Heruvimi şi Tronuri, a doua triadă este formata din Domnii, Virtuţi sau Puteri şi Stăpâniri, iar ultima triadă cuprinde Întâietorii, Arhanghelii şi Îngerii. Dacă fiecare lume este reprezentată de un triunghi (cerul, pământul şi infernul), nouă semnifică totalitatea celor trei lumi. Nouă este unul din numerele sferelor cereşti, dar în mod simetric este şi numărul cerurilor din infern. Astfel, celor nouă ceruri li se opun cele nouă izvoare, sălaşul morţilor. În scrierile homerice, numărul nouă are o valoare rituala. Astfel, Demetra străbate lumea timp de nouă zile în căutarea fiicei Persefona. Leto suferă timp de nouă zile şi de nouă nopţi durerile facerii. Zeus zămisleşte nouă muze în nouă nopţi de dragoste.

După cum arata Huai Nanzi, cerul chinezesc are 9 câmpii şi 9999 de colţuri. Cifra nouă se afla la baza celor mai multe ceremonii taoiste de pe vremea dinastiei Han. Prin urmare, nouă este numărul plenitudinii, fiind în acelaşi timp un număr yang, solar, masculin.

Conform ezoterismului Islamic a coborî nouă trepte fără a cădea înseamnă a-ţi fi ţinut în frâu simţurile.

Totodată, nouă este numărul care corespunde celor nouă deschideri ale omului, prin urmare simbolizează căile omului de comunicare cu lumea, simţurile cu care am fost înzestraţi.

Putem vedea că o parte din simţuri este direcţionată mai mult în afară, este predispusă mai mult să pătrundă în lumea exterioară. Dacă privim întregul ca pe conţinutul lumii noastre senzoriale, putem spune:

1.simţul eului

2.simţul gândurilor

3.simţul verbal

4.auzul

5.simţul caloric

6.văzul

7.şi simţul gustativ sunt acele simţuri care sunt direcţionale preponderent spre exterior. Dimpotrivă, acolo unde ne percepem mai mult pe noi înşine prin intermediul lucrurilor, acolo unde percepem mai mult acţiunea lucrurilor în noi, avem  a  face  cu  celelalte  simţuri:

8.Simţul vieţii – confortabilitate

9. Simţul mişcării – trăirea sufletescului liber propriu

10. Simţul echilibrului – linişte interioară; să te simţi pe tine ca spirit

11. Simţul tactil – a fi străbătut lăuntric de sentimentul dumnezeirii

12. Simţul mirosului – unificarea mistică cu Dumnezeu

Acestea din urmă alcătuiesc mai mult domeniul omului interior; sunt simţuri care se deschid către interior şi prin perceperea inte­riorului mijlocesc legătura noastră cu cosmosul

Astfel că, având întregul sistem al simţurilor, putem, deci spune: avem şapte simţuri direcţionate mai mult spre exterior. Al şaptelea simţ este deja am­biguu: simţul gustativ se situează deja pe graniţa dintre ceea ce priveşte corpurile exterioare şi ceea ce are a face cu acţiu­nea pe care ele o exercită asupra noastră. Celelalte cinci simţuri sunt simţuri care ni se relevă prin premise interioare, care se manifestă în noi, dar care sunt de fapt acţiuni ale lumii exterioare asupra noastră.

Pentru azteci, nouă este în mod specific cifra simbolică a lucrurilor terestre şi nocturne. Infernul este alcătuit din nouă câmpii şi panteonul aztec are nouă divinităţi nocturne.

În majoritatea cosmogoniilor indiene există nouă lumi subpământene. La popoarele maya numărul noua este considerat ca fiind foarte important în magie şi în medicină.

După Rene Allendy numărul nouă apare drept „numărul complet al analizei totale”. El este simbolul multiplicităţii ce se înapoiază la unitate şi prin urmare al solidarităţii cosmice şi al mântuirii. „Un număr, oricare ar fi el, spune Avicena, nu este altul decât nouă sau multiplul său şi un prisos, deoarece semnele numerelor au numai nouă caractere şi valori împreună cu zero.”

Egiptenii numeau numărul nouă Muntele Soarelui, marea eneadă fiind făcută din evoluţia celor trei lumi (divină, naturală şi intelectuală), a arhetipului trinitar Osiris – Isis – Horus, reprezentând Esenţa, Substanţa şi Viaţa. Pentru platonicienii din Alexandria, Trinitatea divina primordială era subdivizată şi ea in trei, dând naştere celor nouă principii.

Pentru Dante, nouă este cifra cerului, fiind simbol al dragostei. Arhitectura creştina a căutat în mod deosebit să exprime numărul nouă. Astfel, sanctuarul de la Parayle – Mondial este luminat de nouă ferestre. Cele nouă muze reprezintă în ştiinţe şi cu precădere în arte, totalitatea cunoştinţelor umane. Pe plan liturgic, novena reprezintă desăvârşirea, timpul complet.

De asemenea, după cele scrise în Evanghelii, Iisus, a fost răstignit la ceasul al treilea, îşi începe agonia la ceasul al şaselea (când s-a făcut întuneric), şi trece în lumea de dincolo, în glorie, în ceasul al nouălea. Claude de Saint-Martin vedea în numărul nouă distrugerea oricărui trup şi a virtuţii oricărui trup.

Nouă, fiind ultimul din seria de cifre, anunţă deopotrivă un sfârşit şi un nou început, adică o mutare pe un alt plan. Aici se regăseşte ideea de naştere nouă şi de germinare, precum şi cea de moarte. Prezenţa acestor idei a fost semnalată în mai multe culturi cu privire la valorile simbolice ale acestui număr. Fiind ultimul dintre numerele aparţinând universului care s-a manifestat, nouă deschide faza transmutaţiilor. El exprima sfârşitul unui ciclu, finalul unei curse, închiderea unei verigi.

Pe scurt este o zi în care trebuie să iertăm , să ne încheiem multe socoteli omeneşti, să facem pace în sufletul nostru prin împăcarea şi iertarea celorlalţi. Poate această rugăciune este de folos:

Binecuvântează-mă, Doamne, să nu rănesc niciodată pe nimeni cu vorbe spuse pe negândite ori cu faptele mele egoiste. Şi fă ca niciodată să nu fiu nepăsător faţă de cei care mă înconjoară şi faţă de nevoile lor!

 

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

Osho spune foarte frumos că iubirea şi încrederea sunt sentimentele perfecte dacă lucrează împreună:

”Încrederea este – fără nici o îndoială – mai valoroasă decât iubirea. În încredere este conţinută şi iubirea, însă iubirea nu presupune încrederea.

Când afirmaţi: „Am încredere în tine” se subînţelege că şi iubiţi. Însă când afirmi că iubeşti, acest lucru nu presupune în mod obligatoriu şi încredere. Încrederea înseamnă atât de mult…

Este o comoară nepreţuită.”

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 17 FECIOARĂ

O ERUPŢIE VULCANICĂ

Atunci când lumea ta pare să se prăbuşească, ai nevoie de un moment de linişte, de un loc unde să te poţi aduna şi să te poţi gândi la noua lume care se naşte, la noua ta viaţă pe cale să înceapă. Căci, de fapt, este vorba de un nou început, un nou drum pe care porneşti, ca de obicei, numai cu ceea ce ai în sufletul tău…

 

GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 27 SCORPION

O TRUPĂ MILITARĂ MĂRSĂLUIEŞTE ZGOMOTOS PE STRĂZILE ORAŞULUI

Uneori societatea are nevoie să i se amintească zgomotos despre puterea celor uniţi sub acelaşi steag, adică în acelaşi ideal. Este utilă celebrarea realizărilor şi a victoriilor pentru a se mobiliza şi în alţii energiile capabile de lucruri mari şi frumoase. Fără aşa ceva, oamenii pot avea tendinţa să se mulţumească numai cu ce au, fără a mai face vreun efort către progres. Iar ideile mari adesea pot fi aduse la concretizare numai cu ajutorul celor mulţi, dacă sunt susţinute şi aplicate consecvent.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top