Previziuni pentru 28 septembrie 2014

Ziua de astăzi începe cu trecerea planetei Mercur în semnul Scorpionului. Aici mesagerul zeilor devine ca un detectiv care caută răspunsuri la întrebări, sondează subconştientul, cercetează, este curios şi câteodată indiscret. Oricum el aduce căutări profunde, dorinţa de a afla realitatea şi înţelepciunea de a sintetiza ceea ce ne este de folos. DE aici el va forma conjuncţia cu Saturn şi cuadratura cu Jupiter, fiind mai degrabă un aliat a lui Saturn, al înţelepciunii decât un purtător al mesajului jupiterian, mai impulsiv şi egocentric.

Tot astăzi Luna formează conjuncţie cu Saturn, este unul  dintre aspectele care trebuie privit cu seriozitate, căci ciclul lunar pe care îl deschide această conjuncţie este important. De fapt luna astăzi formează trei conjuncţii succesive: cu Saturn, cu Vesta şi cu Ceres. Şi din acest punct de vedere conjuncţia cu Saturn este şi mai importantă. Ele ne vorbesc despre necesitatea restabilirii echilibrului, din toate punctele de vedere, atât fizic, spiritual, relaţional. Practic ni se sugerează că trebuie să facem o curăţenie de toamnă serioasă în ceea ce ne priveşte, în toate domeniile vieţii. Ea oricum se va întâmpla, dar este mult mai bine să aruncăm noi ce nu ne trebuie, să echilibrăm conştient ceea ce trebuie echilibrat, decât să se facă din exterior această acţiune. Acest stellium care astăzi este activat de Lună are rolul de a ne determina să ne utilizăm corect resursele şi de a ne determina să ne evidenţiem calităţile. În acest context, şi prin devotament şi dedicare, vom obţine resursele necesare, iar situaţia materială se va stabiliza. Cât despre latura concretă, este indicat să ne concentrăm la problemele financiare, manageriale, cu toată puterea intelectuală pe care o avem în aceste zile. Chiar putem să facem bani prin intermediul eforturilor intelectuale, sau prin îmbunătăţirea tehnicilor de producere a lor.

Chiar şi pe partea emoţională este bine să ne lămurim cu noi înşine, să ne ajustăm emoţiile faţă de parte conştientă a personalităţii şi să înţelegem că tensiunile apar în momentul când suntem inhibaţi, mai ales în comunicare.

Este bine să nu ne consumăm energia nervoasă în planuri nerealiste, sau nepractice, avem o deosebită abilitate mentală, intuiţie şi imaginaţie pentru a crea altele noi, pe baze reale, care vor avea succes.

Nu vă lăsaţi cuprinşi de îngrijorare şi mai ales nu daţi dovadă de naivitate, dacă lucrurile nu vă ies înseamnă că nu a venit timpul lor.

Pentru mulţi dintre noi munca şi critica sunt refugiile acestor zile. Să nu uităm că fiind mai detaşaţi, depărtându-ne de probleme, rezolvările lor apar în faţa noastră ca un declic, fără încordare sau frustrări. Trebuie să ieşim în afara lor doar pentru puţin timp, pentru a le vedea şi judeca liberi de implicări, încercaţi şi veţi vedea ce soluţii minunate găsiţi problemelor.

Latura subtilă, ne vorbeşte despre bucuria de a descoperi că avem tot ceea ce ne este necesar în viaţă, restul dorinţelor neîmplinite sunt vanitate, orgoliu, egoism şi tot ce aduc cu ele: frustrări, mândrie, lăcomie, ură, resentimente. Adică, este bine să nu ne concentrăm atenţia doar asupra unei părţi a întregului, pentru că atunci intrăm într-un conflict real cu celelalte părţi ale lui.

Tot astăzi în jurul prânzului cuadratura dintre Soare şi Lilith este extrem de provocatoare şi ne determină să fim iritaţi, puşi pe ceartă, rănind uşor sufletul celor din jur. Se impune un autocontrol bun şi înţelegere faţă de problemele celor din jur. Deasemenea este bine să ne stăpânim izbucnirile de orgoliu şi să încercăm să ascultăm şi părerea celor din jur.  Este interesant că acest lucru se întâmplă tocmai pentru a conştientiza greşelile pe care le facem, dar mai ales pentru a înţelege care latură anume a fiinţei noastre se află în dezechilibru.

Cauza oricărui conflict uman este una simplă: fiecare parte o dez­umanizează pe cealaltă. Fiecare o vede pe cealaltă mai puţin vrednică şi mai puţin valoroasă. Atâta vreme cât fiecare dintre părţi o percepe pe cealaltă în felul acesta, chiar şi cele mai simple detalii nu pot fi negocia­te. Dar dacă fiecare parte o să se manifeste faţă de cealaltă cu o atitudi­ne plină de respect şi acceptare, chiar şi detaliile dificile vor fi rezolvate.

Nici un conflict nu este obligatoriu, şi nimeni nu este obligat să intre în contradicţii cu altcineva. Dacă se întâmplă aşa ceva, este fiindcă aşa doreşte cel care împinge lucrurile în această direcţie, sub pretextul nemulţumirii, enervării, frustrării sau a oricărui alt sentiment negativ pe care preferă să-l arunce în spinarea altcuiva. Dar o asemenea atitudine face mai mult rău decât bine dacă nu-l ajută pe om să depăşească starea de tensiune ca să găsească, la problema care a iscat tensiunea, şi soluţia care este în folosul tuturor.

 

ORA PLANETARĂ A SOARELUI

Pacea interioară este busola noastră internă. Când trăim în armonie cu cele mai înalte valori ale noastre şi cu cele mai in­time convingeri – când avem un echilibru perfect în viaţă – ne bucurăm de pace interioară. Dacă, dintr-un motiv sau altul, ne compromitem valorile, sau acţionăm împotriva ghidului nostru interior, pacea sufletească este prima care suferă.

Pacea interioară – sau armonia – este esenţială pentru performanţa maximă a tuturor grupurilor umane – de la rela­ţiile noastre cu prietenii şi cu membrii familiei, până la cele de serviciu, cu firmele sau organizaţiile în care lucrăm. Toate rela­ţiile interumane înfloresc, atunci când există armonie. Toate deprinderile, principiile morale, normele de comportament şi diplomaţia se învârt în jurul dorinţei pe care o are fiecare per­soană de a-şi asigura pacea interioară proprie, fără să deranje­ze pacea interioară a celorlalţi.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 5 BALANŢĂ

UN OM ÎNVĂŢÂNDU-I PE ELEVII SĂI ADEVĂRATA CUNOAŞTERE LĂUNTRICĂ A NOII LUMI

În viaţă, fiecare om poate fi şi învăţător, şi elev. Acela de la care ceilalţi consideră că au ceva de învăţat este un bun învăţător, chiar fără să-şi dea seama. Acela care ştie să înveţe ceva de la orice om, din orice situaţie, este un bun elev. Dacă eşti un bun elev, vei învăţa multe lucruri, şi ceilalţi vor avea ce să înveţe de la tine. Te-ai gândit vreodată dacă alţii au ce învăţa de la tine?

 

GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 19 BALANŢĂ

O BANDĂ DE TÂLHARI ÎN ASCUNZIŞ

Ceea ce este nepermis poate fi recunoscut prin faptul că se ascunde. Lucrurile cu care te jenezi faţă de ceilalţi sunt acele lucruri pe care le foloseşti greşit, şi din această cauză ai fi judecat dacă le-ai dezvălui. Tu simţi asta în adâncul tău, iar ascunderea nu este decât o soluţie temporară. Adevărata soluţie este să înveţi să vezi şi să faci lucrurile corect, fără vină, şi atunci nu vei mai fi nevoit să ascunzi ceva. Când ceea ce faci este just, nu mai are nevoie să fie ascuns.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top