Săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie 2014

Această săptămână este guvernată de Saturn şi începe cu conjuncţia dintre Lună şi Saturn din semnul Scorpionului, indicând seriozitatea şi complexitatea acestei săptămâni. Această săptămână declanşează un ciclu de transformări, semnalate de mai mult timp, acum fiind momentul trăirii lor efective. Faptul că Mercur trece în semnul Scorpionului iar Venus în semnul Balanţei face ca tot ceea ce trebuie să transformăm în acest moment să fie: agitaţia în echilibru, tensiunile în lecţii de înţeles, problemele financiare în blocaje sau frâne necesare, şi, cu cât vom schimba mai mult atitudinea cu atât rezolvările vor fi mai rapide.

Săptămâna se află sub efectul cuadraturii Soare Pluton dar şi al cuadraturii Marte Chiron, ambele aspecte determinându-ne să privim mult mai atent şi profund tot ce se întâmplă, orientându-ne doar spre acţiunile potrivite.

Este o săptămână apăsătoare, chiar prin vibraţia ei, la care se adaugă tensiunile generate de situaţii complicate, de dorinţa de a controla totul, dar şi de lipsa de comunicare, de interes faţă de ceea ce simte celălalt. În plus primim fel de fel de lecţii de viaţă şi atenţionări prin care este sancţionat comportamentul şi stilul de abordare al problemelor.

Trebuie să luăm totul în considerare şi să dăm dovadă de stăpânire de sine, să evaluăm situaţiile, momentul în care am greşit, tocmai pentru a schimba ceea ce este eronat, în următorul ciclu lunar.

De vineri Mercur este staţionar, ceea ce face ca ultimile două zile ale acestei săptămâni să fie extrem de apăsătoare, în care nu ne găsim cadenţa şi ritmul, sau pur şi simplu suntem blocaţi să ne punem în practică acţiunile.

Este frecvent sentimentul de nelinişte interioară, iar starea de nervozitate ne va domina întreaga săptămână. De aceea trebuie să facem abstracţie de nemulţumirile pe care le avem, ele sunt nefondate, cel mai bine fiind să ne folosim această nelinişte interioară pentru a studia sau a aprofunda subiecte profunde, care să ne aducă răspuns la întrebările pe care le avem.

Sentimental se poate spune că avem provocării pentru a ne clarifica, pentru a ne stabiliza. Să nu uităm că miracolele vin din iubire. Soluţiile care vin din minţi iubitoare sunt fără limite. Disponibilitatea de a iubi – de a considera că suntem egali – este esenţa ce susţine înfăptuirile tuturor miracolelor.

Nici un conflict nu este obligatoriu, şi nimeni nu este obligat să intre în contradicţii cu altcineva. Dacă se întâmplă aşa ceva, este fiindcă aşa doreşte cel care împinge lucrurile în această direcţie, sub pretextul nemulţumirii, enervării, frustrării sau a oricărui alt sentiment negativ pe care preferă să-l arunce în spinarea altcuiva. Dar o asemenea atitudine face mai mult rău decât bine dacă nu-l ajută pe om să depăşească starea de tensiune ca să găsească, la problema care a iscat tensiunea, şi soluţia care este în folosul tuturor.

Financiar, conjuncturile indică accidente financiare sau pierderea bruscă a controlului unei situaţii, aşa că cel mai potrivit este să nu acţionăm, să nu iniţiem noi investiţii. În plus, ar fi bine să nu persistăm asupra lucrurilor care nu ne reuşesc, căci toate blocajele ne atenţionează că facem ceva greşit.

Sănătate este destul de precară datorită agitaţiei nervoase. Suntem profund indispuşi, nervoşi şi reactivi. Această stare de încordare afectează sistemul imunitar în acest fel producându-se perturbări ale vitalităţii. Este recomandat să ne eliberăm de această presiune făcând cât mai multă mişcare.

Tradiţii

Miercuri, 1 octombrie, se sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului, este o zi în care ne putem ruga să primim ajutor pentru rezolvarea necazurilor vieţii, se poate citi acatistul Acoperământul maicii Domnului de mai multe ori şi aprinde lumânări de fiecare dată.

Joi, 2 octombrie, este Sfântul Ciprian, rugăciunile către acest sfânt sunt foarte puternice, mai ales împotriva farmecelor şi blestemelor, se posteşte aspru trei zile – pâine şi apă şi se fac rugăciuni şi slujbe de dezlegare. Rugăciunile către el ocrotesc şi vindecă.

 

Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat cu siguranţă să întâlnească pe stradă, mai bine spus să se intersecteze, pentru o fracţiune de secundă, cu ochii buni ai unui necunoscutcare care îţi zâmbeşte. Deobicei acest lucru se întâmplă când suntem trişti sau înfricoşaţi şi acea imagine rămâne întipărită în sufletul nostru şi pur şi simplu de multe ori ne este dor de ea. Într-o lume de oameni duri fără suflet, omul cu ochii buni iese în evidenţă ; este diferit de ceilalţi. Are o voce blândă şi chiar dacă nu l-am auzit, aşa ni-l imaginăm.Când atâta suferinţă este în jurul nostru, putem pentru o clipă să devenim omul cu ochi buni.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top