Previziuni pentru 2 octombrie 2014

De astăzi Mercur devine staţionar şi poate ne determină să ne blocăm anumite activităţi, fiind mai mult un fel de autoprotecţie la ceva ce nu este momentul să înţelegem sau să acţionăm. Putem identifica emoţiile şi amintirile cu lucrurile materiale, învăţând să renunţăm la ceea ce nu avem nevoie, sau eliberându-ne de multe poveri.

De fapt este un moment de sensibilitate extremă faţă de nevoia de schimbare personală. Va trebui să găsim soluţii să ne adaptăm făcând compromisuri constructive, chiar dacă acestea par o simplă oportunitate. Este un moment de exersare a voinţei, subtilitatea constând în a lăsa loc alternativelor.

Munca este secretul reuşitelor viitoare, ea va fi grea, dură, oferind proba rezistenţei. Aici dificultatea este cu atât mai mare cu cât ideile şi atitudinile noastre sunt mai altruiste şi umaniste, mai deschise spre valorile universale, munca grea fiind aceea de a rezista tentaţiei de a renunţa, de a abandona. Este momentul când trebuie să ne concentrăm energiile interioare către un obiectiv; odată stabilit vom beneficia de toată putere şi energia pentru a convinge şi a ne exprima.

Trebuie să luptăm cu noi înşine pentru a ne învinge lenea şi lipsa de voinţă.

Viaţa sentimentală va cunoaşte un mod mai înflăcărat de manifestare, o bucurie de a trăi, pasiuni intense, dar atenţie, tendinţa de exagerare poate aduce conflicte sau rămâneri în urmă de la treburile urgente sau cotidiene, sau, mai grav, se mai poate transforma în sentimente necontrolate.

Este indicat să înţelegem în această perioadă, în fiecare zi a ei, importanţa relaţiilor interpersonale din viaţa noastră, să le analizăm, iar cele pe care le avem de convenienţă sau din lipsa curajului de a le pune capăt, să încercăm treptat să le  eliminăm. De fapt vorbind simbolic poate semăna cu o curăţenie generală în viaţa noastră relaţională.

Odată reuşită această acţiune vor apare alte relaţii noi, în rezonanţă cu ceea ce ne-am propus să facem, aducând un aer de prospeţime şi mulţumire.

Comunicarea şi spiritul de observaţie sunt peste medie, toleranţa şi deschiderea, vor cuvintele de ordine ale acestei perioade. Modul însufleţit de a ne susţine ideile, are de această dată înţelepciune şi înţelegere faţă de problemele celor din jur.

Vom înţelege că singurul mod de a acţiona este pe cale armoniei, echilibrului şi echidistanţei, de aceea uşoara tendinţă  de a acţiona exagerat trebuie depăşită.

Sfântul Ioan al Crucii ne învaţă că de-a lungul drumului nostru spiritual nu trebuie să căutăm viziuni sau să credem poveştile despre această cale istorisite de alţii. Singurul nostru sprijin ar trebui să fie credinţa noastră, pentru că acea credinţă este clară, transparentă şi este născută cu noi. Nu poate fi confuză.

Un scriitor discuta cu un preot şi întreba cum era experienţa lui Dumnezeu. “Nu ştiu,” răspunse preotul. “Singura experienţă pe care am avut-o până acum este credinţa mea în Dumnezeu. Şi aceea e cea mai importantă.”

 

ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER

Uneori, uităm cu uşurinţă că orice om are propria sa poveste, ce ne poate motiva şi inspira, fiind suficient să-i acordăm timpul de a o împărtăşi. Ne-am deprins într-atât cu poveştile oamenilor celebri, relatate fie în cadrul ştirilor de televiziune, fie în paginile tabloidelor, încât omitem faptul că oricine, inclusiv străinul din autobuz, are o fascinantă poveste personală, cu privire la obârşia sa şi calea străbătută până în acest punct al destinului. Extrema varietate a cărărilor urmate, de la fermieri, la directori generali, de la oameni fără adăpost, la călători prin lume, este ilustrativă pentru sursa de inspiraţie şi motivaţie reprezentată de fiecare individ în parte. S-ar putea ca persoana timidă şi tăcută de la locul nostru de muncă să aibă o poveste de viaţă uluitoare şi să nutrească visuri grandioase; depinde numai de bunăvoinţa noastră şi timpul acordat pentru a o scoate la lumină.
Unii oameni călătoresc pe o cale a belşugului şi privilegiilor, în vreme ce alţii se zbat şi nu se pot bizui decât pe ei înşişi; şi totuşi, ambele categorii au poveşti personale măreţe de relatat. Fiecare persoană învaţă propriile lecţii, face alegeri şi îşi dezvoltă o perspectivă unică, pe care numai ea o poate susţine şi împărtăşi. Doi oameni cu vieţi similare vor traversa, totuşi, experienţe uşor diferite, ceea ce va avea drept rezultat formarea unor puncte de vedere distincte. Aşadar, fiecare persoană constituie un tezaur ce aşteaptă clipele explorării. Atunci când avem răbdare să adresăm întrebări şi să ascultăm, descoperim că toţi oamenii au o poveste fascinantă de relatat şi o perspectivă cu totul originală asupra faţetelor existenţei.
Având în vedere toate acestea, ni se oferă ocazia de a aborda lumea înconjurătoare, de o manieră inedită. Nu avem nici un motiv de apatie, dezinteres sau plictis, la o petrecere, sau în autobuz, ori în interacţiunea cu un străin. Atunci când păstrăm scânteia de interes şi căldura necesare pentru a determina deschiderea cuiva faţă de noi, avem în faţa noastră elementele esenţiale, ingredientele unei poveşti extraordinare. Tot ceea ce trebuie să facem este să cerem şi să întrebăm. For You

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 9 BALANŢĂ

TREI VALOROASE TABLOURI VECHI ÎNTR-O SALĂ SPECIALĂ A UNEI GALERII DE ARTĂ

Tu nu eşti doar corpul tău fizic. În fiinţa ta se îmbină 3 planuri: fizic – mental – spiritual. Ştiinţa le vede ca substanţă – inteligenţă – energie. Între acestea trebuie să existe un echilibru, o armonie deplină. Omul trebuie să se preocupe în mod echilibrat de progresul său în toate aceste planuri. În lipsa echilibrului, viaţa lui este limitată şi neîmplinită. Dar cei care caută echilibrul şi armonia acestor 3 aspecte au parte de împlinire.

 

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 17 LEU

UN COR BISERICESC DE VOLUNTARI FACE UN EVENIMENT DINTR-O REPETIŢIE

Întâlnirile cu cei care au preocupări şi idealuri similare pot fi adevărate momente de comuniune prin activitate. Multe probleme îşi găsesc rezolvarea prin consultări reciproce şi prin acţiune concertată a unui grup mare de oameni. Asemenea momente merită să fie valorificate din plin.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top