Previziuni pentru 24 octombrie 2014

Astăzi este Lună Nouă, moment în care energia noastră se află la cote minime, fiind cel mai indicat să ne interiorizăm, să reflectăm şi să ne facem planuri pentru următorul ciclu lunar.

Evenimentele ne vor determina ca interiorul nostru să se armonizeze cu exteriorizările, fiind o permanentă luptă între bine şi rău, care ne pune faţă în faţă dorinţa de confort şi starea de somn şi activităţile care au rolul de a ne împinge către evoluţia spirituală. De multe ori îşi va face prezenţa îndoiala şi lipsa de încredere sau ezitările, fiind din această cauză u n moment evolutiv delicat, căci atracţia către trecut este foarte mare. Partea bună este că avem acces să închidem uşa trecutului, chiar dacă cu preţul unor zile de încercare şi de tentaţie, pentru a avansa fără a ne mai întoarce.

Viaţa de azi este plină de agitaţie, şi ne-am obişnuit să luăm adesea decizii fără să chibzuim, sau judecând sub imperiul stresului. Când avem de luat decizii importante mai ales la momentul de Lună Nouă, cel mai bine este să ne găsim un moment de linişte, să ne retragem într-un loc unde nu suntem deranjaţi de problemele curente, şi unde ne putem detaşa de orice cerinţe imediate. Astfel, lăsând deoparte toate lucrurile care caută să ne împingă într-o direcţie sau în alta, în pace cu noi înşine, putem privi situaţia în ansamblu şi putem vedea mai limpede sensul în care trebuie să acţionăm. Chiar dacă în primele ore ale dimineţii sunteţi nemulţumiţi şi oarecum dornici de a face revoluţie în viaţa voastră, încet liniştea şi iubirea ne va cuprinde şi vă sfătuiesc să le trăiţi şi să vă bucuraţi din plin de ele, conjuncţia superioară dintre Soare şi Venus, de mâine, pregătindu-ne pace sufletească şi tihnă.

Seara încercaţi să folosiţi comunicarea pozitivă şi să vă ocupaţi de studii sau de activităţi intelectuale care să vă aducă mulţumire şi linişte.

Azi-noapte odată cu Luna Nouă din semnul Scorpionului şi a fost şi eclipsă parţială de Soare, practic astăzi resimţim, toată ziua, din plin, efectele acestei eclipse. Mesajul ei, poate fi foarte uşor înţeles din această poveste:

A fost odată un bărbat căruia i-a murit soţia, astfel încât el locuia împreună cu cele doua fete ale sale, care erau din fire foarte curioase şi inteligente. Fetele îi puneau mereu multe întrebări… la unele ştia să le răspundă, la altele nu…
Tatăl lor îşi dorea să le ofere cea mai buna educaţie, de aceea într-o zi şi-a trimis fetele să petreacă o perioadă de timp în casa unui înţelept. Acesta ştia întotdeauna să le răspundă la întrebările pe care ele le puneau.
La un moment dat una dintre ele a adus un fluture albastru pe care plănuia să-l folosească pentru a înşela înţeleptul.
– Ce vei face? o întrebă sora ei.
– O să ascund fluturele în mâinile mele şi o să întreb înţeleptul dacă e viu sau mort. Dacă va zice ca e mort, îmi voi deschide mâinile şi îl voi lăsa să zboare. Daca va zice ca e viu, îl voi strânge şi îl voi strivi. Şi astfel orice răspuns va avea, se va înşela!
Cele doua fete au mers într-o clipă la înţelept şi l-au găsit meditând.
– Am aici un fluture albastru. Spune-mi, înţeleptule, e viu sau mort?
Foarte calm, înţeleptul surâse şi îi zise:
– Depinde de tine… fiindcă e în mâinile tale!
Aşa este şi viata noastră, prezentul şi viitorul nostru. Nu trebuie să învinovăţim pe nimeni când ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu. Viaţa noastră e in mâinile noastre, ca şi fluturele albastru. De noi depinde să alegem ce vom face cu ea, iar acum alegerea este extrem de importantă, căci ne aflăm la un fel de răscruce, iar o răscruce este o cruce cu ”răs” în faţă, adică, până acum am luat-o pe ce căi ne-am dorit, jucându-ne de multe ori cu lucruri sacre, în acest moment avem de ales, şi fiecare va alege după propria lui conştiinţă şi credinţă.

 

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Când hotărâm să acţionăm, e normal să apară conflicte neaşteptate. Vom fi răniţi de acele conflicte, cu siguranţă. Rănile se vindecă; rămân ca cicatrice, şi asta este o binecuvântare. Asemenea răni rămân cu noi pentru tot restul vieţii şi ne sunt de mare ajutor. Dacă la un moment dat – pentru orice motiv – dorinţa noastră de a ne întoarce în trecut este puternică, trebuie doar să ne privim cicatricele. Cicatricele sunt semnele cătuşelor şi ne duc cu gândul la ororile închisorii – şi cu acea amintire mergem înainte.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 1 SCORPION

UN AUTOBUZ CU GEAMURI MARI, PLIN CU TURIŞTI

Viata poate fi o luptă numai pentru cine vrea să creadă asta. Dar este mai util dacă înveţi să vezi viaţa ca pe o călătorie, alături de alţii, în care ai prilejul să-i cunoşti frumuseţile şi să înveţi multe lucruri utile, la care altfel nu ai avea cum să ajungi. Cum te pregăteşti pentru această călătorie şi câte foloase ştii să tragi din ea, asta depinde de tine, şi bucuria călătoriei ar trebui să fie starea de spirit în fiecare etapă nouă de parcurs, în fiecare zi.

 

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 1 SCORPION

UN AUTOBUZ CU GEAMURI MARI, PLIN CU TURIŞTI

Viata poate fi o luptă numai pentru cine vrea să creadă asta. Dar este mai util dacă înveţi să vezi viaţa ca pe o călătorie, alături de alţii, în care ai prilejul să-i cunoşti frumuseţile şi să înveţi multe lucruri utile, la care altfel nu ai avea cum să ajungi. Cum te pregăteşti pentru această călătorie şi câte foloase ştii să tragi din ea, asta depinde de tine, şi bucuria călătoriei ar trebui să fie starea de spirit în fiecare etapă nouă de parcurs, în fiecare zi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top