Previziuni pentru săptămâna 23 – 29 noiembrie 2014

Această săptămână este guvernată de Jupiter, care se află în semnul Leului, de unde aduce generozitate şi dorinţa de expansiune. Cuvântul creştere, dezvoltare, pare să fie la ordinea zilei, mai ales pentru că şi Luna se află în creştere şi Soarele este în domiciliu lui Jupiter, fiind de fapt, în recepţie mutuală cu acesta. Se poate spune că suntem preocupaţi de felul în care suntem priviţi, de modul în care putem să ne manifestăm pentru a ne face cât mai vizibili, dar, în acelaşi timp, ne dorim să ne distrăm, să ne bucurăm.

Săptămâna începe cu o cuadratură Mercur Jupiter, care ne face destul de critici , dar într-un fel constructiv, căci ne determină să fim lucizi şi să nu acceptăm ceea ce nu ne interesează. Suntem realişti şi practic nu ne lipseşte nimic pentru a ne implica în activităţi noi, dar cu multă prudenţă şi după o analiză atentă. Se poate resimţi o deblocare în plan material, dar este nevoie de răbdare pentru a ne consolida situaţia. Egoul nostru este exacerbat, vanitatea, dorinţele personale şi orgoliu sunt cuvinte la ordinea zilei. Practic totul se învârte în jurul nostru, şi chiar credem că asta ni se cuvine. Sunt şi mari tentaţi de a frauda sau încălca legea, este o atitudine de evitat că nu va aduce nimic bun în viitor.

Apoi Mercur continuă seria aspectelor, formând o frumoasă şi importantă conjuncţie cu Saturn, miercuri, ultima în semnul Scorpionului pentru următorii 28 de ani. Ea ne aduce posibilitatea de a înţelege ce schimbări sunt necesare pentru implementarea proiectelor pe termen lung. De asemenea ne aduce profunzime în gândire şi dorinţa de a afla şi cunoaşte toate detaliile unei probleme. În aceiaşi zi, Venus se află în conjuncţie cu Ceres, care aduce posibilitatea de a ne elibera de foarte multe tensiuni materiale, prin înţelegerea schimbărilor ce trebuiesc făcute. După modul de a acorda cele două aspecte, material şi spiritual, prin echilibru, fiecare revelează inteligenţa sa, iubirea sa, voinţa sa, şi nimic nu este mai dificil. Pentru unii, tentaţia este de a se arunca în viaţa materială uitând de Viaţa Spiritului, iar pentru ceilalţi de a nu se ocupa decât de Viaţa Spiritului, uitând de viaţa materială. Există o a treia soluţie, şi ea este cea pe care fiecare trebuie să o găsească pentru el însuşi, deoarece fiecare caz este particular, iar ziua de astăzi este una în care ne putem descoperi modalităţile de a acţiona cele mai potrivite, pentru a ne afla in echilibru şi armonie cu noi înşine. La bază, bineînţeles, toate fiinţele umane posedă aceeaşi natură, aceeaşi chintesenţă, aceleaşi nevoi: au ieşit din mâinile Creatorului, din aceleaşi „ateliere”, dar gradul de evoluţie nu este acelaşi, temperamentul  nu este acelaşi, nici vocaţia  în această existenţă, iar fiecare trebuie să-şi rezolve individual problema sa fără a vrea să-şi imite vecinul. Cel care se simte împins să fondeze o familie nu poate să rezolve problema ca şi cel care preferă să rămână celibatar. Cel care are nevoie de multă activitate fizică nu poate să ducă aceeaşi viaţă ca şi cel care are un temperament meditativ, contemplativ. Fiecare are calea sa, misiunea sa şi, de aceea trebuie, întotdeauna, să ne dezvoltăm în funcţie de propria natură. Este vorba doar să putem să cântăm „partitura” dată, respectând notele, măsura, ritmul; suntem obligaţi s-o cântăm cu vocea noastră care nu seamănă, în mod sigur, cu a nimănui, dar aceasta nu are nici un fel de importanţă. Singurul lucru important este să executăm perfect „partitura”, adică să ne conformăm doar Filozofiei veridice, înţelegând Legile Universului.

Lilith – Luna Neagră, trece în semnul Fecioarei de vineri, practic făcându-ne critici şi nemulţumiţi, cu o permanentă dorinţă de a ne eschiva de răspunderi sau de responsabilităţi. Ea va sta în acest semn mai bine de 8 luni, timp în care luciditatea şi critica vor fi des utilizate.

 

Tradiţii

Marţi, 25 noiembrie, se serbează Sfânta Ecaterina, renumită pentru cunoştinţele ei în astronomie, având darul oratoriei, cunoscând limbi străine, ea este protectoarea oamenilor de ştiinţă, a femeilor nedreptăţite sau asuprite.

Miercuri, 26 noiembrie, este Sfântul Stelian, ocrotitorul  nou născuţilor, al pruncilor şi  copiilor, al familiei în general. Se spune că este şi protectorul celor care călătoresc.

În 29 noiembrie, seara, se pune la încolţit grâu, el va anunţa, în funcţie de cum creşte până la Anul nou, prosperitatea din viitorul an.

 

Dragul meu, trebuie să îţi spun ceva ce poate nu ştii. Mă gândeam cum să fac vestea asta mai uşor de primit – cum să o pictez în culori mai vivace, să adaug la acestea promisiunea Paradisului, viziuni ale Absolutului, să-ţi dau explicaţii ezoterice – dar nu merge. Respiră adânc şi pregăteşte-te. Trebuie să fii tare şi te asigur că sunt absolut sigur de ce îţi spun acum. Este o predicţie infailibilă, fără nici o îndoială. Este următoarea ’tu vei muri.’ S-ar putea să fie mâine sau peste cincisprezece ani, dar – mai devreme sau mai târziu – vei muri. Chiar dacă nu ai vrea. Chiar dacă ai alte planuri. Gândeşte cu grijă ce vei face azi. Şi mâine. Şi pentru tot restul vieţii tale.

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top