Previziuni pentru 5 februarie 2015

Astăzi Mercur, aflat în mişcare aparent retrogradă, guvernatorul zilei, reface sextilul cu Saturn şi formează conjuncţia anuală cu Vesta. Primul aspect readuce în discuţie probleme mai vechi, sau reporneşte anumite iniţiative care au fost amânate din diverse motive. Oricum cred că va aduce un nou val de dezvăluiri şi scandaluri publice şi politice, cumva, declanşând o altă criză politică şi de imagine – cu toate că aproape am devenit imuni la ceea ce se întâmplă datorită valului uriaş ce a spulberat lumea politică.

Pe de altă parte conjuncţia dintre Mercur şi Vesta este foarte importantă, ea deschide un ciclu interesant, pe de-o parte anual iar pe de alta un ciclu lung de peste 20 de ani, despre care voi scrie un articol separat. Oricum acest aspect va aduce o modificare importantă la nivelul conştiinţei umane şi este posibil şi transformări fizice ale creierului, la nivel filogenetic. Este interesant că asteroizii sunt extrem de activi în această perioadă, ei acţionează la unison, dar nu ca deobicei, completând anumite imagini ci transformând, influenţând la nivel energetic activităţile noastre, extrem de puternic. Spun acest lucru deoarece, de exemplu astăzi Ceres şi Venus sunt în sextil, Ceres este în cuadratură cu Nodurile lunare şi în acelaşi timp se pregăteşte de conjuncţia cu Pluton; Junona este împreună cu Jupiter, în secondează, iar Pallas formează un cuplu gen pârghie cu Chiron şi Neptun, în acest moment fiind focusată pe formarea septilului cu Vesta. Este un spectacol interesant, care mai degrabă seamănă cu un joc de şah fără o miză neapărată, ci doar pentru a echilibra şi transforma ceea ce trebuie.

În plus astăzi, dacă dorim putem comunica foarte bine cu divinitatea sau cu îngerii noştri păzitori, putem primi de la ei informaţii preţioase legate de felul în care să acţionăm. Totul este să le cerem sprijinul şi ne vor ajuta necondiţionat.

Dacă avem o minte organizată, putem privi viaţa şi ca pe o mare afacere în care noi suntem patronul. Dar în afacerea vieţii noastre, rezultatele nu se măsoară în bani cheltuiţi şi încasaţi, ci în fericirea pe care o generăm pentru noi şi pentru ceilalţi. Toate compartimentele vieţii noastre ar trebui să funcţioneze numai în sensul profund de a ne face fericiţi, şi nu putem fi fericiţi cu adevărat fără să-i facem şi pe alţii fericiţi, iar atunci când apare nefericirea, sau chiar falimentul, este semnul cel mai clar că ne-am administrat greşit resursele şi că trebuie să ne schimbăm strategia de viaţă.

Nu contează ce credeţi ca v-ar face mai valoroşi, găsiţi un exemplu de persoana care acţionează după aceeaşi regula – de a nu judeca. Apoi opriţi-vă din a vă judeca pe voi înşivă. Puteţi să simţiţi bucuria vieţii doar atunci  când mintea este libera de orice autoimpuneri şi judecăţi negative.

 

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Este bine să nu încercăm să ne justificăm judecăţile sau prejudecăţile, nu există nimic nobil sau justificabil în ele. Fiecare percepţie a inegalităţii necesită îndreptare şi iertare. Nu există excepţii. De aceea energia puternică pe care o resimţim în aceste zile este bine să o canalizăm pentru a realiza lucruri frumoase, a ierta şi a îndrepta lucrurile greşite.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  17 VĂRSĂTOR

UN CÂINE DE PAZĂ, APĂRÂNDU-ŞI STĂPÎNUL ŞI POSESIUNILE ACESTUIA

Există momente când trebuie să-ţi asumi răspunderea pentru a proteja valorile celor faţă de care ţi-ai declarat loialitatea. Dacă trăieşti într-un grup, eşti responsabil şi tu pentru buna funcţionare a acelui grup. Punând interesul personal înaintea interesului grupului sau comunităţii, ai toate şansele să pierzi sprijinul acelui grup, apartenenţa ta la el, şi totodată să devii izolat, fiindcă intrarea ta în orice alt grup va putea fi pusă oricând sub semnul întrebării. Este foarte important să fii loial cauzei pe care te-ai angajat să o slujeşti.

 

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 4 VĂRSĂTOR

UN VINDECATOR HINDUS

In situatiile in care solutiile logice sau metodele stiintifice clasice nu dau rezultate, pot fi de ajutor solutii neconventionale, de factura launtrica si spirituala, pentru rezolvare. De pilda, multi oameni au despre sanatate si viata o conceptie limitata la ceea ce scrie in manualele scolare, sau la ce au stiut si parintii lor, si abia atunci cand aceste solutii nu mai dau rezultate, pot ajunge sa caute si altceva. Totusi, exista o cunoastere mult mai vasta, in orice domeniu, decat ceea ce stie un om la un moment dat, si datoria lui, in fata oricarei probleme aparent insolubile, este sa caute mai departe, chiar si dincolo de limitele gandirii curente, solutia problemei.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top