Previziuni pentru 18 iulie 2015

Astăzi Venus se află în grad anaretic, practic de la noapte trecând în semnul Fecioarei. Venus a avut o mişcare extrem de rapidă în ultima perioadă ceea ce a făcut să pară că nu am avut suficient de mult timp pentru tot ce ne-am fi dorit să facem. După ce intră în semnul Fecioarei, începe să-şi încetinească mişcarea pregătindu-se pentru retrogradare, care începe din 25 iulie, cu momente ca ziua de astăzi, despre care voi vorbi, întâlnindu-ne din nou în 31 iulie şi apoi în 8 octombrie. Mi s-a părut interesant acest aspect din mai multe motive; primul şi cel mai important ar fi că ea ne determină să ne schimbăm atitudinea faţă de cine suntem fizic, ne determină să acordăm mai multă atenţie corpului nostru şi să-i înţelegem mecanismele de funcţionare. Trupurile noastre sunt asemenea unor temple vii şi ele au nevoie de toată dragostea şi îngrijirea pe care li le putem oferi. Uluitor de flexibile şi, totodată, de viguroase, ele ne îngăduie să experimentăm lumea. Dacă observăm că nu suntem într-o dispoziţie excelentă, că avem un surplus de greutate, sau că veşmintele noastre favorite nu ni se mai potrivesc, putem să optăm, astăzi, pentru o nouă formă de bunătate faţă de noi înşine.

Al doilea motiv la fel de important este acela, că din această poziţie Venus ne ajută să înţelegem care este cel mai potrivită acţiune căreia ar trebui să-i dedicăm atenţie în următoarea perioadă evolutivă, să înţelegem cât de important este să nu ne pierdem identitatea în lucruri mărunte; aici la al doilea motiv sunt multe ramificaţii: practic ar trebui să plecăm de la ideea de a ne bucura de ceea ce suntem, de ceea ce avem şi de ceea ce am realizat, să fim mândrii de toate acestea, în sufletul nostru; Apoi se poate spune că toate nemulţumirile şi frustrările din trecut, aici mp refer la un trecut complex, pot fi acum înţelese şi eliberate. Atunci când nutrim, faţă de noi înşine şi faţă de corpul nostru fizic, aceeaşi atitudine pe care am manifesta-o faţă de un tovarăş de încredere şi de bună credinţă, ne menţinem energia pură, ferind-o de gândurile negative ce ar constitui o povară şi o stavilă, în călătoria noastră. Trupurile nu ne sunt vrăjmaşe şi nu ducem nicio bătălie. În schimb, ne investim dragostea şi atenţia în îngrijirea unei creaţii minunate — noi înşine şi Sinele nostru.

Al treilea motiv este acela că Venus se află în conjuncţie cu PM dintre Soare şi Nodul Nord, de aceea tot ceea ce este legat de emoţiile noastre, de corpul nostru, de nevoile noastre naturale, are o importanţă covârşitoare, şi nu trebuie negat ci înţeles, acceptat.

În anumite momente, conştientizăm o „foame” mai profundă, ce nu poate fi satisfăcută fiziceşte. Putem să facem o nouă alegere, mai puţin vătămătoare, pentru noi înşine, în fiecare clipă, indiferent de oră, zi, săptămână sau lună. Şi, atunci când facem acea alegere, izvorâtă din şi inspirată de Dragoste, noi acţionăm dintr-un sălaş al creativităţii, în vederea ameliorării existenţelor noastre, precum şi a hrănirii şi bucurării Binelui şi Frumosului dinlăuntrul nostru; aşadar, nu este nicidecum nevoie să ne pedepsim. Din acest spaţiu sacru, putem constata, cu sinceritate, dar şi cu blândeţe, motivele subiacente poftei pentru anumite alimente. Putem recurge la medici, cu scopul de a stabili dacă trupurile noastre sunt destabilizate la un nivel mai profund, necesitând un tratament care diferă de substanţele nutritive de bază. De asemenea, putem apela la prieteni pentru sprijin şi pentru împărtăşirea călătoriei înspre vindecare, ce nu este decât un aspect al aventurii pe tărâmul fizic.

Tot astăzi avem sextilul descrescător Soare Lilith, este un aspect care ne ajută să înţelegem că nimic nu se rezolvă cu violenţă, indiferent cum se manifestă aceasta, şi că numai luminând tot ceea ce ne supără, ne înfurie, ne blochează, putem fi noi înşine mai frumoşi.

Este posibil să simţim nevoia de a risca, de a ne avânta, totul este să nu acţionăm în grabă sau în pripă şi să acordăm o atenţie deosebită presentimentelor. În general activitatea intelectuală decurge cu dificultate, deci poate este mai bine să fie amânată începerea tranzacţiilor sau a întâlnirilor, ocupându-ne mai mult de problemele cotidiene sau cele casnice, de înţelegerea propriului suflet, de trăirea unor bucurii simple.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

În următoarele treizeci de zile vă propun, dacă doriţi, să descoperiţi modalităţi de a găsi simplitatea în orice vi se întâmplă. Pe o perioada de treizeci de zile, descoperiţi căi de a deveni simpli şi veţi înţelege că toate experienţele de viaţă pe care le-aţi avut până acum se reduc doar la câteva lucruri. În următoarele treizeci de zile vă propun să faceţi o cercetare similara, pentru a descoperi drumul care oferă cea mai mică rezistenţă, în orice lucru. Aceasta vă va ajuta să dezvoltaţi un fel de a fi simplu.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  26 RAC

OASPEŢII CITESC ÎN BIBLIOTECA UNEI CASE LUXOASE

Abundenţa este mai mult decât un prilej de bucurie personală: este o ocazie de a pune şi la dispoziţia altora resursele bogate cu care am fost înzestraţi, fie că este vorba de o abundenţă materială, fie de una spirituală. Stăpânul unei resurse abundente se bucură de dreptul de a dirija după cum crede aceasta resursă, ceea ce este o mare onoare dar şi o mare responsabilitate.

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 28 SCORPION

REGELE ZÂNELOR APROPIINDU-SE DE DOMENIUL SĂU

Viaţa ta este regatul tău. Aici eşti rege şi ai puteri depline, şi totodată totul depinde de felul cum guvernezi. Zadarnic vei da vina pe alţii sau vei căuta să te aperi de inamici. Toate cauzele sunt înlăuntrul tău, în deciziile tale şi în acţiunile determinate de tine. Aminteşte-ţi mereu că nu depinzi de nimeni, dar că eşti responsabil pentru tot ceea ce faci. Şi dacă guvernezi cu înţelepciune, atunci viaţa ta poate fi cu adevărat minunată.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top