Previziuni pentru săptămâna 22 – 28 august 2015

Această săptămână este sub guvernarea Soarelui aflat în semnul Fecioarei, de aceea, ca orice săptămână guvernată de Soare, avem posibilitatea să ne preocupăm mai mult de propria persoană, la nivel sufletesc şi nu numai. Fecioara ne sprijină pentru a ne face ordine în gânduri, idei şi tot ceea ce înseamnă legătura cu concretul, de aceea este important să utilizăm această săptămână din plin şi să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor, evitând de a cădea în ispita discuţiilor contradictorii, bârfelor sau tensiunilor aparente. Vom avea mai mult simţ practic, dar va trebui să luptăm cu posesivitatea şi încăpăţânarea, eliberându-ne de sentimentalismul exagerat, mai ales în luarea deciziilor. Mulţumirea şi realizările le vom împlini prin efort constant, minuţiozitate, dar ţinând cont de intuiţii şi presentimente.

Este cel mai bun moment pentru a ne schimba modul în care privim valorile materiale, banii, puterea, deschizându-ne mai mult spre latura spirituală, în acest fel putând să înţelegem erorile referitoare la acumularea de bani.

Săptămâna începe cu refacerea cuadraturii dintre Soare şi Saturn, care nu are un efect foarte intens asupra noastră, doar că ne presează să acţionăm, să concluzionăm, să transformăm tot ceea ce am amânat de ceva timp.

Apoi avem pe Saturn, Mercur şi Lilith în grade anaretice, ele reprezintă evenimente care trebuie trăite, înţelese şi rezolvate, cu acţiunea noastră conştientă sau nu. Oricum valoarea lor este intensă, se exprimă din plin şi ne afectează aparent, rolul lor fiind de fapt eliberator.

De marţi energia se mai schimbă puţin, până atunci însă atenţie sporită, căci Lilith va trece în semnul Balanţei, aducând în prim plan, pentru aproximativ 9 luni de zile, felul în care ne exteriorizăm, fiind o perioadă de conştientizări, de acţiuni concrete legate de relaţiile noastre, de integrarea în plan social, de găsire a locului potrivit din care să ne facem înţeleşi, să fim eficienţi, dar şi de ajutor celorlalţi. Acest început poate fi oarecum brutal, abrupt, dureros de multe ori, dar necesar, căci noi răspundem mai rapid la schimbarea prin durere decât la cea naturală.

De joi Mercur trece în semnul Balanţei întâlnindu-se cu Lilith şi Nodul Nord, aspecte de conjuncţie extrem de importante, căci generează schimbările despre care vorbeam mai sus, măcar la nivel de informaţie, de decizie în atitudine, chiar dacă acestea nu se vor concretiza imediat.

Săptămâna se va încheia cu Luna Plină din semnul Fecioarei, care coincide şi co mare sărbătoare creştină, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, deobicei nu amestec astrologia cu religia, doar că această coincidenţă mă determină să afirmă, că se vor combina energii extrem de intense pentru a ne determina să fim fermi în schimbările noastre. Putem vorbi despre prezenţa apropiată a lui Dumnezeu – pe care o putem resimţi extrem de puternic în aceste zile, care este concretizată pentru noi în îngeri. Deseori această lume angelică o percepem ca pe o realitate, parte integrantă în ordinea creaţiei, ca pe o prezenţă iubitoare care ne învăluie, astfel că devine concretă şi o putem trăi ca pe o experienţă, Şi atunci nu mai putem vorbi doar de simpla credinţă în prezenţa lui Dumnezeu: ea se traduce în experienţa personală, în şi prin îngeri.

În viaţa familială sau sentimentală, unii dintre noi vor simţi o răcire a relaţiilor sau chiar conflicte, multe datorate impulsivităţii verbale sau dorinţei de a comanda sau conduce cu orice preţ, dar în schimb ele vor câştiga în profunzime, realizând relaţii durabile şi puternice, dacă se vor depăşi conflictele. Pentru alte persoane această perioadă toate aduce discuţii şi certuri, sau chiar rupturi şi separări. De fapt ne va fi testată iubire, cei care vor depăşi momentele acestea., vor avea relaţii pe care se vor putea baza, întemeind cupluri perfect sudate. Este important să înţelegem că este momentul în care putem  trecutul este strict legat de prezent, că rezolvând restanţele vom fi mult mai liberi şi puternici, putând începe un nou ciclu din viaţa noastră.

Să fim foarte atenţi la toate mesajele pe care le primim, să analizăm în profunzime toate lucrurile, să fim atenţi la toate detaliile, să ne controlăm impulsivitatea mai ales atunci când simţim că suntem nedreptăţiţi.

Este bine să nu fim pasivi, să depunem eforturi susţinute pentru a finaliza acţiunile începute sau pentru a ne urma idealurile.

Poate că această săptămână ne spune, la nivel subtil: trăieşte acum, chiar acum; apreciază şi iubeşte acum; acţionează acum, căci peste un minut ar putea fi prea târziu. Fii acum. Fii prezent. Savurează ceea ce simţi. Bucură-te de răsăritul soarelui şi apreciază măreţia spiritului care te-a trezit şi-n dimineaţa aceasta. Iubeşte perfecţiunea spiritului care te îmbrăţişează şi-n somnul din noaptea aceasta.
Adesea, evenimentele nefericite ne aduc aminte că am uitat să trăim şi să ne simţim fericiţi. Când suntem prezenţi în viaţa proprie, viaţa este prezentă în noi, de asemenea. Când ne simţim vii în clipa aceasta, clipa devine vie în noi. Şi-n clipa aceasta vie nu avem prea mult timp pentru Ego-ul nostru. Nu avem timp să ne batem capul cu întrebări aiuritoare, ori cu explicaţii sofisticate. Fiindcă atunci suntem grăbiţi să simţim, să gustăm, să fim prezenţi, să savurăm prezenţa noastră în viaţă, ca pe o prăjitură ne mai întâlnită. În clipa aceea nu ne mai îngrijorăm întrebându-ne: „ce-o fi mâine? De ce-o fi fost acel lucru ieri? Ce să fac?”. Atunci, pur şi simplu, ştim. Când suntem prezenţi, ştim ce să facem. Când suntem în clipa de acum, simţim şi adierea gândului divin atingându-ne sufletul. Devenim sensibil la orice mişcare şi intrăm în mişcarea acestui întreg, conţinut în clipă ca într-un univers infinit. Iată cum probabil mulţi dintre noi ar trebui să trăiască această săptămână, cel puţin aşa cred eu.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top