Previziuni pentru 11 noiembrie 2015

Ziua de astăzi, este ultima zi lunară, deseară fiind momentul de Lună Nouă. Luna din semnul Scorpionului, este în cădere, ea ne duce gândurile în locuri ascunse, în unghere neexplorate ale sufletului, ivind cu forță resentimente, frustrări, strigăte mute, dureri ascunse. Cumva este momentul în care avem nevoie de puțină pace, de retragere și rugăciune. Orice manifestare exterioară generează ne-neînțelegeri. Soarele este în sextil cu Jupiter, teoretic un aspect bun, practic, un aspect care generează purificări, curățări, sau nevoia de lumină acolo unde nu vedem nimic, acolo unde suntem neputincioși sau ne simțim loviți și nedreptățiți.

Măcinaţi de griji, greşind des, reparând rar, cu multe întrebări fără răspuns, oamenii se rănesc tot mai mult. Cuvintele dor, cuvintele sunt săbii sau cuțite. Produc răni care se vindecă în timp sau se anesteziază. Violenţa implică grabă şi o „soluţie” aparentă, de moment. Acestea sunt vremurile pe care le trăim, ele au ajuns la un apogeu în care fiecare trebuie să facem ceva, simțim asta dar ne temem.

Cred, că vine un anotimp în viaţa fiecăruia când se schimbă toate poveştile și acum acest timp este simultan pentru noi toți. Facem pace sau ne răzvrătim la ceea ce ni se întâmplă?! Nu trebuie să ne plângem, ci să ne îndreptăm mintea şi inima. E nevoie să ne schimbăm viaţa zilnic. Suferinţele, durerile, ameninţările de orice fel ne purifică.

Astăzi este sărbătorit Sfântul Mina, protectorul celor nedreptăţiţi, pe lângă minunile pe care le-a făcut acesta are puterea de a ne ajuta în caz de necaz, de aceea să aprindem o lumânare şi candela şi să ne rugăm pentru a sprijini şi ajuta atât pe fiecare în parte cât şi neamul românesc, aflat într-o situaţie deosebit de grea în acest moment. Se poate citi Acatistul Sfântului Mucenic Mina sau pur şi simplu o rugăciune către el

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Un discipol şi-a întrebat într-o zi maestrul: „Ce trebuie să ştiu pentru a ajunge într-o zi acolo unde îmi doresc?” „Să ştii să iei decizii bune, decizii bune, decizii bune”, răspunse maestrul. „Şi cum învăţ asta?” „Experienţă, experienţă, experienţă…”. „Şi cum câştig experienţă ?” „Decizii proaste, decizii proaste, decizii proaste…,” încheie maestrul. Aşadar Petre Ţuţea avea dreptate când afirma că experienţa nu e revelaţie, ci o acumulare de date. Se dobândeşte prin străduinţă şi determinare. E greu să înţelegi deplin sau să înveţi din cărţi ceea ce nu ai trăit pe pielea ta sau nu ai văzut cu ochii tăi . Experienţa este cel mai dur profesor, pentru că mai întâi îţi dă testul şi apoi îţi spune care era lecţia de viaţă.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  19 SCORPION

UN PAPAGAL ASCULTÂND, APOI VORBIND, REPETĂ O CONVERSAŢIE PREA MULT AUZITĂ

Viata ne învaţă foarte multe lucruri, dar multe dintre lucrurile pe care le ştim şi multe din frazele pe care le rostim sunt doar auzite de la alţii. Adesea tindem doar să repetăm ceea ce au spus alţii, bazându-ne pe experienţa lor, fără să verificăm dacă aşa şi este. Această atitudine ne ţine în colivia concepţiilor altora. Dar avem oricând la dispoziţie libertatea de a ieşi din colivie şi de a gândi liber, de a vorbi cu propriile cuvinte. Abia atunci putem spune că începem să fim noi înşine.

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 15 SCORPION

COPII JUCÂNDU-SE ÎN JURUL A CINCI MOVILE DE NISIP

Viaţa noastră începe cu copilăria. Jucându-ne, învăţăm să dobândim aspiraţii tot mai înalte. Jocul poate fi fascinant, bucuria de a participa la el poate fi mai mare decât satisfacţia de a învinge un adversar sau de a dobândi cât mai multe puncte. Dar se pare că mulţi oameni tind să rămână la stadiul de a dori doar să învingă. Aceasta face ca ei să trăiască doar pentru propria lor bucurie, şi atunci, fiindcă nu se gândesc şi la bucuria celorlalţi, societatea ajunge să fie divizată şi plină de tensiuni. Şi totuşi, orice joc poate fi jucat în aşa fel încât nimeni să nu piardă, şi toţi să se bucure de el…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top