Previziuni pentru 12 noiembrie 2015

O zi interesantă, în particular mi se pare o zi de start, de declanșare a multor acțiuni subtile, evident cu diferite conotații. Cred că ceea ce este la suprafață, ceea ce se simte, este încă o reverberație a evenimentelor anterioare, dar în adâncuri se declanșează ceva nou, poate destul de dur și rapid, dar, în acest moment fără ca noi să percepem semnalele acestei schimbări.

poate că simțim o furtună interioară, un freamăt inexplicabil, sau o depresie profundă, asta dacă simțurile ne sunt acordate la lumea subtilă din exterior. Astrologic vorbind se poate spune că avem multe aspecte importante. Cel mai semnificativ este trecerea Nodului Nord în semnul Fecioarei, care schimbă evident sensul evenimentelor – despre acest ingres voi scrie un articol separat. Oricum se schimbă ritmul, la toate nivelurile, iar corpul nostru fizic trebuie să se adapteze la asta, ceea ce va genera sensibilizarea trupului și semne ale acestuia, poate ca disfuncții sau poate ca amplificări.

Apoi odată ce trece în semnul Fecioarei Nodul Nord formează conjuncție cu Marte pe grad anaretic, ei da acesta este un aspect demn de remarcat și foarte rar, prin însăși periodicitate și ritm. El ne vorbește de fapt despre ceea ce nu vom mai putea controla și despre ceea ce este necesar să se întâmple. Aduce o conotație de fatalitate, pe care se pare că abia acum o resimțim, și din păcate doar la nivele superficiale, sau care nu sunt cele mai reprezentative. Pare o anestezie, nu înțeleg încă dacă este impusă pentru a depăși fără dureri mari etapa sau este însușită prin superficialitate. Oricum abia peste câteva luni ne vom confrunta cu ceea ce acum nu simțim.

Marte trece și el, după aceste aspecte, în semnul de exil al Balanței, li cumva ne îndreaptă atenția asupra exteriorului, probabil ca să înțelegem mai bine interiorul și profunzimea schimbărilor. De aceea este important să reflectăm la toate mesajele din exterior, să le privim cu seriozitate, ca un fel de reculuri asupra conștiinței noastre.

Mercur este în trigon cu Chiron retrograd, ce aspect interesant căci el se insinuează ca un fel de stare de bine și confort, în sensul că ne place să credem cu ușurință că înțelegem ce avem de făcut, de fapt privind doar ceea ce este simplu, ceea ce nu presupune un efort de înțelegere sau de salt spiritual. Este o comoditate confortabilă cel puțin pentru câteva săptămâni, dar foarte periculoasă, căci nu putem vedea ceea ce se va schimba și nu ne putem pregăti pentru asta. Atunci când momentul schimbării, indiferent de natura ei, va apare, ne vom simți lipsiți de sprijin și vom acționa haotic, sau fără nici o noimă.

Cred că trebuie spus, că, de fapt, oamenii comunică între ei mai mult prin credință decât prin orice altceva; de aceea într-o lume unde credința este ceva desuet, comunicarea devine greoaie sau imposibilă. Cred că ce trebuie să înțelegem acum este tocmai acest concept care ne ajută să fim o comunitate. Dacă traduc ceea ce am spus mai sus, iată când mergem la restaurant, mâncăm cu credința că mâncarea nu este otrăvită, când dormim, dormim cu credința că nu sunt scorpioni sub pernă, când se primesc bani la piață se primesc cu credința că nu sunt falși, semănăm grâu cu credința cp va încolți, școala se face bazându-ne pe credința învățăcelului în învățător, precum vedem mai mult de 80% din viața noastră pe pământ se bazează pe credință. Poate ar trebui să ne gândim măcar un minut la toate acestea și să înțelegem valoarea credinței.

suflecăm mânecile şi să începem prin a ne simplifica cât mai mult existenţa, în sens pozitiv constructiv, conştientizând că avem multe ataşamente sau dorinţe care nu ne sunt de folos.

Să ne concentrăm asupra muncii, pentru că rezultatele consecvenţei şi încrederii în propriile idealuri nu vor înceta să apară. În acelaşi timp calmul şi tactul trebuie să fie permanent prezente pentru a evita certurile şi discuţiile în contradictoriu.

În plan spiritual ar trebui să avem activitatea cea mai intensă, mai ales este important să ne definim idealurile şi să încercăm să le urmăm.

Cred că ce mai potrivită atitudine, pentru astăzi, este să fim noi înşine, renunţând la  toane sau prejudecăţi, exprimând concret ceea ce simţim.

Ca să dau un exemplu fiecare dintre noi construieşte pereţi, în spatele cărora ne izolăm, ne protejăm, ne apărăm de lumea exterioară. Conflictul sau suferinţa apare atunci când echivalăm aceşti pereţi cu redutele din război, în spatele cărora ne ascundem pentru a ataca.

Orice aspect planetar noi îl simţim diferit, particular, funcţie de harta natală a fiecăruia dintre noi, numai nuanţele sunt aceleaşi. Noi vorbim aici despre nuanţe.

Nuanţa acestei zile este de tensiune şi conflict, suntem în conflict cu sentimentele noastre dar mai ales cu puterea de acţiune justă din noi.

De aceea nu vom putea privi viitorul optimist, pentru că ne vor bloca emoţiile şi temerile.

Seara poate fi deosebit de frumoasă, avem forţa şi înţelepciunea de a transforma lucrurile şi viaţa pentru a ne simţi mai liberi şi fericiţi. Ar trebui să dedicăm întreaga seară persoanei iubite pentru a da putere şi stabilitate relaţiei.

ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER

Uneori suntem stăpâniţi de un simţământ de tristeţe pe care nu izbutim să ni-l controlăm. Ne

dăm seama că momentul magic al zilei a trecut şi noi nu am făcut nimic. Viaţa îşi ascunde atunci magia şi arta.

Trebuie să-l ascultăm pe copilul care am fost cândva şi care încă există în noi. Copilul acesta înţelege momentele magice. Putem să-i înăbuşim plânsul, dar glasul nu i-l putem reduce la tăcere. Copilul acesta care am fost cândva continuă să fie

prezent. Fericiţi fie copiii, căci a lor este împărăţia Cerurilor. Dacă nu ne naştem încă o dată, dacă nu reîncepem să privim viaţa cu inocenţa şi entuziasmul copilăriei, nu mai are nici un sens să trăim mai departe.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  20 SCORPION

O FEMEIE ÎNLĂTURÂND DOUĂ PERDELE ÎNTUNECATE CE ÎNCHID INTRAREA UNEI CĂI SACRE

Uneori, calea pe care o avem de urmat este ascunsă în spatele unor perdele. Pentru a o descoperi, trebuie să apelăm la sensibilitatea noastră lăuntrică, la intuiţie, să ascultăm de vocea inimii noastre. Poate părea greu pentru cel care s-a obişnuit să pună mereu pe primul plan raţiunea şi argumentele sau motivaţiile materiale, dar întotdeauna apar şi momente când trebuie să depăşim acest stadiu ca să mergem înainte. Viaţa nu se limitează numai la ceea ce se vede cu ochii.

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 19 FECIOARĂ

UN CONCURS DE ÎNOT

Cu toate trăirile şi emoţiile fiecărei zile, de obicei ne ducem viaţa cam la fel. Culoarele noastre de acţiune sunt destul de strict marcate, ţinta este mereu aceeaşi, efortul trebuie să fie constant. Şi totuşi, mult mai plăcut este să te scalzi liber in mare!…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top