Previziuni pentru 15 noiembrie 2015

Trebuie să ne găsim puterea de a lua oamenii şi faptele aşa cum sunt, să fim obiectivi în luarea deciziilor, să acceptăm idea că un eveniment pe care îl trăieşte un semen al tău va fi trăit într-o zi şi de tine, că poţi ajunge în aceeaşi situaţie ca şi el, deci este bine să nu judecăm oamenii ci faptele lor. Fiind foarte aproape de Luna Nouă şi în ziua guvernată de Soare, dar şi în spătămâna Soarelui, astăzi practic poate fi adevăratul moment de analiză (Luna în Fecioară ne va ajuta mult în acest sens). Fiind week-end, şi o vreme destul de saturniană, poate veţi avea timp să faceţi această reflecţie, să modificaţi sau să restructuraţi lucrurile pe care le-aţi greşit.

Dimineaţă ziua se anunţă destul de agitată, dar în acelaşi timp armonioasă, cumva invitându-ne la meditaţie.

Există totuşi o stare de nelinişte, o tendinţă de a risca, o agitaţie interioară. Poate din cauza problemelor din ultima vreme. Este o zi bună pentru a consuma aceste stări studiind, reflectând, meditând. Imaginaţia şi intuiţia sunt foarte bune, lăsaţi deoparte starea de lene care tinde să vă acapareze, cât şi apatia. Dacă vă mobilizaţi astăzi puteţi realiza lucruri remarcabile, sau pe care le amânaţi de multă vreme.

Mai ales starea de armonie, empatia şi senzitivitatea le puteţi folosi pentru a armoniza relaţiile cu familia.

Puterea şi tendinţa de a conduce, precum şi agresivitatea folosiţi-le corect, pentru că altfel vor avea consecinţe foarte adânci.

Munca în exces pentru a ne atinge scopurile, trebuie îmbinată şi cu relaxarea sau mai bine spus cu momente dedicate şi împlinirii noastre spirituale.

Este indicat să nu dăm importanţă zvonurilor, să ne stăpânim nervozitatea şi să gândim înainte de a vorbi. Alimentaţia este importantă, poate că nişte zile de post ar fi benefice pentru organism, iar impulsivitatea, mare atenţie aici, predispune la accidente.

Putem avea sentimentul că nu ne simţim la locul şi momentul potrivit, fiind destul de greu să acceptăm o disciplină sau o organizare a timpului. Vom avea frânat sentimentul exprimării de sine, având sentimentul pericolului, a nesiguranţei. Cel mai simplu mod de manifestare este retragerea în sine, refugiul în pasiuni personale.

Nu vom avea o productivitate prea mare în tot ceea ce întreprindem, şi chiar vom fi mai înceţi decât de obicei. Este bine să fim atenţi la cheltuieli, să avem grijă de buget, existând o uşoară tendinţă spre risipă.

Starea de confuzie, sau chiar de nemulţumire ne poate crea tendinţa de a ne ataşa de lucruri, situaţii sau oameni. Este un moment trecător, şi de aceea este indicat să ne păstrăm modul detaşat şi liber de a privi situaţii sau oameni.

După-amiază vom fi mai crispaţi şi ne vom exprima mai greu emoţiile, de aceea cei din jurul nostru ne vor percepe mai reci sau dezinteresaţi. Ne vom manifesta şi sentimentele de posesivitate prin gelozie, sau chiar printr-o impulsivitate nejustificată.

Să nu uităm că astăzi începe postul Crăciunului. In religia crestina, posturile reprezinta perioade in care credinciosii au ocazia sa se debaraseze de excesul de proteine animale, grasimi, glucide. Aceasta asigura o stare fizica foarte buna, permitandu-ne sa avem si o atitudine mai cumpatata şi să fim mai credincioşi. Renuntarea la placerile gastronomice este un mic act de smerenie, care reaminteste fiecaruia despre modestie, abtinere in fata tentatiilor nesanatoase. Pe de alta parte, excesul de carne in alimentatie poate creste semnificativ agresivitatea  indepartandu-ne de sentimentele de iubire, toleranta si intr-ajutorare.

Postul nu este regim alimentar. Postul schimba relatia noastra cu Dumnezeu, daca stim sa-l tinem, luptandu-ne cu propriile pofte, prin vointa. Postul Craciunului are 40 de zile, incepand la data de 15 noiembrie si se incheie pe 24 decembrie. Se lasa sec in seara zilei de 14 noiembrie (Sf. Filip);

În tradiţia românească sunt cuprinse, între 13 noiembrie şi 6 decembrie, o serie de sărbători şi obiceiuri foarte vechi cunoscute sub numele de Filipii de Toamnă. Acestea nu sunt legate de sezoanele agricole sau pastorale, ci de credinţa străveche în reînnoirea periodică a timpului. De aceea, această perioadă a fost identificată de către etnologi cu Anul Nou Dacic. Sărbătorile, dedicate animalului sacru al dacilor, lupul, au fost asimilate apoi de tradiţia creştină. Acestea încep cu ,,Ziua lupului” (13 noiembrie), Gădineţii (12-16 noiembrie), continuă cu Filipul cel Şchiop sau Ovidenia (21 noiembrie) şi se încheie cu Ziua Sfântului Andrei (30 noiembrie) şi Ziua Sfântului Nicolae (6 decembrie). Gădinet este numele divinităţii iernii, lupul, la fel cum Căluş este numele divinităţii verii, calul, celebrat la Rusalii. Filipii sunt personificări divine ale lupului. Simbolul lupului apare în numeroase tradiţii spirituale ale lumii. Atunci când este considerat divinitatea iernii şi a nopţii valorizarea sa devine pozitivă. Faptul că lupul vede noaptea îl transformă în simbol al luminii, cu caracteristici solare, de erou războinic şi strămoş mitic. Simbolistica sa are un caracter iniţiatic, dându-i lupului un rol de călăuză.)

Caracteristice acestei perioade sunt obiceiurile, actele rituale şi practicile magice de alungare a duhurilor rele, despre care se crede că încep să capete putere pe măsură  ce ziua scade. Conform credinţelor populare, în această perioadă începe de fapt iarna. Ritualurile magice ce se desfăşoară acum au rol de protecţie şi aduc încredere. Prin intermediul acestora, duhurile rele, care încep să apară la adăpostul nopţii, pot fi înlăturate cu uşurinţă.

Tradiţia populară menţionează peste 35 de sărbători dedicate lupului (conform lui I.A. Candrea în lucrarea „Iarba fiarelor”). Aceasta arată importanţa lui în tradiţia românească. Imaginea lupului apare pe multe obiecte arheologice şi este considerat simbolul sanctuarelor dacice. Steagul dacilor, balaurul cu cap de lup, este unic în lume. După N. Iorga, steagul dacic nu e „numai un simbol animalic, ci esenţa religiei strămoşeşti”.

Dacii şi-au ales ca totem lupul, cel mai feroce animal din această zonă geografică, singurul care nu poate fi îmblânzit sau dresat, prototip al războinicului înnăscut şi model de demnitate. Ei se identificau cu lupul şi se considerau Fii ai Marelui Lup Luminos – Zamolxis. Mircea Eliade este de părere că dacii se numeau ei înşişi lupi sau cei care sunt asemenea lupilor pornind de la o confrerie războinică numită dacii (lupii).

În antichitate dacii erau cunoscuţi şi sub numele Daoi (daos, în dialectul traco-frigian însemnând lup). După unii autori, acest nume se leagă de rolul dacilor ca Protectori ai Centrului Spiritual al Lumii. O tradiţie a oamenilor lupi este atestată de Herodot şi pentru neuri, locuitori străvechi ai actualului pământ românesc. Pelasgii, locuitorii din nordul Dunării de Jos, din Dacia preistorică, erau numiţi de către greci dioi şi erau consideraţi „cei mai vechi oameni de pe pământ”.

Simbolul lupului ca apărător al acestor pământuri nu se opreşte la perioada dacilor. În alte legende se spune că Sfântul Andrei a fost trimis să propovăduiască în „tărâmurile lupilor” şi că tot timpul a fost vegheat şi ajutat de către Marele Lup Alb.

 

ORA PLANETARĂ A SOARELUI

Traieste acum, chiar acum. Apreciaza si iubeste acum. Actioneaza acum, caci peste un minut ar putea fi prea tirziu. Fii acum. Fii prezent. Savureaza ceea ce simti. Bucura-te de rasaritul soarelui si apreciaza maretia spiritului care te-a trezit si-n dimineata aceasta. Iubeste perfectiunea spiritului care te imbratiseaza si-n somnul din noaptea aceasta.
Adesea, evenimentele nefericite ne aduc aminte ca am uitat sa traim si sa ne simtim fericiti. Când esti prezent in viata proprie, viata este prezenta in tine, de asemenea. Când te simti viu in clipa aceasta, clipa devine vie in tine. Si-n clipa aceasta vie nu ai prea mult timp pentru Ego-ul tau. Nu ai timp sa-ti bati capul cu intrebari aiuritoare, ori cu explicatii sofisticate. Fiindca atunci esti grabit sa simti, sa gusti, sa fii chiar acolo unde esti, sa savurezi prezenta ta in viata ca pe o prajitura nemaiintilnita. in clipa aceea nu te mai ingrijorezi: „ce-o fi miine? De ce-o fi fost acel lucru ieri? Ce sa fac?”. Atunci, pur si simplu, stii. Când esti prezent, stii ce sa faci. Când esti in clipa de acum, simti si adierea gândului divin atingându-ti sufletul. Devii sensibil la orice miscare si intri in miscarea acestui intreg, continut in clipa ca intr-un univers infinit

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  23 SCORPION

UN IEPURE METAMORFOZAT ÎNTR-O ZÂNĂ (SPIRIT AL NATURII)

Cele mai mărunte fiinţe se pot dovedi de o valoare miraculoasă. Cele mai banale lucruri din viaţa noastră pot fi sublime. Dar această transformare nu depinde atât de ele, cât de noi înşine. Dacă privim totul cu ochi obosiţi şi cu mintea sceptică, vom vedea o imagine tristă a lumii, în care nu este loc decât pentru ceea ce vrem să vedem astfel. Se spune că zeii şi zânele au dispărut în momentul când mintea oamenilor i-a negat, fiindcă omul nu ştia ce putere are la îndemână prin mintea sa. Dar azi se poate vedea cu ochiul liber câte miracole a putut produce mintea umana în tehnologie, în ştiinţă, în societate… Şi e loc de mai bine!

 

GRADUL SABIAN AL SOARELUI – 29 FECIOARĂ

UN OM DOBÂNDIND O CUNOAŞTERE SECRETĂ DIN MANUSCRISUL VECHI PE CARE-L CITEŞTE

Înţelepciunea străveche este la îndemâna tuturor, dar puţini ştiu să o descifreze. Ca să citeşti cărţi vechi, trebuie să cunoşti limbi de demult. Ca să descifrezi tainele vieţii tale de acum, trebuie să cunoşti limba sufletului tău. Oricât de multe cărţi savante ai citi, adevărul de care ai nevoie este înscris de multă vreme în inima ta. Învaţă să o asculţi în tăcere…

 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top