Previziuni pentru 21 noiembrie 2015

Astăzi suntem destul de tensionaţi în relaţiile noastre, avem dorinţa de ni se asculta ideile şi părerile, ni se pare că suntem neglijaţi, motiv pentru care încercăm să dăm cu pumnul în masă.

Cuadratura Venus Pluton, este intensă, mai ales că Venus este bine poziționată, în domiciliu.

De aceea este bine de ştiut că până la orele prânzului suntem iritaţi, tensionaţi, lipsiţi de tact şi puşi pe ceartă.

Apoi după ora 17.00 revenim la sentimente mai bune, suntem atenţi la detalii, la nevoile partenerului de viaţă, instalându-se o stare de tihnă, de mulţumire.

Soarele formează trigon cu Luna și apoi cu Vesta, aspecte care ne aduc trăiri importante la nivel de suflet. De fapt este o tendinţă de libertate, aflată deocamdată la stadiul de dorinţă, în fiecare dintre noi. Aceasta însă nu o vom putea obţine decât dacă înţelegem exact legile universului şi ne armonizăm cu el. Este vorba despre cuvinte ca vibraţii, altruism, sistem planetar, libertatea spiritului, prin eliberarea de teamă. Ele sunt un fel de cuvinte cheie ale acestei perioade.

Aceste aspecte fac să apară o stare de maturizare , ajutându-ne să conştientizăm priorităţilor esenţiale ale vieţii, oferindu-ne totodată şansa de a ne desprinde de diferite preocupări lipsite de valoare sau de obiceiuri rele. Ele amplifică  simţul valorii, respectul de sine, nobleţea, aspiraţiile spirituale. Se poate depăşi orgoliul şi vanitatea,  se amplifică tenacitatea şi cumpătarea, se poate manifesta înţelepciunea practică, simţul  organizatoric, precizia, iscusinţa în tot ceea ce ţine de aspectele practice ale vieţii.

Astăzi are loc o mare sărbătoare creştină, Intrarea în biserică a Maicii Domnului, care a fost dusă la templu de părinţii ei Ioachim şi Ana la 3 ani şi unde a stat  până la vârsta de 15 ani, în cea mai sfântă încăpere numita Sfânta Sfintelor; este cu atât mai puţin întâmplător că de astăzi se citeşte la slujba de Utrenie se cântă Catavasiile: „Hristos Se naște, slăviți-L!…” Este o sărbătoare care ne pregăteşte si pe noi sa-L lăsăm pe Hristos sa se nască tainic in noi. În popor această sărbătoare este numita Ovidenia, Obrejenia sau Vovidenia, care corespunde în Calendarul popular cu celebrarea unei năprasnice divinităţi a lupilor, Filipul cel Şchiop sau Filipul cel Mare (21 noiembrie). În noaptea de Ovidenie, când se credea că se deschide Cerul şi vorbesc animalele, se priveghea la lumina unei lumânări încolăcite, o strachină cu apa de leac. Tot atunci se făceau farmece şi descântece, se afla ursita. Pentru copiii morţi nebotezaţi şi pentru oamenii înecaţi şi morţi fără lumânare li se făceau în aceasta zi praznice şi li se împărţeau pomeni. Întrucât se credea că în noaptea de Ovidenie strigoii circulau fără oprelişte, se ungeau cu usturoi cercevelele ferestrelor, tocurile uşilor, vatra şi cuptorul care comunicau, prin horn, cu exteriorul. De la Ovidenie până la Sângiorz, femeilor le era interzis să mai spele rufele la râu.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN

Experienţele trecutului se activează foarte uşor şi ne împiedică să mergem înainte, în schimb ne aduc reacţii neaşteptate, violente, greu de controlat.

În general avem tendinţa şi imboldul că trebuie să fim purtătorii unui îndemn la acţiune, sau al unui simbol capabil să-i mobilizeze pe ceilalţi. Ideal este ca acest simbol sau imbold să fie şi unul în care credem din tot sufletul, în caz contrar riscăm să fim doar instrumente puse forţat în slujba unei cauze care de fapt nu ne atrage prea mult. Cu cât idealul nostru este mai înalt, cu atât energia transmisă celorlalţi este mai intensă, şi efectele acţiunii comune sunt mai puternice.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  29 SCORPION

UN BĂIAT GRAS TUNZÂND GAZONUL

Există în viaţa ta şi lucruri de care este bine să te ocupi tu însuţi, fără să le laşi pe seama altora. Ai prilejul să îţi faci viaţa mai frumoasă, sau să arăţi celorlalţi că poţi să ai grijă de ceea ce trăieşti. Dar nu trebuie să faci lucruri care îţi înfrumuseţează viaţa doar de ochii lumii, ci pentru că ştii că viaţa ţi-a fost dată tocmai ca să înveţi să o faci frumoasă.

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN –  7 SĂGETĂTOR

CUPIDON BĂTÂND LA UŞA UNEI INIMI OMENEŞTI

Dacă ai senzaţia că toţi în jurul tău sunt reci şi lipsiţi de afecţiune, atunci priveşte-te în oglindă: eşti tu însuţi deschis şi plin de afecţiune faţă de ceilalţi? Mulţi au impresia că trebuie să afişeze permanent o figura gravă, sobră, dură, ca să nu permită altora să devină prea apropiaţi sau prea familiari, sau ca să impună respect, dar aceasta nu face decât să-i îndepărteze tot mai mult de cei din jur, şi astfel ei îşi ridică singuri ziduri în jurul inimii lor, între care devin prizonieri. Dar fericiţi sunt cei care ştiu să deschidă uşa inimii lor!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top