Previziuni pentru 25 noiembrie 2015

Suntem chiar într-o zi mercuriană: Totul se mișcă și pare că este greu să se stabilizeze ceva, partea bună este că avem un fel de curiozitate care ne determină să descoperim multe lucruri noi, sau să cercetăm. Mercur aflat în semnul Săgetătorului formează astăzi conjuncție cu Saturn, este un aspect extrem de interesant, căci pe de-o parte Mercur și Jupiter – guvernatorul Săgetătorului – se află în recepție mutuală, ambele considerate în poziție proastă, Mercur în exil iar Jupiter în cădere. Așa că se pare că tot ceea ce avem de ordonat sau de înțeles vine mai mult ca urmare a unor influențe din exterior, cumva forțat sau obligat de conjuncturi. În acest context importanța lui Saturn crește evident, căci aduce cumva o stabilizare a frecvențelor care ne bruiază și ne permite să înțelegem ce avem de făcut, evident cu efort, de multe ori chiar fizic. Apoi Mercur formează cuadratură cu Neptun, ceea ce evident ne aduce un fel de incapacitate de a depăși ceea ce este concret, vizibil, simplu de văzut, căci acum ceea ce vedem este pe departe ceea ce este real. Numai dacă ne dezvoltăm capacitatea de a privi dincolo de aparențe, cu ochiul sufletului, vom putea descoperi realitatea.

Și, nu în ultimul rând Mercur formează sextil cu Marte și cu Ceres, poziționându-se de altfel la jumătatea distanței dintre cele două, în acest fel dându-ne și soluția pentru ca acțiunile noastre să fie productive. Este nevoie de multă credință pentru a desluși adevărul, dar și pentru a întrevede direcția constructivă și eficientă în acțiunile noastre. Asta presupune să ne selectăm relațiile, să ne descoperim cel mai bun sol în care să ne plantăm, dezvoltăm și să ne creștem ideile și acțiunile. Pe moment pare greu plauzibil ceea ce am spus, de aceea avem nevoie de credință și încredere.

Tot astăzi Marte formează trigonul cu Ceres despre care vorbeam mai sus și Luna este în perioada de fără direcție întreaga zi – dar exaltată și puternică la nivel de intuiție – mai exact până la ora 19.30, când trece în semnul Gemenilor și se pregătește de opoziția cu Soarele și momentul de Lună Plină de la ora 0.44. Despre Luna Plină am scris un articol care poate fi citit pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-plina-din-25-noiembrie-2015.

Este remarcabil faptul că fiecare poate înțelege astăzi că viaţa pe pământ este ca o scenă pe care fiecare îmbracă un costum şi joacă un rol din dorinţa de a oferi un spectacol cât mai reuşit, de a-şi crea o imagine cât mai frumoasă şi mai demnă de admiraţie, o evoluţie cât mai eficientă. Adesea ne jucăm, în viaţa noastră, unii cu alţii, dar dincolo de acest joc există numai pace. De aceea, tot ce se întâmplă merită privit cu înţelepciune şi detaşare, astfel încât la sfârşitul piesei, când ne scoatem măştile, să nu avem nici un fel de resentimente unii faţă de alţii, fiindcă de fapt resentimentele sunt împotriva noastră, nu a altora.

Astăzi este un astfel de moment, ar fi frumos să-l celebrăm în linişte şi cu iubire.

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

Unele zile din săptămână trec fără să fi primit nici un gest de afecţiune din partea cuiva. Asemenea perioade sunt dificile; când bunătatea umană pare să fi dispărut, când viaţa pare să fie doar supravieţuire.

Trebuie să examinăm calea noastră. Trebuie să reaprindem flacăra, şi să încercăm să luminăm viaţa noastră care pare o cameră întunecoasă. Când auzim focul trosnind şi lemnele arzând şi când citim istoria pe care ne-o povestesc flăcările, speranţa se întoarce în noi. Dacă suntem în stare să iubim, vom fi în stare şi să fim iubiţi. E doar o chestiune de timp.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –  3 SĂGETĂTOR

DOI OAMENI JUCÂND ŞAH

Este util să ştii să evaluezi consecinţele acţiunilor tale. Dacă acţionezi pripit, fără chibzuinţă şi fără a lua în considerare situaţia şi din punctul de vedere al celuilalt, adesea ai toate şansele să pierzi sau să greşeşti pueril. Jocul vieţii poate fi jucat şi fără ca unul să câştige şi altul să piardă, şi mai important este să-ţi faci prieteni decât să învingi atunci când victoria nu-ţi aduce, de fapt, nimic.

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR –  9 SĂGETĂTOR

O MAMA ÎŞI CONDUCE COPILAŞUL, PAS CU PAS, ÎN SUS PE TREPTE

Cineva trebuie să ştie să-i ajute şi pe cei mai puţin experimentaţi. Aşa cum fiecare om a fost ajutat, din primii săi ani, să descopere tainele vieţii şi să meargă pe picioarele sale, la fel fiecare este dator să-i ajute pe alţii atunci când li se oferă ocazia. Iar cei care au nevoie de ajutor ar trebui să ştie că există, întotdeauna, cineva de la care pot cere acel ajutor. Trebuie doar să-l caute.

ASPECTELE ZILEI

Mercur formează o conjuncţie cu Saturn în Săgetător

Trebuie să ştim să rezolvăm la timp şi corect problemele care apar, pentru a evita situaţiile furtunoase din viaţa noastră. Este un moment în care spiritul de organizare, gândirea profundă, realistă, disciplina, ne poate aduce un succes sigur, chiar dacă mai lent, sau cu rezultate viitoare. Este bine să reflectăm profund la greşelile pe care le-am repetat de-a lungul vieţii, şi cu toată sinceritatea, să încercăm să le eliminăm prin recunoaşterea, acceptarea şi … uitarea lor. Este o zi perfectă pentru a construi  şi proiecta deciziile cu bătaie lungă. Este bine să ne punem mintea şi gândirea în slujba maturităţii spiritului.

Toate acţiunile noastre, dacă sunt corect orientate şi bine administrate şi gândite se pot concretiza prin frumoase reuşite materiale, sau prin îmbunătăţirea situaţiei financiare.

Nu trebuie să căutăm expansiune în domenii noi, ci trebuie să ne concentrăm atenţia asupra celor deja începute, să ne concentrăm atenţia acolo unde ne simţim siguri şi stăpâni pe situaţie. Saturn este cel care aduce nota  de tradiţionalism şi concentrarea asupra proriul nostru centru.

Mercur în Săgetător în cuadratură cu Neptun retrograd în Peşti

Acest aspect se referă în primul rând la rolurile pe care noi le avem în societate, la relaţiile cu prietenii sau cu cei aflaţi în anturajul nostru.

Probabil că va fi un moment de câteva zile când ne va fi dificil să ne integrăm în activităţile sociale, sau să participăm în exterior în mod creativ. De fapt poate fi asemuit cu un moment de retragere necesar implantării unui nou germen. Noi avem puterea să adăugăm constant imagini noi viziunii noastre creative. Este un proces constant de acumulare şi sinteză care funcţionează în cadrul umanităţii.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top