Anul 2016

Nu am scris de două săptămâni, era cumva necesară o pauză pentru a-mi restructura ideile și informațiile. Din punctul meu de vedere s-a încheiat un an greu, un an cu mult zbucium, renunțări, pierderi  și revizuiri, acceptări. Cumva era nevoie pentru fiecare să-și tragă sufletul și să lase totul să se așeze, să se structureze, în idei noi. Personal, acum le am și îmi cer scuze dacă am dispărut fără să dau vreun semn atâta vreme. De fapt una dintre ele o reprezintă și Jurnalul viitorului, care este un nou mod de abordare al timpului.

Cred că noțiunea de timp ar trebui prima restructurată. Noi ne-am raportat permanent la timp ca o cantitate, de fapt el reprezintă o calitate, el dă o valoare la tot ceea ce facem și gândim. De ce este prima noțiune de restructurat, păi pentru că fiecare a simțit din ce în ce mai acut lipsa lui. De fapt el există, este la fel, doar că noi trebuie să ne schimbăm percepția față de el. Apoi timpul ar trebui să aibă și sensul de durată, asta poate ajută la eliberarea de fel de fel de teorii care circulă legate de cauzele modificării timpului. Distonanțele care au apărut în ultimii ani se datorează tocmai faptului că am pierdut noțiunea de calitate, că am intrat în jocurile și timpurile cantitative ale altor persoane. Pentru a avea o corectă utilizare a timpului, ar trebui să avem o corectă reprezentare de sine. Si cred că acesta va fi cumva lait motivul anului 2016. Timpul nu mai trebuie să ni-l administreze nimeni ci doar înșine, evident acordându-ne și la timpul celorlalți. Doar că este nevoie de concentrare și atenție pentru a-l utiliza calitativ. Din acest punct de vedere Jurnalul viitorului ne provoacă să ne planificăm acțiunile în funcție de parametrii calitativi spirituali, dar și de condițiile generate de fluxurile energetice spațiale, dacă le pot numi așa. Poate părea dificil la început, dar odată descoperită această tehnică vom fi mult mai liberi și mai împliniți sufletește, o condiție necesară pentru a ne putea adapta anului 2016. Dacă revin la noțiunea de durată, aici este un mod de abordare interesantă, căci durata presupune diferența între două momente punctuale, ea aducând în discuție și noțiunea de eficiență rezultată prin suprapunerea a două calități spirituale (am vorbit pe larg despre ele în Jurnalul viitorului): Fermitate și Claritate. Toate acestea ar trebui să ne elibereze de frica față de timp și de frica că nu putem realiza ceea ce trebuie sau ne-am propus.

Anul 2016, are evident o cu totul altă vibrație, nu știu dacă este mai ușor, dar cu siguranță va fi extrem de provocator. El ne va determina să ne construim viața după noi principii, să ne confruntăm cu proprii demoni, ceea ce înseamnă că acceptăm că ei există și că nu ne ajută să evoluăm. Din această perspectivă el se împarte în două etape, prima este până la echinocțiu de primăvară, până când încă mai suntem sub guvernarea Soarelui, adică trebuind să ne calibrăm personalitatea și să ne regăsim valorile personale, sau să le descoperim, să le aplicăm cât mai curajos cu putință. După 20 martie 2016, Marte preia conducerea iar energia lui va fi deosebit de radicală și tranșantă, greu de prevăzut sau controlat. Anul nou astrologic, începe pe perioada de Lună fără direcție, ceea ce ne sugerează că nu avem controlul asupra evenimentelor din exterior, căci ele sunt coordonate la nivel global, având ca scop evoluția omenirii. Trebuie subliniat că Marte se află în semnul Săgetătorului, iar energia pe  care o va transmite fiind aceea prin care să ne putem exprima aspirațiile, idealurile, să ne putem implica intens în realizarea visului personal. El este în conjuncție în formare cu Saturn staționar retrograd, aspectul exact producându-se abia la sfârșitul lunii august,  perioadă de timp lungă – 5 luni –  cu acțiuni extreme, directe și foarte exacte. Acest aspect de conjuncție îndelungată și de colaborare între Marte și Saturn, este, din punctul meu de vedere aspectul cel mai interesant al acestui an, căci el declanșează evenimente transformatoare, de multe ori de o duritate extremă. Reacția fizică la acest aspect este de devitalizare și epuizare maximă, mai ales dacă nu suntem corect orientați sau conectați. Acest aspect îl voi trata pe larg într-un articol separat. Trebuie subliniat și faptul că Marte ne aduce semnale de la jumătatea lunii februarie cu ce anume avem de eliminat și transformat, de renunțat și curățat. Practic aceasta va fi o perioadă interesantă – ultima jumătatea a lunii februarie – tocmai pentru că putem singuri să ne facem curățenie în viață, prin voința personală și cu credința că pe un loc rămas liber, curățat, Dumnezeu va planta ceva extrem de valoros.

În perioada solstițiului de primăvară, concomitent cu intensa colaborare dintre Marte și Saturn, apare conjuncția dintre Chiron și Nodul Sud, un moment deosebit de important căci el ne va aduce eliberarea de karmă, vindecare sufletească și implicit schimbarea unor mecanisme spirituale importante, prin care karma nu va mai fi ceva de plătit ci un mecanism de evoluție, de însușire și înțelegere a unor valori spirituale. Și acest aspect este deosebit de important, căci va genera conștientizări și salturi spirituale importante pentru foarte multe persoane, dar poate aduce și situații dureroase pentru acei care nu înțeleg să pășească pe calea care se deschide fiecăruia dintre noi.

Din 21 mai Lilith va trece în semnul Scorpionului, o poziție extrem de interesantă, ea va declanșa evenimente extrem de subtile, prin care se eliberează energii blocate, frustrări și tensiuni interioare, totul fiind să acceptăm ca acestea să se întâmple, să nu ne opunem, să fim lucizi și fermi în acest proces de purificare profundă, și pe extrem de multe niveluri. Simultan, pe o altă direcție, este provocată apariția unor forme traductibile prin termenul legitimitate, însoțite de nevoia lor stringentă de manifestare. Acestea sunt aplicabile atât în cazul concret, al oamenilor, cât și în cazuri abstracte precum teorii, sisteme de gândire etc.

Atmosfera generală a acestui an va avea această notă de acțiune transformatoare, cu rezultatele concrete ne vom întâlni abia la finele lui 2016, când vor fi fost făcute toate schimbările.

”În perioada în care călătorul  practica meditaţia Zen , într-o zi  maestrul său merse  în  dojo ( locul unde se reunesc discipolii), şi se întoarse cu un beţişor  de bambus. Unii din elevi lui – cei care nu reuşiseră să se concentreze bine – ridicară mâna. Maestrul se apropie de fiecare şi dădu câte trei lovituri cu beţişorul pe fiecare umăr. Când novicele văzu aceasta pentru întâia oară, o consideră un gest medieval. Mai târziu, înţelese că deseori e necesar să transferăm suferinţa spirituală în cea fizică pentru a înţelege răul pe care-l creează. Pe drumul către Santiago, învăţase un exerciţiu care consta în tăierea  pielii degetului mare cu unghia arătătorului ori de câte ori avea gânduri critice despre sine. Teribilele consecinţe ale gândurilor negative sunt simţite cu mult timp după. Dar permiţând unor asemenea gânduri să se manifeste ca durere fizică, suntem în stare să înţelegem răul pe care-l cauzează. Şi atunci suntem în stare să le alungăm.” PAULO COELHO

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top