Previziuni pentru 8 februarie 2016

Suntem în ziua guvernată de Lună, în săptămâna Lunii și la momentul de Lună Nouă din semnul Vărsătorului, care pentru chinezi semnifică începutul unui nou an, și anume cel al Maimuței. Despre acest aspect o să scriu un articol mai pe larg. Pe scurt este o zi interesantă care ne pregătește de deschiderea unui ciclu lunar dar și al unuia anual. Ciclul lunar care va începe după-amiază, aduce necesitatea unor momente de alegeri importante. Fiecare dintre noi le va face în funcție de harta personală și de destinul său, dar, momentul oricum este subtil și extrem de valoros. De fiecare dată când se formează Luna Nouă din semnul Vărsătorului, Soarele este în exil, practic este ca și cum fiecare trebuie să-și facă lumină în propria viață, să reglementeze situații importante, să se implice efectiv în viața lui. Este un moment de aparent întuneric, este ca un fel de noapte întunecată, în care numai credința ne poate ghida, dar calea pe care o arată este reală. Uneori, în viaţă, apar momente când trebuie să mergem înainte prin întuneric, prin neprevăzut, asumându-ne riscul, dar cu încrederea că drumul ales ne va conduce către lumină. Să nu uităm că noi am ales acest drum, şi atunci trebuie să ne asumăm răspunderea lui şi să mergem până la capăt. Nici un drum nu este lipsit de obstacole, de încercări, şi ele ne dau prilejul să învăţăm să le depăşim fără să aşteptăm ca alţii să le rezolve pentru noi.

Luna în semnul Vărsătorului este extrem de interesantă, ea se află în inconjuncție față de semnul ei tradițional, astăzi chiar în sextil cu Uranus, guvernatorul semnului, în cuadratură cu exaltarea ei și într-un fel de încheiere a unei perioade particulare, în care ne pregătește pentru o purificare a inconștientului, dar și pentru eliminarea unor emoții lipsite de sens. De aceea mesajele acestei Luni Noi sunt pe termen lung, căci ne pregătește pentru ciclul astrologic care începe în luna aprilie, odată cu intrarea Soarelui în semnul Berbecului. orice început necesită o pregătire, la această Lună Nouă de fiecare dată ne este dezvoltată credința și sunt eliberate orgolii și vanități lipsite de sens, fiecăruia dintre noi. Este primul pas pentru un nou început, al doilea va urma la Luna Nouă din semnul Peștilor. Uneori comentariile celor din jur ne atrag atenţia asupra unui detaliu interesant, alteori ne derutează…sau alteori este pur şi simplu evident. Dar putem învăţa să fim atenţi la esenţa evenimentelor. Întotdeauna înainte ca ceva să se schimbe radical în viaţa noastră apar momente de umbră, de întuneric, de nemulţumire, un motiv pentru a sta în linişte, a medita şi a ne pregăti să începem ceva nou, curăţaţi de resentimente.

Energia noastră fizică este la limita inferioară, de aceea nu sunt indicate eforturile, excesele și nici măcar activitățile fizice importante. În schimb primim numeroase informații la nivel subtil, suntem receptivi și ascultăm cu mare ușurință vocea interioară dar și vocea inimii. Putem scrie, putem să ne rugăm, căci este o zi în care se pot planta semințele viitorului.

Totul se referă la senzaţia că trebuie să ieşim din starea de neputinţă în care ne aflăm, chiar dacă totul aparent pare blocat sau închis. Adesea, cel mai bun răspuns la o întrebare sau cea mai bună soluţie la o problemă se dovedeşte a fi la îndemâna noastră, în elementul cel mai simplu, mai modest şi mai inocent. Lecţia acestei Luni Noi este a cea de a nu subestima puterea simplităţii. Lucrurile nu sunt ce par a fi, iar cu siguranţă ele nu sunt definitive.

ORA PLANETARĂ A LUNII

Această lume păstrează încă multe taine pe care majoritatea oamenilor le lasă pe seama cercetătorilor, sau pur şi simplu le ignoră. Ştiinţa are limitele ei, pe care le depăşeşte treptat, cu fiecare descoperire omenirea trecând la un nou nivel de înţelegere a realităţii. Aceia care consideră că deja ştiu totul, se condamnă singuri la a nu mai putea accepta şi folosi noile descoperiri. Dar şi în viaţa fiecăruia există lucruri care pot ajunge, la un moment dat, să-şi dezvăluie valoarea în mod surprinzător. Şi aici este nevoie de aceeaşi deschidere pentru a percepe adevărurile care au fost ascunse.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top