Previziuni pentru 16 mai 2016

Avem o zi interesantă și plină de aspecte, cel mai important este trigonul Venus Nodul Nord, aspect care ne ajută să ne implicăm cu succes în toate activitățile care ne reprezintă, care ne pun în valoare și ne susțin financiar. Secretul este ca ele să facă parte din Destinul personal. Oricum astăzi șansele par să fie de partea noastră, așa că ne putem ocupa de rezolvarea unor probleme importante.

Apoi se reface cuadratura dintre Marte retrograd și Pallas, este un aspect care ne împiedică să derulăm acele activități care ne afectează imaginea sau ne sunt dăunătoare din punct de vedere subtil. Spun acest lucru căci ne este greu să înțelegem asta, resimțim aspectul mai mult ca pe o nedreptate, abia peste câteva luni vom înțelege de ce am fost blocați, așa că este important să aprofundăm ceea ce se află la baza acestor activități pe moment dificil de dus la bun sfârșit; trebuie să subliniez că față de acestea am mai avut semnale că nu ne aflăm pe direcția corectă și prin noiembrie 2015, doar că atunci le priveam dintr-o altă perspectivă, în sensul unor asocieri greșit executate.

Apoi astăzi la ora 12.22, se formează trigonul crescător Soare Lună care ne ajută să ne dezvoltăm inițiativele, să ne preocupăm de activitățile cotidiene, practice, concrete, cu maxim de eficiență. În plus ne putem ocupa de sănătatea noastră dar și de micile activități colaterale, sau paralele prin care ne bucurăm sufletul. După acest moment Luna intră în perioada de fără direcție, și suntem oarecum lipsiți de chef sau mai comozi și inerți. De aceea în prima parte a zilei trebuie să acționăm în forță și cu insistență.

Vesta se află la grad anaretic în semnul Taurului, pe care-l va părăsi deseară la ora 21.26, de aceea este posibil ca starea noastră spirituală să fie destul de afectată din cauza preocupărilor strict materiale. Este un stare interioară de neliniște și ne-ncredere care ne împiedică, dacă nu facem un efort de voință, să acționăm și să folosim aspectele benefice de astăzi, pentru a rezolva ceea ce este important și actual, cu maxim de eficiență.

De aceea, mai ales acum, când suntem implicaţi direct într-o situaţie, viziunea noastră asupra ei poate să fie limitată de propria poziţie şi de propriile trăiri. Trebuie să învăţăm să ne ridicăm mai presus de acea situaţie ca să o vedem în ansamblul ei, detaşat de conjuncturi şi de consecinţe, şi astfel vom putea să luăm cele mai bune decizii pentru rezolvarea ei. Chiar dacă unii ar putea să ne acuze că suntem cu capul în nori sau rupţi de situaţie, cel mai bun mijloc de a analiza obiectiv un lucru este să-l privim din afara lui, şi din cât mai multe puncte de vedere diferite, cu o minte deschisă.

Căutam finaluri fericite, atingerea de rezultate care să aducă bucurie, prosperitate, abundenţă, dragoste şi pace. Tot ce ne dorim este, aşa cum am citit în basme, “să trăim fericiţi până la adânci bătrâneţe”. Câteodată, finalul fericit pe care îl cerem nu ne face fericiţi. De fapt, s-ar putea să ne facă să ne simţim mai rău decât până atunci. Trebuie să trecem printr-o astfel de experienţă pentru ca să realizăm că finalurile fericite nu sunt întotdeauna fericite şi că binecuvântarea se poate afla tocmai în a nu obţine ceea ce dorim. Şi asta este o lecţie pe care o avem de învăţat, una care are de-a face cu ataşamentul nostru faţă de final. Dorim un final fericit sau dorim un final care să ne satisfacă ataşamentele?

ORA PLANETARĂ A LUNII

Dacă omul este o trestie gânditoare, conform dictonului consacrat, omenirea este pe cale să devină o reţea gânditoare, iar acest proces ne obligă mai mult ca niciodată să reflectăm la buna funcţionare a sistemului pe care se bazează: comuni­carea.

La fel cum există sisteme precum cel circulator, respirator sau nervos care asigură buna funcţionare a vieţii interne a or­ganismului uman, tot astfel ne putem imagina existenţa unui sistem însărcinat cu buna funcţionare a acestui corp colectiv care este într-o oarecare măsură organismul exterior al omu­lui integrat în societate — un sistem constituit din legi care, în măsura în care sunt cunoscute şi aplicate, asigură echilibrul grupului şi, prin extensie, al speciei sau, dimpotrivă, îl desta­bilizează. Acest sistem este comunicarea.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 26 TAUR

UN SPANIOL CÂNTÂND O SERENADĂ SENIORITEI SALE

Se spune că muzica înmoaie sufletele, le face mai sensibile, şi aşa este dacă observăm că, sub efectul muzicii, personaje de obicei rigide devin brusc mai sensibile, mai atente la ceea ce este în jur, şi pot chiar să îşi depăşească propriile limite. Nu degeaba muzica este folosită din vremuri străvechi în incantaţii magice şi ritualuri religioase. Puterea ei de a influenţa sufletele este enormă, şi fiecare trebuie să-şi aleagă o muzică pe măsură idealurilor sale.

GRADUL SABIAN AL LUNII – 23 FECIOARĂ

UN DRESOR DE LEI INTRĂ NEÎNFRICAT ÎN ARENA CIRCULUI

Când viaţa te pune în situaţii dificile sau critice, imaginează-ţi că eşti dator să treci o încercare. Ca să controlezi situaţia, forţa brută nu îţi este de folos, şi trebuie să-ţi foloseşti înţelepciunea şi ştiinţa. Numai cu calm şi luciditate poţi găsi cele mai bune soluţii. Educă-te în aşa fel încât să nu-ţi pierzi cumpătul nici în momentele grele, şi să le înfrunţi cu curaj şi agerime.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top