Previziuni pentru 30 august 2016

Astăzi se sărbătoreşte Sfântul Alexandru, deci ”La mulţi ani” celor care îi poartă numele!

Marte are un rol important în aceste zile, căci are toată energia necesară pentru a declanșa mecanisme prin care se pun în practică acțiuni importante datorită cărora putem să ne eliberăm de blocajele trecutului și să pornim pe calea destinului. Este foarte interesant, căci acest aspect de cuadratură a lui Marte cu Nodurile lunare, care are loc odată la aproximativ 2 ani, de această dată ne ajută să înțelegem cu să ne ordonăm viața, într-un ritm constant, ce anume dificultăți avem legate de capacitatea de a ne genera starea de sănătate, și cum să înțelegem relațiile cu ceilalți dintr-o perspectivă spirituală. Marte în apropierea lui Saturn, încă, ne ajută să înţelegem astăzi şi să descoperim ceea ce nu am văzut sau înţeles până acum, este o perioadă de schimbări profunde cât şi de transformări subtile atât a mentalităţilor cât şi a concepţiilor. Poate pare de numeroase ori dureros acest lucru sau chiar umilitor, dar lecţiile pe care le trăim ar trebui să fie extraordinar de frumoase.

Acest aspect conferă ne ridică spiritului de observaţie, ne creşte starea de înţelepciune şi facilitează apariţia unor idei inspirate, geniale. În plus face posibilă maturizarea interioară prin înţelegerea corectă şi profundă a responsabilităţilor pe care le avem şi, câteodată,  trezeşte altruismul. Este posibilă atingerea stării de liniştire interioară şi calm profund în sfera mentală, amplificând puterea de concentrare, aducând o gândire practică, obiectivitate şi punctualitate.

Mercur intră de astăzi în mișcarea aparent retrogradă, de la gradul anaretic 29 Fecioară, un aspect extrem de interesant despre care voi vorbi într-un articol separat. Fiind staționar, poate ne va fi dificil să înțelegem anumite situații, și este bine să nu forțăm acțiunile blocate, căci nu putem vedea complexitatea și realitatea problemelor, deoarece suntem focusați pe gândirea punctuală. Luna este în scădere, de astăzi numai este vizibilă pe cer, în plus ea este în cuadratură cu Lilith, ceea ce ne face destul de irascibili sau chiar agitați și lipsiți de tact când suntem atinși în orgoliu. Este important să fim atenți la mesajele din jur fără să ripostăm căci este foarte posibil să declanșăm tensiuni greu de aplanat apoi.

Mulţi dintre noi vor încerca să aprofundeze semnificaţiile propriului trecut, realizările, fiind cumva dependenţi de valorile tradiţionale şi de beneficiile materiale.

Complexele emoţionale vor fi destul de frecvente, dar trebuie investigate şi înfrânte, mai ales prin retragere interioară, prin momente de izolare.

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE

Ca sa să acorzi atenţie unei persoane sau unei situaţii, trebuie să fii prezent pentru tine însuţi, pentru cealaltă persoană, cât şi pentru situaţia respectivă. Ca să fii prezent, nu poţi avea un program numai al tău.

Dacă te aştepţi la ceva de la tine însuţi, de la altul sau de la o situ­aţie în general, nu poţi fi pe deplin atent în acel moment. Capacitatea ta de a fi atent depinde de faptul că ai sau nu o minte deschisă, o minte li­beră de judecăţi şi de aşteptări.

La fel de important este să ai o inimă deschisă, ceea ce necesită compasiune pentru tine însuţi şi pentru alţii, cât şi iertare pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut. A avea o inimă deschisă înseamnă a-i aborda pe alţii ca pe nişte egali şi a căuta condiţii propice comunicării pentru ca să ajungeţi la apropiere şi comuniune.

Uşa către iubire se deschide şi se închide în măsura în care îţi des­chizi şi îţi închizi mintea şi inima.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 8 FECIOARĂ

O FATĂ IA PRIMA EI LECŢIE DE DANS

Intră cu curaj în experienţele noi. Învaţă din situaţiile inedite şi ai încredere în puterea ta de a progresa, chiar dacă începutul pare dificil. Aptitudinile tale native merită să fie şlefuite, şi nu trebuie să te descurajezi dacă nu ajungi din prima încercare la performanţele dorite. Ceea ce admiri sincer la alţii, vei dobândi tu însuţi, dar este nevoie de răbdare şi consecvenţă.

GRADUL SABIAN A LUI MARTE – 13 SĂGETĂTOR

TRECUTUL UNEI VĂDUVE ESTE ADUS LA LUMINĂ

Uneori trecutul ne ajunge din urmă, şi ne arată celorlalţi într-o lumină diferită de ceea ce se poate vedea în prezent. Acesta poate fi un semnal că mai există încă probleme de rezolvat, legate de acel trecut, sau că în acel trecut există resurse încă nevalorificate. Mulţi oameni păstrează din trecut doar amintirile urâte şi resentimente faţă de ce a fost mai greu, dar aceasta nu îi ajută prea mult în prezent, ci dimpotrivă, mai mult le face rău. Experienţa acumulată în viaţă trebuie folosită pentru a ne face viaţa mai frumoasă, iar abilitatea de a folosi în mod pozitiv experienţa anilor trecuţi mai este numită şi „înţelepciune”.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top