Previziuni pentru 2 februarie 2017

Mercur este extrem de activ și astăzi, el generează mișcări, agitație și tensiuni, mai ales că se află în cuadratură cu Jupiter. Acest aspect este destul de dur, el ne sugerează soluții, ne indică cam cu forța ce este drept, niște idei, toate constructive, necesare pentru proiecte importante și pe termen lung. Luna este în conjuncție cu Uranus, ceea ce va amplifica mult reacțiile noastre emoționale, fiind necesar să ne gândim de două ori înainte de a reacționa. Deasemenea este indicat să fim cât se poate de liniștiți în ceea ce privește comunicarea, tactul fiind cea mai potrivită atitudine, dacă suntem așa, ziua se poate caracteriza prin multă luciditate şi chiar o claritate tăioasă, prin care avem brusc înţelegerea unor fapte, idei sau acţiuni. Luna din semnul Berbecului, este în cuadratură cu Mercur și în opoziție cu Jupiter, clar că ne inflamăm la cea mai mică minciună sau nedreptate, dar asta nu va rezolva nimic. Ce-ar fi să folosim energia care îl determină /obligă pe Mercur, mai degrabă să fie analitic şi destul de critic, sever cu greşelile prosteşti, dar, în acelaşi timp rolul fiecăruia dintre noi nu este de a-i judeca pe cei care greşesc ci de a-i ajuta pe cei care au nevoie. Nu este suficient că exista instituţii administrative sau de caritate care ajută când este nevoie: într-o comunitate reală, fiecare trebuie să pună umărul şi să dea o mână de ajutor pentru ca nimeni să nu sufere. Altfel, egoismul individului îl va pune într-o stare de izolare în care el însuşi va cere să fie ajutat fără să ajute, ceea ce înseamnă dezechilibru şi îi va aduce o viaţă nefericită.

Din punct de vedere astral astăzi sunt aspecte care ne vor determina să medităm mai mult la sufletul nostru, determinându-ne să înţelegem în profunzime de ce anume avem nevoie pentru a ne simţi împliniţi şi fericiţi. Avem foarte bună capacitatea de a filtra şi a înţelege, de a percepe lumea spirituală, de a lăsa  să ne cadă vălul de pe ochi care ne face să ne dedicăm doar vieţii materiale şi aspectelor pragmatice. Este posibil să avem viziuni, sau chiar stări de perfectă luciditate, obţinute prin fel de fel de premoniţii, vise sau senzaţii, de aceea nu trebuie neglijate impresiile, senzaţiile sau presentimentele. Toate aceste trăiri contradictorii ne pot determina să încercăm să scăpăm de responsabilitate, să căutăm în exteriorul nostru vinovaţii, să facem fel de fel de reproşuri celor dragi, stricând armonia acestei zile extrem de învolburate. Este important să ne petrecem ziua făcând toate acele lucruri care ne bucură sufletul şi spiritul. Simbolul sabian al zilei exprimă cel mai bine starea generală și situația în care ne aflăm.

Cu toate acestea, se simte că activitatea intelectuală decurge cu uşurinţă iar apropierea de natură ne dă puteri noi. Este important să fim altruişti şi să cerem sfatul şi ajutorul celor din jurul nostru, mai acolo unde ni se pare că nu gândim corect sau că ceva ne scapă.

Astăzi este o mare sărbătoare, Întâmpinarea Domnului, este important să ne concentrăm pe tot ceea este cu adevărat important din punct de vedere spiritual pentru fiecare dintre noi.

ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER

Toţi oamenii vor fericirea, dar nu ştiu cum să o obţină şi nu îşi imaginează că pentru a o obţine este nevoie de muncă şi de o disciplină de urmat. Din moment ce au venit pe Pământ şi mănâncă, beau, dorm, se plimbă şi au copii, ei cred că sunt automat fericiţi. Dar şi animalele au aproape aceleaşi activităţi, şi atunci? Nu este suficient doar să fii pe lume pentru a fi fericit. Pentru a fi fericit, există un anumit număr de lucruri care trebuie făcute… şi altele care nu trebuie făcute! Fericirea e ca un talent (dar) care trebuie cultivat. Dacă nu îl cultivăm nu obţinem nimic. Este la fel ca şi cu talentele artistice: chiar şi persoanele cele mai dotate pentru muzică, pictură, dans nu ar fi realizat nimic dacă nu ar fi muncit zi de zi cu înverşunare pentru a cultiva aceste talente.

Dacă vreţi fericirea, nu staţi fără să faceţi nimic, începeţi să căutaţi elementele care o alimentează. Aceste elemente aparţin lumii divine şi, când le veţi găsi, veţi iubi lumea întreagă şi veţi fi iubit, veţi poseda o înţelegere superioară a lucrurilor, şi în fine veţi avea puterea de a acţiona şi de a realiza.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 14 VĂRSĂTOR

UN TREN INTRÂND ÎNTR-UN TUNEL

Uneori, în viaţă, apar momente când trebuie să mergi înainte prin întuneric, prin neprevăzut, asumându-ţi riscul, dar cu încrederea că drumul ales te va conduce către lumină. Nu uita că tu însuţi ai ales acest drum, şi atunci trebuie să-ţi asumi răspunderea lui şi să mergi până la capăt. Nici un drum nu este lipsit de obstacole, de încercări, şi ele îţi dau prilejul să înveţi să le depăşeşti fără să aştepţi ca alţii să le rezolve pentru tine.

GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 24 BALANȚĂ

O A TREIA ARIPĂ PE LATURA STÂNGĂ A UNUI FLUTURE

Uneori, imaginaţia poate să o ia razna… Imaginaţia este minunată, fiindcă ea ne permite să vedem lucrurile pe care le putem realiza, chiar dacă raţiunea nu are argumente pentru ele. Dar este nevoie de măsură şi în imaginaţie, fiindcă tot ce ne imaginăm trebuie să se armonizeze cu ceea ce este pentru a se împlini frumos. Altfel, riscăm să ne jucăm cu imaginaţia fără să reuşim să o concretizăm în viaţa noastră.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top