Avem o săptămână guvernată de Venus, care se află în exil în semnul Scorpionului până vineri 1 decembrie – ziua guvernată de ea, apoi trecând în semnul Săgetătorului de la ora 11.13. În mod special joi, Venus se află la grad anaretic, în plus Uranus și Marte sunt în opoziție, ceea ce face ca această zi să aibă un caracter extrem de exploziv, necesitând din partea noastră mult tact și atenție. Apoi se poate spune că Marte și Junona se află într-o relație extrem de tensionată, fiind nevoie de o atenție sporită în plan relațional, unde situația este tensionată și dificil de gestionat. Mercur în conjuncție cu Saturn, aduce un fel de asumări legate de discontinuitățile în gândire, dar mai ales momente în care ne confruntăm cu rezultatul superficialității cu care am tratat anumite probleme și să înțelegem că este necesar să ne completăm cunoașterea.
Mai avem un aspect important, Ceres se află în conjuncție cu Nodul Nord, cumva suntem într-un moment în care ar trebui să înţelegem că orice formă, acţiune, idee trebuie să capete un sens, iar ne-nţelegerea acestei situaţii ne poate împiedica să urmăm calea sau drumul potrivit. Cumva a sosit pentru fiecare momentul potrivit pentru a profita din plin de oportunităţile sociale, pentru a negocia, pentru a comercializa, dar mai ales pentru a se observa ca parte importantă a unei acţiuni.
Cumva la nivel general, totul a fost decis, şi trebuie să trăim anume experienţe, doar că este important să le privim ca pe ceva în care am fost părtaşi, în care am asistat fără să intervenim, şi din care trebuie să învăţăm. Tentaţia de a-i lăsa pe alţii să rezolve problemele este la fel de mare ca şi până acum, pentru că este cea mai comodă situaţie, doar că consecinţele vor fi extreme, dacă nu ne implicăm fiecare în vieţile noastre.
Practic avem nevoie şi de o privire holistică, căci există mai multe zone de acţiune, nu ştiu dacă pentru diversiune, sau pur şi simplu este o situaţie de fapt, tot ceea ce avem de făcut este să înţelegem cu exactitate unde suntem implicaţi şi în ce fel. Trebui ca fiecare să descopere poziţia personală pe tabla de şah, şi să descopere dacă a ajuns acolo conştient şi necesar sau este o manipulare şi ce consecinţe viitoare are ea. Cumva fiecare dintre noi trebuie să se analizeze personal şi să-şi găsească cel mai potrivit loc social, din care să fie extrem de eficient şi puternic interior. Această presupune credinţa în ceea ce facem.
Cu siguranţă se poate spune că manipularea este extremă, ea generează încordare, căci acţionează asupra tiparelor interioare pe care le-am construit din falsitate şi din teama de a nu fi apreciaţi social. ”Clădirile” puternice şi cu o destinaţie solidă, spirituală, vor rezista cutremurelor generate de aceste aspecte
Dacă am avea puterea de a alege sa gândim ceea ce ne face bine în fiecare clipă, am simţi – după un timp, după o vreme oarecare – că ne-au crescut aripi. Ne-am simţi ca păsările, ca îndrăgostiţii care nu iubesc pe cineva anume, dar simt iubirea pentru orice. Daca am gândi numai ce ne face bine, chiar daca ne-am imagina cele mai minunate lucruri pentru noi, după un timp, am observa ca tot ce ne face bine se ţine după noi. Nu mai facem un efort pentru a gândi pozitiv; gândurile luminoase vin singure, se perinda singure prin noi, ca într-un vis de lumina şi iubire infinită.
Nu, acesta nu-i un scenariu de film, cât un adevăr pe care oricine îl poate trăi, dacă alege să simtă, să gândească şi să vadă mereu partea fericită a vieţii. Un adevăr pe care îl poate simţi orice fiinţă, cât de minuscula s-ar crede ea, cât de lipsită de însemnătate în schema lumii, cât de lipsita de căldura şi de dragoste… Daca am putea să avem cât mai multe gânduri bune în fiecare zi, am face cunoştinţă cu o lume miraculoasa, care este în noi înşine şi care ne ascultă neîncetat, cu o consecvenţă şi o stăruinţă uluitoare…
Bucuria – pe care o vom găsi în diferite forme în viaţa noastră de zi cu zi, în evenimente, în întâlniri, în a citi o carte sau a viziona un film, în a realiza un lucru sau o viziune proprie – ne asaltează după ce am fost, deja, bucuroşi… După ce ne-am gândit la bucurie, după ce am avut gânduri de bucurie, după ce ne-am bucurat, deja… Si, cu cât ne-am bucurat mai mult, cu atât atragem la noi mai multa bucurie, cu atât atragem la noi evenimente care iau forma bucuriei. Aceasta se întâmplă pentru a înţelege ca orice stare a vieţii este … in interiorul nostru. Este energia noastră, pe care o reflectă apoi – evenimentele.