Săptămâna 10 – 16 decembrie 2017

Suntem în săptămâna guvernată de Lună, iar Luna duminică este la Ultimul Pătrar indicându-ne că este o perioadă de ajustări și de analiză, propice pentru a trage concluzii și a învăța din greșeli. Este important să acționăm și să nu lăsăm ca lucrurile să treneze în acest sens. Apoi instabilitatea adusă de guvernarea lunară, este mult amplificată de numeroase aspecte astrologice foarte puternice. Dacă le analizăm în ordine cronologică avem concomitent cuadratură Venus Neptun și ce dintre Mercur și Chiron care se reface, acestea vor aduce mai ales duminică și luni, o stare de nemulțumire și tendința de amplifica numeroase frustrări dar și resentimente. Reapar situații care ne atrag atenția că anumite gânduri sau idei sunt nocive, și ne împiedică să ne manifestăm creativitatea și originalitatea. Dacă ne deschidem, vom fi surprinși să descoperim câte idei noi apar și câte rezolvări interesante la probleme aparent fără soluții.

Jupiter este în conjuncție cu Vesta în semnul Scorpionului, indicându-ne un moment extrem de interesant și important legat de evoluția noastră dar și de transformările din care facem parte. Acestea sunt la nivel planetar, și, chiar dacă nu simțim ceva concret, este firesc, căci acum este abia momentul de start. Dar, orice fel de start este important cum îl iei, așa că dacă ne lăsăm percepțiile să funcționeze cu siguranță vom descoperi lucruri uimitoare și vom putea vedea cu multă claritate calea personală. Privind această conjuncţie pe cele trei nivele, în plan material – primul nivel – există posibilitatea construirii pe termen lung a unor asocieri, colaborări sau relaţii valoroase. În al doilea nivel practic se poate spune că apare la cei care s-au decis să urmeze calea spirituală, învăţătorii, conjuncturile, evenimentele care să-i împingă mai departe pe calea evoluţiei şi căutărilor înalte.

Pe al treilea nivel, cred că vor apare, sincronicităţi greu de definit, în universul nostru, dar care au rolul de a ne îndrepta atenţia către existenţa altor lumii, sau a altor fiinţe sau entităţi. Când în viaţa noastră se petrece un eveniment deosebit, un eveniment capital – de exemplu, întâlnim pe omul cu care ne vom petrece împreună tot restul vieţii, sau alt eveniment de cea mai mare importanţă, şi privim în urmă cum am ajuns la acel eveniment –, vom vedea că ne apare clar că a fost ca un făcut, ca un plan care de multă vreme ne-a împins în calea acelui eveniment.

Apoi miercuri este conjuncția inferioară Soare Mercur, un moment de început, de revaluare a relațiilor noastre dar și de înțelegere a acțiunilor de grup. Este un moment astrologic foarte important care ne deschide noi posibilități de conștientizare, împigându-ne la maturizare. Acest lucru ne spune să nu ne temem oricât de greu ne-ar fi, pentru că vom găsi permanent lângă noi o mână întinsă pentru a ne oferi ajutorul, cu condiţia să avem smerenia sa-l cerem şi să îl primim. Cred că efortul ar trebui să fie de grup, pentru a se realiza saltul de care acum nevoie omenirea, pentru că individual nu vom putea face ca lucrurile să supravieţuiască, efortul personal este valoros doar câtă vreme este dublat de implicarea într-o lucrare de echipă.

Venus și Mercur au și ele o conjuncția anuală, aducând din nou în atenția noastră faptul că acest aspect este legat de idei creative care ar trebui notate, sau pot să declanșeze schimbări importante în interiorul nostru dar și în exterior.

Mai ales datorită acestei conjuncţii, tot ceea ce facem, gândim sau dorim se plasează în viitor, prezentul practic nu există. Este momentul în care se pregăteşte viitorul societăţii, al omenirii, schimbările bruşte fiind posibile în orice moment. De fapt este vorba doar de preconizarea schimbărilor, rezultatele lor văzându-se sau simţindu-se cu mult mai târziu. Este momentul de start a unei Lumi Noi, iar noi toţi de fapt ar trebui să ne plasăm eforturile şi voinţa în serviciul a ceva ce nu există încă, dar acum poate fi construit.

Sâmbătă Soarele este în cuadratură cu Chiron și trigon cu Uranus și Junona trece în semnul Vărsătorului iar Ceres trece la mișcarea aparent retrogradă. Toate aceste trei aspecte deși destul de dur resimțite, ne determină să facem ceva. În astfel de momente ne simţim copleşiţi, tulburaţi, debusolaţi, fiindu-ne greu să recunoaştem calea sau mesajele. Se mai poate spune că este un moment de folosire disciplinată a energiilor spirituale în restaurarea armoniei naturale tulburată de încercările noastre dizarmonice de a înţelege natura prin minte.

Uneori, pentru a stabili conexiuni funcţionale şi căi de comunicaţie cu ceilalţi, soluţiile sunt limitate şi trebuie să facem eforturi serioase. Este nevoie de precauţie şi răbdare, uneori de importante investiţii emoţionale sau mentale, de proceduri abile şi înţelepte, pentru ca să nu se distrugă prematur calea de comunicare existentă. Dar totul este mult mai simplu dacă ştim să fim sinceri şi să exprimăm mereu ceea ce este mai bun în noi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top