Ziua începe cu o opoziţie anuală dintre Luna Neagră – Lilith şi Soare, opoziţie anuală, dar care de fiecare dată are o specificitate proprie, pentru că reuşeşete să scoată din noi, să aducă la lumină tot ceea ce ne doare mai mult. Acest aspect îl resimţim de câteva zile, ne face sumbri, copleşiţi de temeri şi neliniştiţi, lipsiţi de vlagă şi de încredere în propriile forţe, ne îndepărtează de Dumnezeu.
Acest aspect, mai mult decât oricare altul, are o latură concretă practică şi una subtilă, ambele de o deosebită profunzime.
Latura subtilă, ne vorbeşte despre bucuria de descoperi că avem tot ceea ce ne este necesar în viaţă, restul dorinţelor ne împlinite sunt vanitate, orgoliu, egoism şi tot ce aduc cu ele: frustrări, mândrie, lăcomie, ură, resentimente. Adică, este bine să nu ne concentrăm atenţia doar asupra unei părţi a întregului, pentru că atunci intrăm într-un conflit real cu celelalte părţi ale lui.
Cât despre latura concretă, este indicat să ne concentrăm la problemele financiare, manageriale, cu toată puterea intelectuală pe care o avem în aceste zile. Chiar putem să facem bani prin intermediul eforturilor intelectuale, sau prin îmbunătăţirea tehnicilor de producere a lor.
Poziţionarea Lunii pe Nodul Sud readuce în prezent memorii şi datorii din trecutul ancestral, de aceea este bine să decodificăm tot ce ni se ntâmplă de irei, nici un amănunt nu trebuie scăpat din vedere, totul este important, la nive subtil, pentru că sunt mesaje pe care le primim. Este dificil pentru suflet acum, tentaţia este foarte mare de a renunţa la adevărata cale, de acee ese nevoie să fim permanent apropiaţi şi conştienţi de prezenţa Îngerului păzitor şi de a-l apela permanent, pentru a ne linişti.
Chiar şi pe partea emoţională este bine să ne lămurim cu noi înşine, să ne ajustăm emoţiile faţă de parte conştientă a personalităţii şi să înţelegem că tensiunile apar în momentul când suntem inhibaţi, mai ales în comunicare.
Este bine să nu ne consumăm energia nervoasă în planuri nerealiste, sau nepractice, avem o deosebită abilitate mentală, intuiţie şi imaginaţie pentru a crea altele noi, pe baze reale, care vor avea succes.
Nu vă lăsaţi cuprinşi de îngrijorare şi mai ales nu daţi dovadă de naivitate, dacă lucrurile nu vă ies înseamnă că nu a venit timpul lor.
Pentru mulţi dintre noi munca şi critica sunt refugiile acestor zile. Să nu uităm că fiind mai detaşaţi, depărtându-ne de probleme, rezolvările lor apar în faţa noastră ca un declic, fără încordare sau frustrări. Trebuie să ieşim în afara lor doar pentru puţin timp, pentru a le vedea şi judeca liberi de implicări, încercaţi şi veţi vedea ce soluţii minunate găsiţi problemelor.
De fapt este o zi în care ar trebui să ne abandonăm scufundării în propriul suflet, să ne descoperim imperiul, să ne umplem geanta cu diamante şi să ne ridicăm la suprafaţă.
Noi toţi vedem că trebuie să îndeplinim anumite acţiuni, să facem anumite lucruri, să rezolvăm probleme, să fim disponibili pentru ceilalţi. Încercăm tot timpul să planificăm ceva, să concludem ceva, să descoperim un al treilea “ceva”. Nu este nimic greşit în toate astea – până la urmă aşa construim şi modificăm lumea.
Dar şi actul Adoraţiei face parte din viaţă. Pentru a ne opri din cînd în cînd, pentru a fugi de noi înşine şi să rămînem în linişte în faţa Universului.
Pentru a îngenunchia, trup şi suflet. Fără să cerem nimic, fără să mulţumim pentru ceva.
Doar pentru a simţi căldura iubirii care ne înconjoară. În acele momente se pot dezlănţui lacrimi neaşteptate – lacrimi nici de bucurie, nici de tristeţe.
E un dar.
Lacrimile purifică sufletul nostru.
Un text anonim din secolul XVIII povesteşte despre un călugăr rus în căutarea unui consilier spiritual. Într-o zi i se spuse că într-un anume sat trăia un eremit care se dedica zi şi noapte iertării sufletului său. Auzind asta, călugărul plecă în căutarea omului sfânt. “Vreau ca tu să mă călăuzeşti de-a lungul drumului sufletului meu,” spuse călugărul când îl găsi pe eremit.
“Sufletul are propriul drum, iar îngerul tău te va călăuzi,” răspunse eremitul. “Roagă-te fără oprire.”
“Nu ştiu să mă rog aşa. Mă înveţi?”
“ Dacă nu ştii să te rogi fără încetare, atunci roagă-L pe Dumnezeu să te înveţe să o faci.”
“Nu mă înveţi nimic” spuse călugărul.
“Nu e nimic care trebuie învăţat, pentru că nu se poate transmite credinţa în acelaşi fel în care explici matematica. Acceptă misterul credinţei şi Universul ţi se va dezvălui singur.”
ORA PLANETARĂ A LUNII
Este în activitatea croitoresei sau brodezei un simbol profund, pe care cred eu, ele sunt departe de a le cunoaşte. Eele se servesc de aţă, un ac şi de o pânză. Pentru cei care ştiu să interpreteze, cele trei obiecte, aţa, acul şi pânza sunt o reprezentare a sufletului omenesc. Aţa este gândul, acul reprezintă voinţa ce antrenează gândul. Tras de voinţă, gândul, desăvârşeşte munca pe pânză: corpul fizic. Aţa şi acul lasă pe pânză imagini colorate sau întunecate, armonioase sau dizarmonioase, clare sau şterse. Aceste imagini depind de inteligenţă, voinţă şi de natura fiinţei noastre umane; ele povestesc istoria unei vieţi întregi. Pe orele planetare ale Lunii, în săptămâna guvernată de Lună, cu Luna în Gemeni, avem teninţa de a ne pierde şi agita într-o mulţime de gânduri, riscând să încurcăm aţa, să facem noduri, să ne blocăm singuri. De aceea când ne simţim disperaţi, la limită, este important să ne gândim că există Dumnezeu, şi atunci, să-L rugăm să ne descurce gândurile.
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 24 BALANŢĂ
O A TREIA ARIPĂ PE LATURA STÂNGĂ A UNUI FLUTURE
Uneori, imaginaţia poate să o ia razna… Imaginaţia este minunată, fiindcă ea ne permite să vedem lucrurile pe care le putem realiza, chiar dacă raţiunea nu are argumente pentru ele. Dar este nevoie de măsură şi în imaginaţie, fiindcă tot ce ne imaginăm trebuie să se armonizeze cu ceea ce este pentru a se împlini frumos. Altfel, riscăm să ne jucăm cu imaginaţia fără să reuşim să o concretizăm în viaţa noastră.
GRADUL SABIAN AL LUNII – 20 GEMENI
O COFETĂRIE CU O ABUNDENŢĂ DE SORTIMENTE
Există o mulţime de posibilităţi variate în viaţă pentru fiecare om. Iluzia că posibilităţile sunt limitate este cea care îl menţine pe fiecare doar într-un anumit domeniu de activitate sau între anumite graniţe de competenţă şi în anumite grade de libertate. Dar fiecare este liber să aleagă, şi cunoaşterea este cea care dezvăluie continuu o abundenţă de opţiuni aflate la dispoziţia oricui.