11 noiembrie 2011

Astăzi asteroidul Chiron iese din mişcarea aparent retrogradă la ora 1.11, iar astăzi suntem în 11.11.2011. Pentru a analiza ceva din perspectivă numerologică trebuie să ştim că numerele sunt vii în planul ideilor forţă, iar cifrele despre care ne-am obişnuit cu toţii să vorbim sunt nişte veşminte. Aici trebuie făcută prima distincţie, între număr ca simbol chei şi lege care deschide o poartă şi cifră care desemnează cantitatea.Duppă ce criteriu putem judeca împreună cantitatea şi calitatea? Numerologia ca ştiinţă şi-a pierdut din importanţă din cauză că s-a încurcat chestiunea cifrei cu cea a numărului.

Daca privim această data analizam ca 11 este simbolul uniformităţii, deci avem o dublă uniformitate, alt fef spus avem voinţă, multă voinţă, doar voinţă, care se poate transforma în faptă, de acum în colo, depinde doar de noi cum transformăm totul. La polul opus se află, evident rău, care înseamnă a voi rău, mult rău, şi depinde doar de noi cât de mult se va face rău. Noi ar trebui să privim aceast număr, ca pe unul al lui Dumnezeu, 11, reprezentând o nouă treaptă, etapă de evoluţie spirituală. Probabil că nu întâmplător, Chiron revine la mişcarea directă la ora 1.11, el este considerat un planetoid situata în centura de asteroizi dintre Saturn şi Uranus, are o perioadă de revoluţie de 51 de ani, şi este unul dintre asteroizii cu cea mai lentă mişcare şi cea mai mare masă. Poziţia sugerează necesitatea că într-un moment al vieţii este important să ne detaşăm de planul concret, sugerat de Saturn şi să trecem la lumea viitoare, inventivă a lui Uranus. Din acest punct de vedere Chiron a fost numit şi Pod, adică trecerea de la un punct la alt punct, de la o etapă la alta, de la un nivel la altul. Ţinând cont de simbolul sabian al gradului de la data descoperirii lui,  4 Taur (VASUL DE AUR DE LA CAPĂTUL CURCUBEULUI – care vorbeşte despre bogăţia ce apare din unirea naturii celeste şi terestre, de fapt subtil şi simbolul centaurului), cred că mai degrabă cuvântul Pod ar trebui transformat în Curcubeu. Ţăranii români denumesc curcubeul „brâul cerului”, „brâul Cosânzenei” sau „brâul popii“, iar uneori chiar „brâul lui Dumnezeu“, „brâul Maicii Domnului“, “Ştergarul cerului”, „Podul Soarelui”. În unele zone ale României, curcubeul este numit „cearcăn“, fiind ochiul nedormit, veşnic-veghetor, al lui Dumnezeu ce se arată pe cer după furtună sau „cununa cerului”.

Unele credinţe populare asemuiesc curcubeul cu un şarpe ce bea apa din râuri şi din bălţi, purtând, câteodată, denumirea de sorb. După ce începe ploaia, pentru ca să nu se isprăvească apa din nouri, curcubeul începe să tragă altă apă, din apele curgătoare şi lacuri, apă pe care o împrăştie apoi în nori. Nu se ştie de unde şarpele-curcubeu bea apă şi nici când bea nu-l poate vedea nimeni. Ceasul acela, clipa, locul, rămân o taină. Dar dacă, din întâmplare, cineva bea apă din acelaşi loc, imediat după el, sau calcă pe acolo, acea persoana rămâne om însemnat.

Curcubeul e drumul balaurilor. Balaurii provin din şerpii care nu au văzut şi nu au muşcat pe nimeni timp de 12 ani. Pe curcubeu se duc la apă. Dumnezeu i-a rânduit pe balauri pentru a administra ploile după cât sunt de buni oamenii. Dacă sorb apă din mare, atunci ploaia poate fi sărată, iar dacă nu sunt atenţi şi sorb toată apa unui lac, atunci pot să apară ploi cu broaşte şi peşti. Ca să-i pedepsească pe oameni, dau şi ploi cu piatră. În satele din munţii Buzăului, se fac diferite descântece cu o apă trecută prin „piatra curcubeului”. Aceasta este o piatră ovală, cu grosimea de aproximativ 10 centimetri, fiind străpunsă prin mijloc, dintr-o parte în cealaltă a ei.

I se spune astfel fiindcă se crede că a găurit-o Curcubeul, ca să poată sorbi apa din râu sau din lac, după ploaie, prin ea. Cine găseşte „piatra curcubeului” este considerat norocos şi o păstrează ca pe o comoară, din generaţie în generaţie. Apa strecurată, trecută prin ea, se foloseste în multe leacuri. În cadrul practicilor magice populare, existau trei tipuri de apă miraculoasă: apa de curcubeu, apa de soare şi apa magică. Apa de curcubeu conţinea toate culorile curcubeului şi trebuia strânsă din stropii de ploaie ce cădeau cât timp arcul multicolor se arata pe cer. Avea proprietăţi vindecătoare. La fel era şi apa de soare, strânsă în rarele ocazii când ploua şi în acelaşi timp soarele strălucea pe cer. Cea mai valoroasă era apa magică, apa strânsă din lacrimile de bucurie. În credinţa populară, atunci când capătul curcubeului atinge pietrele de pe Pământ, acestea se transformă în pietre curcubeu.

Revenind la Chiron şi la simbolul curcubeului, de fapt el exprimă într-un fel sau altul simbolul de unire folosit de fiinţele divine pentru a comunica cu muritorii, pe scurt COMUNIUNEA., iar ziua de astăzi despre asta vorbeşte, despre revenirea la credinţă, despre lupta împreună pentru a triumfa lumina.

Tot astăzi Marte va intra în semnul Fecioarei la ora 6.15, unde va avea un tranzit foarte lung, pentru că va şi retrograda în acest semn, astfel că în 24 ianuarie 2012 va retrograda, la ora 2.52, apoi va reveni la mişcarea directă în 14 aprilie 2012 la ora 6.54, şi va trece în semnul Balanţei în 3 iulie la ora 15.30. Cât timp va sta în semnul Fecioare, ne va face mai critici, analitici şi reactivi, creându-ne probleme de sănătate şi amplificând la nivel mundan tensiunile sociale, aducând revolte ale maselor, conflicte între angajaţi şi angajatori.

Venus guvernatoarea acestei zile se află astăzi tot la gradul 11 Săgetător, nici acesta probabil nu este un lucru întâmplător, mai ales că Săgetătorul ne vorbeşte despre credinţă.

Lecţia acestei zile este aceea de a aprecia tot ce ni se dă, pentru că vine de la Dumnezeu. De multe ori ni se pare că aşteptăm prea mult ceea ce ni se cuvine, dar dacă ne gândim că şi noi, la rândul nostru nu dăm copiilor noştri lucruri pe care nu le apreciază pentru că nu ştiu să le utilizeze, şi atunci le pot strica, devine mai lesne de înţeles de ce ni se întâmplă toate acestea. Ceea ce aşteptăm, înainte de a ne fi dat, trebuie să învăţăm să avem grijă de el şi să-l  ştim să-l folosim în felul în care trebuie folosit, cu iubire şi atenţie. Deci totul depinde de noi, pentru a obţine ce ne dorim. Când forţăm lucrurile suferinţa este mai mare şi durerea mult mai adâncă.

Astăzi este sărbătorit Sfântul Mina, protectorul celor nedreptăţiţi, pe lângă minunile pe care le-a făcut acesta are puterea de a ne ajuta în caz de necaz, de aceea să aprindem o lumânare şi candela şi să ne rugăm pentru a sprijini şi ajuta atât pe fiecare în parte cât şi neamul românesc, aflat într-o situaţie deosebit de grea în acest moment. Se poate citi Acatistul Sfântului Mucenic Mina sau pur şi simplu o rugăciune către el.

 

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS

Dedicaţi toată energia acestei zile lui Dumnezeu, folosiţi orele planetare ale lui Venus pentru a vă recăpăta forţa iubiri şi a spiritului. Dumnezeu este o forţă care consumă totul şi este totul. El este vântul ce suflă peste ape, frunzele ce cresc şi apoi cad, simplitatea trandafirului, intens prin culoarea sa. Dumnezeu este îndrăgostitul, înlănţuiţii, copii care râd, părul cu reflexe de miere. El este Soarele ce răsare, steaua strălucitoare în noapte, Luna care merge pe cer în miezul nopţii. Dumnezeu este frumoasa insectă, pasărea umilă în zborul ei, neînsemnată şi umila râmă. Dumnezeu este mişcare şi culoare, sunet şi lumină. Dumnezeu este pasiune. Dumnezeu este dragoste. Dumnezeu este bucurie. Dumnezeu este tristeţe. Ceea ce este, tot ce este, este  Dumnezeu Tatăl, totalitatea Vieţii, iubitorul de tot ceea ce există. Dumnezeu nu este un personaj aparte, aşezat pe un tron şi care judecă viaţa întreagă. Dumnezeu este viaţa întreagă fiecare moment ce bate. El este ceea ce este continuu, etern.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 19 SCORPION

UN PAPAGAL ASCULTÂND, APOI VORBIND, REPETĂ O CONVERSAŢIE PREA MULT AUZITĂ

Viata ne învaţă foarte multe lucruri, dar multe dintre lucrurile pe care le ştim şi multe din frazele pe care le rostim sunt doar auzite de la alţii. Adesea tindem doar să repetăm ceea ce au spus alţii, bazându-ne pe experienţa lor, fără să verificăm dacă aşa şi este. Această atitudine ne ţine în colivia concepţiilor altora. Dar avem oricând la dispoziţie libertatea de a ieşi din colivie şi de a gândi liber, de a vorbi cu propriile cuvinte. Abia atunci putem spune că începem să fim noi înşine.

 

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 11 SĂGETĂTOR

LAMPA ILUMINĂRII FIZICE ÎN TEMPLUL PĂRĂSIT

Corpul tău nu este o simplă maşină. Dacă ar fi o maşină, atunci un mecanic ar putea să-l repare la garaj. Dar adesea reparaţiile trebuie să le faci tu însuţi, corectând felul în care trăieşti şi gândeşti, şi asta demonstrează că între corpul, mintea şi sufletul tău există o legătură strânsă, care se simte permanent. Cu cât gândeşti mai sănătos, cu cât ştii să-ţi echilibrezi mai bine emoţiile, cu atât şi corpul tău fizic funcţionează mai bine. Iar pentru cel care ştie că omul este lumina din Lumina Spiritului, corpul fizic este un adevărat templu, lăcaş al Divinităţii şi purtător de miracole.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top