16 noiembrie 2011

La mulţi ani celor care poartă numele Matei!

Starea de agitaţie specifică acestei zile, care face să apară fenomenul de agresiune de la cele mai mărunte lucruri,  mă determină să recomand amânarea treburilor importante. Simţul măsurii ne este străin şi ne concentrăm foarte mult pe exteriorul nostru, fiind foarte influenţaţi de lumea exterioară.

Seara, vom resimţi în viaţa particulară multe blocaje, inhibiţie sau un sentiment de izolare, fiind posibil să reacţionăm cu impulsivitate sau necontrolat. De fapt este un moment în care ne vor fi testate emoţiile, relaţiile, tocmai pentru a conştientiza şi elimina propriile slăbiciuni.

Este necesară multă obiectivitate în aprecieri, dar, mai ales autoanaliză. Reacţiile necontrolate sau blocajele vor fi cauzate de neacceptarea situaţiei din viaţa particulară.

Dacă vom depăşi cu succes aceste momente delicate, putem spune că în viaţa noastră, mai ales cea emoţională şi sentimentală, se va da startul unui nou ciclu, mai sigur şi mai stabil.

Este o zi  parcă anume făcută pentru a ne acorda un răgaz important, înainte de a lua multe decizii, TOTUL ESTE SĂ NE GĂSIM LINIŞTEA ŞI PACEA INTERIOARĂ.

În primul rând este bine să încercăm să analizăm coincidenţele care apar în viaţa noastră, să fim deschişi către tot ce ne scoate în cale Dumnezeu. Nu trebuie să ne opunem ci doar să trăim stările şi clipele, încrezători în puterea care este deasupra noastră.

Nu este indicat să ne agităm, nici să alergăm fără sens. Psihicul nostru este slăbit şi ne putem crea tensiuni inutile. Odihna este foarte potrivită.

In fiecare an, pe data de 16 noiembrie, Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfantului Apostol si Evanghelist Matei. Sfantul Matei, Apostol al lui Hristos, era originar din Capernaum, unde exercita profesia de vames. El era fiul lui Alfeu si se numea Levi (Marcu 2, 14). Dupa ce devine Apostol al Mantuitorului, primeste numele de Matei.

Dupa pogorarea Sfantului Duh asupra Apostolilor, predica Evanghelia in Ierusalim.

 Pe timpul persecutiei lui Irod Agripa, paraseste Ierusalimul si propovaduieste Evanghelia in Etiopia. Dupa traditie a vestit Evanghelia si in India si a murit ca martir.

Evanghelia dupa Matei este prima scriere din Noul Testament. Ea se afla inscrisa in lista Canonului Muratori si este amintita de Sfintii Parinti: Atanasie cel Mare, Chiril al Ierusalimului si Grigore de Nazianz. Este recunoscuta ca autentica si de sinoadele particulare din Laodiceea (360), canonul 60 Hipo (393) si confirmata de Sinodul ecumenic Trulan (692) si sinodul al VII-lea (787).

 Limba originara a Evangheliei dupa Matei este limba aramaica, limba vorbita de evrei, dupa intoarcerea lor din robia babilonica. Mai tarziu, inainte de anul 70 d. Hr., Evanghelia s-a tradus in limba greaca. Autorul traducerii pare sa fie insusi Sfantul Apostol si Evanghelist Matei.

 Evanghelia a fost scrisa in orasul Ierusalim, in perioada 43-44 d.Hr si are ca scop – dovedirea mesianitatii lui Hristos.

 

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR

E adevărat că totul are un preţ, dar întotdeauna preţul e relativ. Când ne urmăm visele, putem lăsa impresia celorlalţi că suntem nefericiţi şi nenorociţi. Dar ce gândesc ceilalţi nu e important. Importantă e bucuria din inimile noastre.

 

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 24 SCORPION

MULŢIMI VENIND LA POALELE MUNTELUI CA SĂ ASCULTE UN OM INSPIRAT

Între admiraţie şi dispreţ este o diferenţă clară, cu efect concret. Dispreţul te face să te îndepărtezi de ceea ce crezi că nu-ţi poate oferi nimic bun, fiindcă ai impresia că tot ce ai este deja mult mai bun. Este o atitudine greşită, care te va face să nu poţi să vezi sau să accepţi ce-ţi poate oferi, totuşi, ceea ce dispreţuieşti. În schimb, admiraţia te apropie de ceea ce crezi că-ţi poate oferi ceva bun. Forţa ei este imensă, căci te face capabil să devii sau să dobândeşti tu însuţi ceea ce admiri. De pildă, când un om îţi vorbeşte cu înţelepciune, vei înţelege cu atât mai mult din cuvintele sale, cu cât îl admiri mai mult. Astfel te vei putea regăsi pe tine însuţi la cota înaltă a propriei tale admiraţii pentru înţelepciune, şi vei dobândi tu însuţi din acea înţelepciune. În viaţa ta, admiri ceea ce este cu adevărat mai important pentru tine?

 

GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 17 SĂGETĂTOR

UN SERVICIU RELIGIOS DE PAŞTI, LA RĂSĂRITUL SOARELUI

De milenii, oamenii au folosit ceremonii pentru a marca mai profund în sufletele lor deciziile luate pentru a evolua împreună. Detaliile ceremoniilor sunt încărcate de sensuri, şi fiecare se poate umple de energia acestor semnificaţii, pentru a-şi înnoi viaţa şi a-şi amplifica potenţialul de progres. Ceea ce contează cel mai mult este procesul declanşat în sufletul tău de aspectele exterioare ale ceremonialului. Dacă sufletul tău nu simte nimic dintr-un ceremonial, dacă nu găseşti nici un sens în asemenea manifestări, înseamnă că mai ai serios de lucru cu tine însuţi ca să poţi ajunge să foloseşti la maximum tot ce-ţi oferă viaţa.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top